FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Previziune sumbră a lui Giovanni Becali: „Riscăm o tragedie de proporţii! În România, oamenii vor muri pe targă, înainte să ajungă pe holurile spitatelor"

Ioan Becali va împlini în iunie 68 de ani
Ioan Becali va împlini în iunie 68 de ani

Articol de - Publicat miercuri, 25 martie 2020 12:53

Giovanni Becali (67 de ani) are previziuni sumbre despre modul în care pandemia de coronavirus va lovi ţara noastră şi spune că orice scenariu prin care acest campionat s-ar mai putea disputa e desprins din filme SF.

Într-un interviu acordat GSP.ro, impresarul și-a oferit părerea cu privire la pandemia de coronavirus care a acaparat întregul continent european.

- Domnule Ioan Becali, bună ziua, ce faceţi? 
- În casă, nu ies deloc, deloc!

- Vă e teamă?
- Da, chiar sunt speriat, eu am şi o vârstă, plus că am suportat şi o operaţie complicată. De 2-3 săptămâni n-am mai ieşit deloc, următoarele 2-3 săptămâni nu ies. Dacă va fi nevoie, o să stau şi 2-3 luni!

Carantină totală în România + noul bilanț: 144 de cazuri noi

Giovanni Becali: „Mai devreme de 7-8 luni nu vom răpune acest virus nenorocit"

- Nici măcar la supermarket nu vă duceţi?
- Doamne fereşte! Cu nenorocirea asta să plec pe undeva? Am pe cineva care îmi face cumpărăturile şi mi le aduce acasă. Eu cred că mai devreme de 7-8-10 luni nu vom putea să învingem acest virus nenorocit. Unii văd că vorbesc despre fotbal, cred că sunt de pe altă planetă dacă îşi imaginează că se mai poate juca în curând.

- Aşa sceptic sunteţi?
- Eu văd ce se petrece în Italia, 750 de morţi într-o zi, în Spania, 500 de morţi. Franţa discută să decreteze stare de urgenţă pe 6 luni. Sunt ţări care cred că stau mult mai bine decât România ca sistem medical şi iată că sunt îngenuncheate.

Giovanni Becali: „Sunt foarte speriat”

- Credeţi că România...
- Opreşte-te, nici nu pot să-mi imaginez ce ar fi la noi dacă s-ar ajunge la numărul de cazuri din ţările pe care le-am enumerat. Ar fi ceva insuportabil. Inimaginabil! În România vor muri oameni pe targă, înainte să ajungă să stea chiar şi pe holurile spitalelor.

- Dar nu avem, cel puţin acum, atâtea cazuri grave şi nici decese ca în Italia şi Spania!
- Dacă vom avea oameni infectaţi câţi au azi cele două ţări vom traversa un coşmar cum n-a mai existat. Doar că rostesc cuvintele astea şi mă sperii. Doamne, Dumnezeule... În fine, cred că m-ai sunat pentru chestiuni de fotbal, hai să vorbim despre fotbal că nu suport să mă gândesc la ce tragedie ar putea traversa România cu acest virus.

Giovanni Becali: „Jucătorii să fie înţelegători"

- Aţi fost atâţia ani agent de jucători, aţi fost o scurtă perioadă şi preşedinte de club, cum vedeţi rezolvat difrendul care începe să apară între cluburi şi jucători, pe tema salariilor, trebuie sau nu reduse?
- Cred că e un moment în care e nevoie de înţelepciune din partea ambelor părţi. Jucătorii să înţeleagă că nu pot participa la munca pentru care sunt plătiţi, nu joacă fotbal. Pe de altă parte, poate că şi ei au dreptate. În momentul de faţă nu sunt în vacanţă, li s-a dat un program pe care încearcă să-l urmeze, fiecare cum poate. Se pregătesc, ok, nu la sută la sută, dar fac ceva, fiindcă dacă s-ar ajunge cumva, într-un scenariu SF, să se reia campionatul peste două luni ei nu trebuie să apară cu surplus de kilograme.

- Bănuiesc că v-au sunat mulţi jucători în această perioadă. Ce sfat le-aţi dat?
- Le-am zis aşa, corect şi cinstit este ca salariul să fie achitat undeva în proporţie de 60% pe perioada cât e întrerupt totul. Ştiu că e greu să accepte ce le zic, normal ar fi să-i apăr, să spun că trebuie să încaseze tot ce e în contract, dar n-ai cum să faci abstracţie de ce se petrece în lume. N-ai cum!

- Dacă unui jucător i se va reduce contractul unilateral şi el ar chema clubul la judecata comisiilor sportive credeţi că ar avea câştig de cauză, la FRF sau la FIFA?
- Greu, farte greu să obţină ceva! E complicat să vii acum şi să acuzi un club că nu plăteşte salariile integral. Să accepte reducerile fiindcă e şi spre binele cluburilor, dar şi spre binele lor. Unii mai au contracte cu cluburile la care sunt acum încă 2-3-4 ani şi ar trebui să realieze că dacă echipa dă faliment şi el are de suferit. Să nu gândească doar personal şi acum, pe termen scurt.

Giovanni Becali: „Doar FCSB, CFR, Craiova şi Viitorul ar rezista, restul în colaps"

- Credeţi că s-ar putea să ajungem să vedem cluburi care să închidă porţile?
- Ascultaţi ce vă spun, dacă situaţia care e acum va dura mai mult de 3-4 luni, în România doar 4 cluburi vor avea posibilitatea să-şi plătească jucătorii, restul vor intra în colaps.

- Care ar fi cele 4?
- FCSB, CFR, Craiova şi Viitorul! Atât!

- Şi pe afară credeţi că va fi la fel?
- La ăia mari nu e problemă. Cine are datorii de 400-500 de milioane, parcă nu se mai vede încă 100 de milioane în plus. Sau sunt ţări unde pot interveni alte lucruri.

- Adică?
- De exemplu, ştiţi cine are puterea să salveze de unul singur cluburile mari din Turcia? Erdogan!

Giovanni Becali: „În Turcia, Erdogan are puterea de a salva fotbalul!"

- Cum?
- Pune mâna pe telefon, sună în China şi îi cere preşedintelui de acolo să-i trimită doi oameni de afaceri care să o preia pe Fenerbahce sau Beşiktaş. Apoi sună în Dubai şi solicită să vină un şeic care să o susţină pe Galatasaray. Şi gata, s-a rezolvat.

- Spuneţi că nu se va mai putea juca până dincolo de august, cum ar trebui rezolvat actualul sezon?
- Luaţi-vă gândul că acest campionat mai poate fi jucat. După părerea mea sunt două variante. Prima, se îngheaţă sezonul şi ne raportăm la clasamentul de acum, CFR campioană, FCSB vicecampioană şi aşa mai departe. A dua variantă: tot sezonul anulat ş nu va exista în istoria Ligii 1 campionatul 2018-2019.

135 de mii de persoaneau fost infectate cu coronavirus în Italia, Spania şi Franţa până pe 25 martie

11.000 de oameniau decedat până acum în Italia, Spania şi Franţa din cauza infecţiei cu coronavirus

Klaus Iohannis anunță carantină totală! Restricții de circulație și pe timpul zilei 

Citește și alte știri despre coronavirus:

HAOS după pandemie?! Cum văd Giovanni Becali, Anamaria Prodan și alți impresari din România piața transferurilor după coronavirus: „Prețuri la jumate”

Dezastru în Bundesliga! După tăierea salariilor, pleacă și sponsorii!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
1168266536700162
Dan Crisan  •  26 Martie 2020, 19:32

Cine-i ăsta???? Cine este acest jovanii??? I-auzi.... are previziuni sumbre... Hahaha hahaha....

blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  25 Martie 2020, 18:46

Am citit doar titlul... e foarte probabil ca oamenii săraci...

802385440272924
Cristi Ionescu  •  25 Martie 2020, 16:53
Postat de Cristi Ionescu pe 25 Martie 2020, 16:51

Mafiotul asta, asa cum s-a autointitulat, mai are tupeul sa deschida gura? Si-a mai achitat cumva datoria de cand a iesit din puscarie? Nu am auzit. Poate prindeau bine banii aia in vremurile astea.

Voi cei din presa, de ce-i mai acordati atentie? Slugarnicie se numeste asta, linguseala. Inteleg ca e seceta, dar mai bine stati in casa.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close