FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

EXCLUSIV Primăria anunță că investește o sumă importantă la un club din Liga 1: „Băgăm bani dacă ne lasă legea”

Mihai Chirica, edilul Iașiului, s-a arătat gata să sprijine clubul financiar dacă legea se schimbă. +25   FOTO
Mihai Chirica, edilul Iașiului, s-a arătat gata să sprijine clubul financiar dacă legea se schimbă.

Articol de - Publicat marti, 02 iunie 2020 17:27

Mihai Chirica, edilul Iașiului, s-a arătat gata să sprijine clubul financiar după anunțul făcut de AFAN. Poli are nevoie urgentă de 300.000 € ca să achite datoriile la jucători și cheltuielile cu cantonamentul și cu testele de coronavirus.

Precizarea AFAN, potrivit căreia autorităţile locale pot sprijini cluburile de fotbal în perioada stării de alertă, inclusiv pentru plata salariilor, vine cum nu se poate mai bine pentru Poli Iași.

Clubul are datorii cifrate la 1,5 milioane euro și nicio sursă de venit din cauza pandemiei de coronavirus. Iar o "injecție" de 250.000 - 300.000 € ar fi un imens balon de oxigen în acest moment, pentru stingerea restanțelor către jucători și staff, dar și pentru acoperirea cheltuielilor cu cazarea la hotel, pe perioada recentului cantonament, și cu testele de coronavirus.

Mihai Chirica: „Ajutăm cu plăcere”

Contactat de Gazeta Sporturilor, primarul Mihai Chirica s-a declarat gata să vină în sprijinul grupării din Copou. 

"Ajutăm cu plăcere. Am pus juriștii la treabă, să vedem dacă Poli, fiind club profesionist, se încadrează în prevederile legii. Dacă totul este OK din acest punct de vedere, în câteva zile vom lua o decizie", a precizat edilul Iașiului. 

Consiliul Local a aprobat deja alocarea a 2,2 milioane de lei, circa 455.000 €, Academiei lui Poli: "După Dinamo și Viitorul, avem cel mai mare număr de juniori din țară"

Chirica a făcut precizări și despre stadiul în care se află proiectul sălii de sport și stadionului care se preconizează a fi construite în Iași: "Cu noua arenă suntem în stadiul de studiu de fezabilitate, iar în ceea ce privește sala am ajuns deja la detalii tehnice. Chiar astăzi am programată o întâlnire cu cele două echipe de proiectanți"

600.000 €are Poli datorie la bugetul de stat, circa 300.000 € la salarii, aproximativ 400.000 € la furnizori şi 200.000 € către antrenorul Mircea Rednic şi un apropiat al preşedintelui Consiliului Director, Leonid Antohi

VIDEO. Ultimul set de recomandări pe care cluburile trebuie să le introducă în regulamentul de ordine interioară

+21 FOTO

Citește și alte știri despre Poli Iași: 

FOTO Se întrec în gafe: „sindromul Prunea” lovește și la Iași! Apariție-șoc la antrenament

EXCLUSIV Probleme financiare în Liga 1. Cine plătește testările de COVID-19? » Ce spune Răzvan Burleanu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  02 Iunie 2020, 18:19

Foarte bine !! Achitati toate datoriile !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează