FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Portretul lui Linas Klimavicius, internaționalul lituanian adus de Mircea Rednic: „Nu e fricos, se va sacrifica pentru Dinamo” 

Linas Klimavicius
Linas Klimavicius

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 ianuarie 2019 09:44

DINAMO // Liviu Antal îl laudă pe Linas Klimavicius, 29 de ani, și crede că internaționalul lituanian, fostul său coleg de la Zalgiris, o va ajuta mult pe Dinamo în a doua parte a campionatului.

Rednic a avut mari bătăi de cap de când a venit la Dinamo din cauza defensivei. Cu 34 de goluri primite în 21 de meciuri, "câinii" au a treia cea mai slabă apărare din campionat. Damien Dussaut, albanezul Naser Aliji şi englezul Jordan Mustoe întăresc aripile defensivei, iar pe internaţionalul lituanian Linas Klimavicius antrenorul echipei speră să-l transforme în stâlpul apărării, omul de încredere de pe linia de fund.

"Calm, puternic, fără frică"

Liviu Antal a fost coleg cu Klimavicius la Zalgiris, în Lituania, unde au terminat pe locul 2 ultimul sezon. Fostul campion al României vorbește în termeni laudativi despre acesta, dar atrage atenția și asupra unor puncte nevralgice pe care le are. "Nici nu mai știu acum ce fundași are Dinamo, deci mi-e greu să-l compar, să zic dacă e mai bun ca unul sau ca altul. În primul rând e important să se adapteze, pentru că fotbalul din Lituania este mult diferit față de cel din Liga 1", și-a început Antal discursul. Apoi a trecut la capitolul calități: "E genul de fundaș foarte puternic, e un tip calm, ia decizii cu mintea limpede. Nu e fricos, întotdeauna e dispus să se sacrifice".

"Nu are viteză!"

Golgeterul Lituaniei, cu 23 de goluri, știe unde poate fi surprins Linas: "Nu are o viteză foarte mare, e și destul de înalt, 1,88m, însă poate compensa prin plasament. E foarte bine văzut în echipa Lituaniei. A și jucat contra României când noi am învins greu acolo, 2-1. Sunt convins că o va ajuta pe Dinamo. Îmi și doresc asta pentru că este un băiat bun", a completat Liviu Antal. 

Românul îi liniștește pe fanii lui Dinamo, dar și pe Rednic, despre viața extrasportivă a lui Klimavicius: "Știm bine că mulți fotbaliști care ajung în București, mai ales la Dinamo sau Steaua, sunt predispuși să aibă o viață extrasportivă greșită. Au ajuns să se distrugă fotbaliști promițători pentru că n-au știut să gestioneze problema vieții de noapte în București. În schimb, la Linas nu vor fi probleme. Este un profesionist și un familist convins. Nu îl vom vedea prin ziare că ar fi rupt cluburile". Klimavicius n-a apucat să joace niciun amical alături de noii săi colegi.

Cine e Linas Klimavicius

Ultima oară la Zalgiris Vilnius, vicecampioana Lituaniei în 2018, Linas Klimavicius, fundaș central, a adunat 20 de selecții pentru echipa națională a țării sale și a evoluat în carieră pentru Ekranas, Sudova (ambele din Lituania), Dnepr Dnepropetrovsk, Krivbas (ambele din Ucraina), Daugava Riga (Letonia), Trakai și Zalgiris Vilnius (ambele din Lituania). Jucătorul a fost și internațional de tineret în Lituania, având 15 meciuri pentru echipa U21 a țării sale.

6 trofeea câștigat Klimavicius cu Zalgiris Vilnius în Lituania, titlul de campion (2016), Cupa Lituaniei (2015, 2016, 2018) și Supercupa Lituaniei (2016, 2017)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează