FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FC BOTOȘANI 0-3

Probleme după Iași - Botoșani 0-3?! Meciul a fost programat neregulamentar: „Echipele nu pot renunţa la dreptul de organizare”

Articol de - Publicat miercuri, 23 octombrie 2019 11:53

Poli Iași a pierdut cu FC Botoșani, 0-3, într-un meci la care a fost gazdă, dar care s-a jucat la Botoșani. Conform ROAF, partida, considerată „acasă”, nu avea voie să se dispute pe terenul adversarei.

Disputarea la Botoşani a partidei dintre Politehnica Iaşi şi FC Botoşani, din etapa a 13-a a Ligii I, în care ieşenii au figurat ca echipă gazdă, a generat multe controverse, precum şi incidente. Fanii din Copou au făcut deplasarea în număr mare și au fost aproape de încăierare cu botoșănenii din tribune.  

La jumătatea primei reprize, ultrașii din Iași au fost cu greu întârziați din înaintare de oamenii firmei de securitate. Apariția jandarmilor a liniștit lucrurile. (Detalii AICI

Problema e că, potrivit regulamentelor, meciul nici nu avea voie să se dispute pe terenul echipei oaspete! În ROAF, la articolul 9, alineatul 3, se stipulează faptul că „Echipele nu pot renunţa la dreptul de organizare a jocurilor în favoarea echipelor adverse şi nici nu pot juca meciul din organizare proprie pe terenul echipei adverse”.

Totuşi, LPF a avizat cererea Politehnicii de a juca la Botoşani derby-ul Moldovei. Reamintim, Poli a solicitat să joace în nordul Moldovei meciurile de acasă în perioada în care va repara gazonul stadionului din Copou. 

Poli îşi pune cenuşă în cap 

După ce oficiali ai Politehnicii au acuzat faptul că LPF nu i-a aprobat clubului cererea de a disputa pe teren propriu meciul contra CFR Cluj, din prima etapă a returului Ligii I de fotbal, moldovenii şi-au nuanţat poziţia. "Noi am depus în termen util toate documentele pentru a juca acasă cu echipa campioană. Liga, care ne-a sprijinit mereu, nu ne-a aprobat solicitarea pentru că a ţinut cont de punctul de vedere al CFR Cluj, nu pentru că ar avea ceva contra noastră" a declarat preşedintele Consiliului Director al Politehnicii, Leonid Antohi. 

Vezi și: 

VIDEO Marius Croitoru nu și-a menajat adversarii! Atac la fanii ieșeni: „E inadmisibil, e o rușine mare!” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  23 Octombrie 2019, 20:22

E o tampenie regulamentul, ROAF-ul. Cluburile organizatoare ar trebui sa poata sa stabileasca ce teren vor ele pentru desfasurarea meciului, teren omologat, al lor sau al adversarilor sau intr-o raza de cel mult 150 de km. In alta ordine de idei, vezi meciul Romania Norvegia, in cazul sanctionarii unei echipe cu suspendarea terenului, regulamentul ar trebui sa prevada ca echipa organizatoare sa piarda acest drept in favoarea adversarilor care sa poata organiza meciul unde vor ei respectiv pe terenul lor, aceasta sanctiune fiind mai severa decat un joc cu tribunele goale pentru echipa sanctionata care practic astfel meciul de acasa l-ar juca in deplasare.

adrian_riga
adrian_riga  •  23 Octombrie 2019, 13:38

Ce s a intamplat nu are legatura cu articolul din roaf. In acest moment si iasiul si botosaniul au acelasi teren, deci nu se poate pune problema ca e pe terenul echipei adverse. Este ca la dinamo-fcsb, e ca si cum nu ar trebui sa se joace pe arena nationala pt ca e terenul fcsb ului

enigmaticul
enigmaticul  •  23 Octombrie 2019, 13:29

Dacă era contar regulamentului de ce au permis desfășurarea partidei? Acum s-au trezit? Dacă Federația doarme de ce au dormit și cei de la club? Așa federașie , așa cluburi, *** Ar trebui să dispune rejucarea meciului, dacă s-au constatat aceste nereguli.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează