FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Prima reacție a lui Bradley De Nooijer, după incidentul rasist de la Craiova: „Sunt profund afectat, nici acum nu recunoaște Bancu?”

Articol de GSP - Publicat marti, 01 octombrie 2019 16:37

Bradley De Nooijer (21 de ani) a fost victima unor injurii rasiste la meciul dintre Craiova și Viitorul, scor 3-1, ce l-au avut în prim plan pe Nicușor Bancu (27 de ani), căpitanul oltenilor, care l-ar fi numit pe olandez „cioară împuțită”.

Fotbalistul lui Gheorghe Hagi a emis un comunicat prin care își exprimă gândurile și sentimentele cu privire la cele întâmplate. Acesta a mărturisit că este afectat și speră ca astfel de comportamente să dispară despre stadioanele de fotbal. 

„Referitor la comportamentul jignitor al unui adversar față de mine, din partida desfășurată cu Universitatea Craiova, doresc să fac următoarele precizări: 

- Am venit în anul 2017 în România cu singurul scop de a juca fotbal și sunt fericit că prin munca depusă în această perioadă, prin evoluțiile mele, am ajutat echipa la realizarea obiectivelor. 

- Am avut mereu referințe frumoase despre fotbalul românesc în momentul în care am decis să vin la FC Viitorul și am vorbit mereu laudativ despre jucătorii români și despre fotbalul românesc în toate interviurile pe care le-am oferit presei din țara mea natală, Olanda. 

- Din păcate, atitudinea ofensatoare, jignitoare, rasistă a lui Nicușor Bancu din acest meci contravine inclusiv fair-play-ului care ar trebui să fie regula de bază a fotbalului. 

- Este inacceptabil ca în 2019, într-o țară a Uniunii Europene, să existe un astfel de comportament față de un coleg de joc. 

- Am văzut, din păcate, că nici măcar după ce imaginile surprinse de camerele TV prezintă clar aceste jigniri și comportamentul rasist, xenofob față de mine, jucătorul Craiovei nu are puterea de a-și recunoaște greșeala! 

- Acesta este oare comportamentul pe care Bancu și l-ar dori din partea adversarilor dacă ar evolua într-un alt campionat? 

- Sunt profund afectat de cele întâmplate și vreau doar să fiu tratat cu respect, cu aceeași măsură ca orice alt jucător care evoluează în campionatul României, indiferent de țara din care provine sau culoarea pielii, iar astfel de lucruri să nu se mai repete”, se arată în comunicatul emis de către jucătorul Viitorului.     

Prima reacție a lui Bradley De Nooijer, după incidentul rasist de la Craiova: „Sunt profund afectat, nici acum nu recunoaște Bancu?”

VEZI ȘI:

VIDEO / CNCD s-a autosesizat după un articol GSP în cazul de rasism cu Nicușor Bancu + Jucătorul Craiovei riscă o pedeapsă cruntă în Liga 1! 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (41)
133956157512819
Ilie Tarnoveanu  •  02 Octombrie 2019, 11:56

Daca esti „profund afectat” dute acasa la mata poate te indeamna sa faci alta meserie! „Gicilor”, amandoi mari fotbalisti punti-i la munca nu la văicărit. Nu e atat de rusinos sa pierzi mai cu seama ca scaderea Viitorului e cam de pe vremea meciului cu Steaua.

493746091152716
Gică Rădoiu  •  02 Octombrie 2019, 10:55

Urmariti-l Pe hagi la toate meciurile Viitorului si poate il vedeti cum înjură ca la usa cortului pe toată lumea, nu conteaza, adversari,arbitrii sau proprii jucători. Reporterii lui peste sărat, au făcut un capăt de țară din ce a zis Bancu.

201570630489078
Ionescu Danut  •  02 Octombrie 2019, 09:38

Viitorul nu stie sa piardă si o face intr-un mod urat...Modul asta de atitudine ma dezgustă si ma dezamageste crunt ca vine din partea unui club condus de Hagi si Popescu...jenant.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează