FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

EXCLUSIV Premieră în Liga 1: clubul care e gata să-și vândă numele stadionului

Așa va arăta stadionul lui Sepsi +9   FOTO
Așa va arăta stadionul lui Sepsi

Articol de - Publicat joi, 18 iunie 2020 06:17 / Actualizat joi, 18 iunie 2020 09:54

Noua arenă a lui Sepsi va fi gata în mai 2021, iar conducătorii covăsnenilor au recunoscut că numele noului stadion ar putea fi vândut unui sponsor.

Lucrările la noul stadion din Sfântu Gheorghe continuă, însă pandemia de Coronavirus amână inaugurarea stadionului pentru 2021. Deși construcția era programată să fie gata în toamna acestui an, ultimele evenimente au dus la declarea inaugurării. 

„Se lucrează intens la stadion. Am fost pe șantier, suntem în grafic. Important este că până în primăvara lui 2021 vom inaugura stadionul. Va fi o bază cu care ne putem mândri. Vrem să organizăm la Sfântu Gheorghe inclusiv meciuri internaționale, ale echipei naționale de tineret".

VIDEO Cornel Șfaițer vorbește despre noul stadion de la Sepsi

Mai 2021 este noul termen aproximativ pentru terminarea construcției, acum lucrările fiind la acoperiș. În acest an vor fi montate și scaunele: „În momentul ăsta se lucrează la acoperiș. Până în toamnă se vor monta și scaunele. Se va lucra inclusiv la gazon până când va veni sezonul rece. Partea de finisaje va fi rezolvată până în mai 2021". 

Premieră pentru România?

Întrebat de GSP despre posibilitatea ca noul stadion să preia numele unui sponsor, Cornel Șfaițer a recunoscut că se discută în acest sens, însă deocamdată nu este nimic cert: „Se discută pentru un sponsor, care să dea numele stadionului. Am vorbit cu domnul Dioszegi, poate putem atrage un nume pentru stadion. Sunt discuții, avem timp suficient până la inaugurarea arenei. Încă nu știm cum se va numi noua arenă. Sperăm să fie un nume frumos, sonor".

Sepsi Arena

+5 FOTO

Stadionul lui Sepsi era, în luna martie, finalizat în proporție de 60%

  • suprafața complexului: 10.000 de metri pătrați
  • capacitate: 8.400 de locuri
  • gazon hibrid cu încălzire și drenaj
  • nocturnă Philips generația 3 (ultima)
  • 509 locuri de parcare
  • 22 de locuri de parcare pentru autocare
  • stadion categoria UEFA 4 (inclusiv grupe Europa League)

„I-am cerut proiectantului să facă un lucru mai deosebit și cred că e ce ne-am dorit. Arată bine, așteptăm să vedem lucrarea finală" 

Laszlo Dioszegi, patron Sepsi

20 de milioane de eurocostă noul stadion al lui Sepsi, investiție exclusivă a Guvernului maghiar

„Afară" e o obișnuință

Vânzarea numelui stadionului Sepsi ar reprezenta o premieră în România, dar în Occident este deja o modă. Spre exemplu, arena din Frankfurt, „fratele german" al Stadionului Naţional, poartă numele Deutsche Bank, compania platind nu mai puţin de 5.4 de milioane de euro pe an pentru a-şi pune numele pe stadion până în 2027. 

Până în martie numele stadionului a fost Commerzbank-Arena. Stadionul celor de la Arsenal este unul din cele mai cunoscute din Europa şi poartă numele Emirates Stadium. Iar contractul e năucitor: compania aeriană plăteşte 150 de milioane de lire sterline pentru a păstra numele arenei timp de 15 ani. Noul contract a fost semnat în 2012.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Dinamo a primit rezultatele testelor COVID-19! Ce urmează pentru „câini”

Chindia - Viitorul, comparat cu un joc de teatru de un președinte din Liga 1: „Măşti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic. C-așa-i în fotbal”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
amicu
amicu  •  18 Iunie 2020, 11:16

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

amicu
amicu  •  18 Iunie 2020, 11:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ang3ldev1l
ang3ldev1l  •  18 Iunie 2020, 10:52

Sa-l vanda celor de la Pepsi si ar fi perfect, din Sepsi Arena in Pepsi Arena

Vezi toate comentariile (3)
Comentează