FOTBAL  »  Superliga  »  VOINŢA SIBIU

Povestea atacantului în care Sibiul îşi pune speranţe pentru un nou sezon în Liga 1 » Salvarea vine din Suedia

Darko Lukanovici
Darko Lukanovici

Articol de - Publicat marti, 07 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 07 februarie 2012 16:21

Darko Lukanovici s-a apucat de fotbal doar după ce a fugit din Iugoslavia la izbucnirea războiului

În vîrstă de 27 de ani, bosniacul Darko Lukanovici a ajuns la Sibiu la jumătatea turului, devenind titular în avanposturi. Originar din oraşul Tuzla, Lukanovici a emigrat în copilărie împreună cu familia în Suedia, pentru a scăpa de războiul din Iugoslavia. "Cînd a început nebunia acasă, viaţa noastră a devenit tot mai grea. Familia a luat decizia de a ne muta în Suedia. Eram doar un copil şi totul a părut distractiv şi inedit, mai ales că nici măcar nu am ştiut unde vom ajunge. Nu prea realizam ce se întîmplă şi ajunsesem să iau totul ca pe o aventură. De abia mai tîrziu mi-am dat seama ce noroc am avut că am scăpat din iadul războiului", a dezvăluit Lukanovici.

Atacantul a povestit şi cum a ajuns să joace fotbal în Suedia. "La început am stat într-un campus, alături de mai multe familii din Croaţia. Erau mulţi copii, ne distram împreună şi jucam foarte mult fotbal, aproape toată ziua. De atunci mi-am dat seama că destinul meu va fi legat de acest sport", a adăugat Lukanovici.

Doctor, pilot sau barman
Jucătorul Voinţei Sibiu este convins că ar fi ajuns un medic de succes, dacă nu ar fi jucat fotbal. "Mi-ar fi plăcut să ajung doctor sau pilot, m-au atras de mic aceste meserii, poate într-unul din aceste domenii m-aş fi regăsit în eventualitatea în care nu m-aş fi apucat de fotbal. Dacă nu reuşeam, mi-aş fi dorit să devin un barman cunoscut, care să stea în spatele barului şi să prepare cocktailuri pentru domnişoare drăguţe", a conchis el.

Vorbeşte şase limbi!
Darko Lukanovici pare o raritate printre fotbaliştii din România, el cunoaşte şase limbi străine, la trei fiind as. "Vorbesc croata, suedeza şi engleza la perfecţie, iar în flamandă şi spaniolă mă descurc. Nu sînt expert, dar pot spune că le cunosc destul de bine. Acum am învăţat cîteva cuvinte şi în româneşte pentru că vreau să progresez rapid, pentru a mă înţelege cu toată lumea din jur", a spus Lukanovici.

Războiul care a durat 3 ani
Războiul din Bosnia Herţegovina a început în anul 1992, după ce ţara şi-a proclamat independenţa, noul stat fiind recunoscut şi admis în ONU. În acelaşi an, forţele sîrbe au început acţiuni de epurare etnică a populaţiei civile musulmane şi croate, care au şocat lumea internaţională. În 1993, alianţa iniţială dintre Bosnia şi Croaţia s-a destrămat, iar în Bosnia centrală a izbucnit un război deosebit de violent între croaţi şi bosniaci. Diferendul a încetat pe 1 noiembrie 1995, cînd preşedinţii Croaţiei, Serbiei şi Bosniei-Herţegovina au început negocierile de pace la Dayton, o bază militară din SUA, marcînd începutul Bosniei moderne.

"Sînt convins că la finalul anului vom reuşi să ne menţinem în prima ligă. Vom juca de la egal la egal cu orice adversar"
Darko Lukanovici, atacant Voinţa Sibiu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
gazistu
gazistu  •  08 Februarie 2012, 18:28

asta o fost in probe si la gazu, inainte sa inceapa campionatu. nu la pastrat pustai, probabil ca e praf

claudiu_vsb
claudiu_vsb  •  07 Februarie 2012, 21:53

nu stiu...poate confirma in retur,in tur mi s-a parut extrem de slab,....

bogdansteaua93
bogdansteaua93  •  07 Februarie 2012, 18:25

nu prea il stiu

Vezi toate comentariile (5)
Comentează