FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj e în aer » Situație neverosimilă la campioana României: jucătorii au plecat în vacanță fără salarii sau primele promise și sunt somați de ANAF

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 24 mai 2019 10:35

CFR Cluj și-a lăsat jucătorii să plece în vacanță fără să le achite nimic din restanțe: salariul pe două luni, primele de joc, ba chiar și bonusul din meciurile cu Alașkert, din vara trecută.

Câștigătoare pentru al doilea an consecutiv a titlului, CFR stă pe un butoi de pulbere. Surse din preajma clubului susțin că mulți jucători sunt îngrijorați și se gândesc chiar la o despărțire de gruparea din Gruia, din cauza restanțelor financiare, dar mai ales a viitorului, extrem de incert. Chiar dacă unii și-au prelungit de curând contractele, toți au plecat în vacanță fără bani, dar cu multe promisiuni.

Ultimul salariu plătit la CFR Cluj ar fi fost cel pe luna februarie. Pe martie și aprilie sunt neachitate, iar cel din urmă termen scadent, amânarea amânării din partea clubului, a expirat pe 22 mai.

„Dan a zis că își dă demisia, apoi le- cerut scuze!”

Inițial, conducerea clubului le-a promis jucătorilor că toate datoriile vor fi achitate la zi până la meciul decisiv, cu CSU Craiova (1-0 pentru CFR). Nu s-a întâmplat asta. Șefii au revenit: „Plătim tot până la partida cu FCSB”. O altă „fentă”.

Surse apropiate jucătorilor susțin că înainte de partida cu Astra, de la Giurgiu, unde CFR a învins cu 5-1, „ Dan Petrescu le-a spus băieților că își dă demisia dacă nu li se achită restanțele. A doua zi, a venit și le-a cerut scuze, a zis că nu mai promite niciodată nimic, dar că își vor primi totuși banii. Nici primele de joc nu s-au dat. Ultima primă plătită a fost cea din prima etapă a play-off-ului, 3-1 cu Sepsi”.

N-au luat nici prima cu Alașkert, dar sunt somați de ANAF!

Mai mult, conform acelorași surse, fotbaliștii de la CFR nu și-ar fi încasat încă nici prima de calificare în play-off-ul Europa League, 2.000 de euro, în urma dublei victorii cu armenii de la Alașkert (2-0 în deplasare, 5-0 acasă), din august 2018!

În plus, de câteva zile, jucătorii de la CFR au început să primească de la ANAF somații cu popriri pe conturi pentru neplata contribuțiilor către stat (impozite, pensie și sănătate) din perioada ianuarie-martie 2019. Sunt sume de zeci de mii de lei, pe care clubul se angajase să le achite.

Se întoarce Paszkany?!

Ce s-ar afla în spatele acestei tornade financiare? În Gruia a apărut și informația că se dorește, de fapt, înglodarea clubului în datorii pentru o reîntoarcere spectaculoasă a fostului patron, Arpad Paszkany. Cel care ar urma să vină ca un salvator, să plătească datoriile și să preia echipa pe care a adus-o în fotbalul mare, dar și în insolvență în 2015. 

„Nu sunt niciun fel de întârzieri, pe 25 mai e scadența pentru salariile din aprilie. Iar impozitele către ANAF tot atunci le vom achita, plătim trimestrial, dar în a patra lună” Marian Băgăcean, președinte CA CFR Cluj

Vezi și: 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Gigi Becali poate declanșa o reacție în lanț: „Dacă Edi Iordănescu ajunge la FCSB, plec și eu! Vă anunț de acum”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
1198766430181192
Abigail Laslas  •  24 Mai 2019, 19:48

Or costat mai mult arbitrii decat credeau

turbozero
turbozero  •  24 Mai 2019, 15:09

partzkany a pierdut milioane de euro in afaceri cu eoliene.. de unde sa aiba bani si pentru echipa?

983732924972315
Soos Vilmos  •  24 Mai 2019, 11:46

Iarasi isi da arama pe fata gsp, ca doar trebuie sa faca scandal acolo unde ( probabil) nu exista si ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează