FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Primele decizii la Dinamo după grevă! Cine i-a calmat pe jucători și când vor primi banii » Tot suporterii îi salveză: PCH și DDB au strâns 120.000 de euro

Articol de - Publicat duminica, 07 iunie 2020 10:33

Greva de la Dinamo a fost una de avertisment, până la urmă, dar una cu accente istorice! Jucătorii au mai amenințat și-n trecutul apropiat că vor recurge la o astfel de acțiune, doar că reușeau să ajungă la o înțelegere cu conducătorii.

Motivul: achitarea salariilor restante începând cu luna februarie 2020. Chiar dacă unii specialiști spun că au informații vizavi de situația financiară de la Dinamo, fotbaliștii contrazic speculațiile. GSP a vorbit cu mai mulți „câini roșii" și a refăcut puzzle-ul grevei, prezentându-vă și planurile de viitor din jurul echipei și clubului.

Jucătorii lui Dinamo, duși cu zăhărelul

În prima parte a zilei, Bogdan Bălănescu le-a spus elevilor lui Adrian Mihalcea că nu știe când le poate achita salariile restante. Ce i-a înfuriat pe jucători? 

„N-am știut nimic dinspre și despre club până pe 15 mai, cât am stat două luni acasă din cauza pandemiei. Doar ni s-a spus să revenim în cantonament, ceea ce am făcut. Inițial, voiam să venim doar dacă ne-ar fi plătit și salariul pe luna februarie. Pe cel din ianuarie ni l-au plătit integral în partea a doua a lunii aprilie. Am vorbit cu Bogdan Bălănescu și ne-a spus: „Veți avea banii ăștia până pe 27 mai, când se termină cantonamentul. Pe 27 mai, a mutat termenul pe 5 iunie, fiindcă, ni s-a spus, vor veni bani. Vineri, pe 5 iunie, nimic, niciun semn! Și când am vorbit din nou, ni s-a spus că vom fi plătiți săptămâna viitoare. Serios? Săptămâna viitoare? Am mai auzit expresia asta. Atunci am decis: gata, stop, nu ne mai antrenăm. Nu doar pentru banii restanți, ci pentru că situația, ca întotdeauna, nu e clară",
- fotbaliștii lui Dinamo pentru GSP

Intervenția suporterilor + politicianul cu vorbele la el

După prima parte a zilei, după-amiază au intrat în scenă suporterii din PCH și din board-ul DDB, acționari ai clubului cu 10,06 la sută. Eu au plătit salariile pe luna ianuarie din banii strânși prin programul socios. La Săftica, au ajuns câțiva reprezentanți ai fanilor, printre care și Andrei Gerea, fostul ministru al Energie și al Economiei, membru marcant al programului DDB, politicianul fiind omul care a atras familia Lucescu în proiectul socios. 

„Oamenii ne-au explicat exact situația. Toți banii reali vin de la suporteri în rest se pare că nu mai există niciun euro în conturi. Ni s-a transmis că vom fi plătiți săptămâna viitoare, pe ei chiar îi credem, așa că a rămas de luni să reîncepem normal. Nu mai avea rost să jucăm amicalul cu FC Voluntari, nu ne era mintea la meci", au mai dezvăluit elevii lui Mihalcea. 

Ședința cu fanii a început la ora 16:30, s-a prelungit mai bine de două ceasuri și jumătate.

Dinamoviștii vor primi „120.000 de euro până joi, cel târziu”

Li s-a oferit și un termen precis de plată din partea suporterilor. „Ni s-a transmis că de marți până cel târziu joi vom avea banii în cont. Oamenii sunt OK. "Noi chiar credem că la club nu sunt bani, nu că nu se vrea plata noastră. Chiar credem că așteaptă niște bani, deși nu pricepem de unde cred că pică ei! Credem că în afara fanilor, și Bălănescu e bine intenționat, că este o situație dificilă și Negoiță nu mai vrea să achite nimic. 

Dar noi ce facem? Vrem o situație clară: ni se spune o dată, păi atunci să fie! Mai ales că am înțeles mereu. A venit domnul acela, toți îi zic „domn ministru", ne-a explicat cât se poate de clar. Ne-a zis și el că s-au promis niște bani din afara clubului, că n-au mai venit. Ni s-a spus că suporterii au strâns 120.000 de euro și vom fi plătiți de urgență, punct", au mai spus roș-albii.

Fanii achită datoriile către jucători, dar cei de la club vor trebui să facă rost cumva de bani să plătească datoriile către stat. În cursul zilei de astăzi, fotbaliștii vor fi anunțați prin intermediul grupului de Whatsapp vizavi de ora de începere a antrenamentului. „Rămăsese că vom avea dimineață, așa ne-am pus de acord", au mai precizat dinamoviștii. 

  • Sâmbătă, de la ora 20:00, Mihalcea și compania se vor confrunta cu Chindia Târgoviște, un meci extrem de important în zona evitării retrogradării.

„Nouă ne-au zis că n-a mai venit niciun ban în conturi vineri, că trebuia să intre 500.000 de euro. Și Bălănescu, și reprezentanții suporterilor. Nu știm dacă vom mai apela la astfel de acțiuni, sperăm că nu, ca lucrurile să fie clare” - Un fotbalist dinamovist

13 mii de euroau mai strâns suporterii dinamoviști din vânzarea tuturor celor 15.000 de bilete la meciul de campionat cu Chindia, în maximum o zi de la punerea în vânzare a tichetelor

GALERIE FOTO. Imagini de la amicalul Dinamo - Rapid (1-0)

+7 FOTO

VIDEO. Ce caută dinamoviștii într-un investitor: „Întâi salvează clubul, apoi vrem performanțe”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Jucătorii lui Dinamo au boicotat amicalul cu Voluntari! Florin Prunea iese la atac: „Foarte bine au făcut!”

S-au vândut TOATE biletele la Dinamo-Chindia Târgoviște! Fanii alb-roșii, gest extraordinar

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
rocky2
rocky2  •  08 Iunie 2020, 00:59
Postat de dinamo_forever_77 pe 07 Iunie 2020, 15:09

Vezi ca astazi este ziua stelutei infiintata de insasi Ana Pauker ! P.S> Da-ti jos vesta alb-rosie de pe tine. Ti-a ajuns ca ai fost atunci cu pene pe spate.....nu ne arata cat de incompetent esti.

Infiintat de sovietici si preluat mai tarziu de dictatorul Ceausescu! Un club de tristă amintire!

creeperno
creeperno  •  07 Iunie 2020, 22:44

Fara suporteri falimenta clubul din 2019

demolarii
demolarii  •  07 Iunie 2020, 16:46

Ce face Negoita e o realitate. El nu mai are nici-o răspundere, acțiunile aparținând altei persoane. In schimb conduce prin secretarii săi, cheltuind banii care intra in club și indatorand si mai tare clubul. Din cca 1 milion euro datorie către firmele lui Negoita, peste 80% sunt adaosuri comerciale. Din datoriile către stat, multe sume reprezintă contribuțiile angajatilor utilizați de Negoita in folos propriu, dar angajați pe club. Salarul plătit acestor angajați, de care clubul nu a beneficiat in mod real, e o parte a datoriei clubului către Negoita. Ca si o concluzie, a cheltuit pentru achiziționarea acțiunilor maxim 5 mil. euro, iar apoi a cheltuit după bunul plac peste 45 de milioane euro, bani ce au intrat in cei 7 ani in club. Dacă el face asa ceva la o firmă a lui, ganditi-va ce fac politicienii ca fratele său, care e primar și gestioneaza banii publici. Corect ar fi ca firme sau alte forme de persoane juridice, fondate de suporteri sa preia managementul, cateringul, și tot ce tine de economia clubului pentru ca sa oprească robinetul către Negoita. Cine vrea sa mai investească 1 euro într-o gaură neagră in functiune...

Vezi toate comentariile (33)
Comentează