FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Patrick Petre, povestea unui naufragiat » Explicații pentru declinul unei mari speranțe: „E o păcăleală ce făcea el”

Patrick Petre celebrează golul din derby-ul cu FCSB. Sursă foto: Arhivă GSP +8   FOTO
Patrick Petre celebrează golul din derby-ul cu FCSB. Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat miercuri, 20 mai 2020 18:24

Patrick Petre (23 de ani), fiul lui Florentin Petre, a fost până nu demult marea speranță a lui Dinamo. A crescut la juniorii „câinilor” și, la fel ca în cazul lui Ianis Hagi, a purtat pe umeri povara de a fi copilul unui fost jucător important.  

Lider la grupele de copii juniori ale „câinilor”, Patrick Petre a făcut rapid pasul spre echipa mare. Pe 7 noiembrie 2014, la doar 17 ani, pletosul adolescent Petre înscria primul său gol în Liga 1, într-un Dinamo - Viitorul 2-3. Câțiva ani mai târziu, în 2017, marca împotriva FCSB-ului, într-o semifinală de Cupa Ligii. Reușită care, până acum, a rămas punctul culminant al carierei lui Petre junior. 

Moștenirea numelui pe care-l poartă nu i-a adus însă doar privilegii. Aflat mai mereu în atenția presei, Patrick Petre a fost protagonist în câteva escapade care l-au îndepărtat treptat de Dinamo și care i-au deraiat o carieră ce se anunța promițătoare. Acum, mijlocașul evoluează în Liga 3, la Dacia Unirea Brăila, chiar echipa antrenată de tatăl său. 

Cristi Bobar: „Mai rar vedeai asemenea țâșniri cu mingea la picior”

Departe de prim-planul fotbalului românesc, departe chiar și de București, numele lui Patrick Petre generează în continuare atenție. Invitat la GSP Live, Cristi Bobar, fost director sportiv la Dinamo și un nume care s-a intersectat cu Patrick în „Ștefan cel Mare”, a vorbit despre cauzele care au dus la prăbușirea carierei încă tânărului fotbalist. 

„Eu îl știu foarte bine pe Patrick. Îl luam și îl duceam cu mașina de la Vitan la Săftica. În acel moment, Flavius Stoican tocmai îl luase la echipa mare. Mai rar vedeai asemenea țâșniri cu mingea la picior la acea vârstă. 

Este foarte simplu ce s-a întâmplat cu el: viața nesportivă! Toate aceste lucruri l-au tras în jos. La ce face cu mingea, cred că și astăzi e printre cei mai tehnici jucători din țară, dar în momentul de față antrenorii și conducătorii și-au pierdut puțin încrederea în el din cauza acestei vieți extrasportive. 

Nu e târziu să-și revină, dar să nu fie prea târziu când își va da seama că a făcut niște greșeli. E foarte greu dacă nu ai o viață extrasportivă echilibrată. Dacă în timpul săptămânii nu te pregătești, nu ai nicio șansă. Poți să păcălești o lună, două, dar e o păcăleală”, a spus Cristi Bobar, la GSP Live. 

FOTO. Aventura lui Patrick Petre la Dinamo, în 10 imagini

+4 FOTO

4 goluriîn 25 de meciuri a reușit Patrick Petre pentru Dinamo, în toate competițiile

5 echipeși-a trecut Patrick Petre în CV: Dinamo, Sepsi, Poli Iași, Farul și Dacia Unirea Brăila

„Patrick Petre, cel mai talentat jucător pe care l-am văzut în ultimii 10 ani”

Invitat la GSP Live în luna februarie, Gabi Răduță, șeful Academiei Dinamo, mărturisea că Patrick Petre a fost cel mai talentat jucător pe care l-a avut Dinamo la juniori în ultimul deceniu. 

„Patrick Petre este cel mai talentat jucător pe care l-am văzut eu în ultimii 10 ani, la Dinamo. Asta e părerea tuturor care l-au văzut la juniori pe Patrick. A avut șansa să debuteze, să aibă continuitate, nu știu ce s-a mai întâmplat după aceea. Au fost și multe răutăți vizavi de el, din presă, din club” - Gabriel Răduță, șeful centrului de Copii și Juniori de la Dinamo, în februarie, la GSP Live

Patrick Petre, tinerețe zbuciumată

În 2017, pe când juca la Dinamo, Patrick Petre și alți trei dinamoviști au băut alcool în avionul care ducea lotul naționalei de tineret spre Spania! (DETALII AICI).

O altă escapadă s-a petrecut în aprilie 2018. Sepsi Sfântu Gheorghe le-a reziliat contractele lui Patrick Petre și Victor Râmniceanu, după ce aceștia au fost acuzați că au fost văzuți la pariuri. Vezi AICI filmul complet al evenimentelor.

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Scene comice la Săftica: „Trebuia să jucăm cât avea poftă Negoiță. Iar el avea poftă câte 3 ore”

EXCLUSIV Cum l-a ofertat Marcel Vela pe un fost oficial de la Dinamo: „Vă spun în premieră. Ne-am întâlnit două-trei zile”

DINAMO. Cristi Chivu a refuzat oferta lui Negoiță: „Am avut o întâlnire de câteva ore cu el"

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (10)
1717336011646542
Florentin Fl Bengus  •  21 Mai 2020, 14:31

Asta e educatia primita de acasa..., de copil de bani gata. Taica-su a fost serios ca fotbalist dar o catastrofa ca parinte. Probabil unul care a vrut sa fie "prietenul" copilului, ca asa o fi auzit la vreo fufa, ajunsa psiholog, ca e cool... Pacat, ca era talentat si fi-su.

portardelegenda
portardelegenda  •  21 Mai 2020, 10:53

Deci in concluzie înca ,,una bucata material de calitate " stricata de asa numitii ,,meseriasi "si ,,oameni de fotbal " de la Dinamo si nu numai.

mehighms
mehighms  •  21 Mai 2020, 07:53
Postat de creeperno pe 20 Mai 2020, 22:56

Ce faliment frate unde scrie ca e faliment

pe fata ta scrie faliment!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează