FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - POLI IAȘI, 20:45, DIGI, TELEKOM, GSP.RO

Probleme pentru Dică! Nu va putea folosi talismanul echipei: fără el, FCSB are trei eșecuri și golaveraj 2-10

Acordul lui Pintilii cu FCSB expiră în iunie acest an
Acordul lui Pintilii cu FCSB expiră în iunie acest an

Articol de - Publicat duminica, 01 aprilie 2018 12:04

Dică e îngrijorat din cauza absenței mijlocașului veteran Mihai Pintilii. Ultimele trei meciuri fără Pintilii s-au terminat dezastruos, cu trei eșecuri și golaveraj 2-10. Tehnicianul roș-albaștrilor nu se va putea baza pe el nici diseară, în meciul cu Poli Iași, fiind suspendat.

FCSB a cheltuit 10 milioane de euro pe achiziții doar în acest sezon, dar tremură din cauza absenței unui mijlocaș de 33 de ani. Pintilii e suspendat pentru jocul de azi și Dică a calculat că pierderea închizătorului constituie o amenințare, chiar dacă adversarul e Poli Iași, ultima clasată din play-off.

"Ați văzut cât de bine a jucat la națională!" a fost argumentul pe care l-a pronunțat antrenorul, însă e și mai clară contribuția lui Pintilii la FCSB. Echipa de club e chiar dependentă de el! În ultimele trei partide în care nu a jucat mijlocașul de 33 de ani, rezultatele au fost groaznice: 0-3 cu Hermannstadt, 1-5 cu Lazio și 1-2 cu Lugano. E vorba despre jocuri în care Mihai nu s-a aflat pe teren niciun minut.

Trei înfrângeri și golaveraj 2-10, semne clare că echipa e dezechilibrată în lipsa lui Pintilii. Dică nu are nici măcar un mijlocaș care să ofere aceleași garanții sau comparabile.

Ovidiu Popescu nu a progresat așa cum se aștepta Becali când îl poreclea "Lampard", Nedelcu a dezamăgit de când a venit de la Viitorul, iar Lucian Filip n-a mai reușit să se impună ca un om de bază după accidentările dese și grave pe care le-a avut. Teixeira și Tănase sunt alte variante pentru cele două posturi de mijlocași în fața apărării, numai că pe portughez Dică l-a caracterizat deja drept un fotbalist nepotrivit pentru acel rol, din cauza stilului său prea riscant. 

Nici Contra nu are un răspuns

FCSB se vaită când Pintilii lipsește și asta e o problemă pe care o simte și Contra la națională. Selecționerul a mizat pe stelist și în acțiunea recentă, amicalele cu Israel și cu Suedia, deși programul îl obligă pe Cosmin să descopere curând un mijlocaș defensiv pe care să se bazeze în meciurile oficiale care vor veni.

Preliminariile Euro 2020 vor începe în martie 2019, când Pintilii va avea 34 de ani și jumătate, o vârstă la care, în mod normal, jocul său ar trebui să înregistreze un regres. Iar cealaltă soluție pe care a mai folosit-o Contra, Hoban, o să aibă 36 de ani și 3 luni! Ca și la FCSB, Nedelcu constituie dezamăgirea, un mijlocaș care părea capabil să devină important, dar mai degrabă a regresat. 

  • FCSB - POLI IAȘI se va juca în acastă seară, de la ora 20:45, în etapa a 3-a din play-off, în direct la TV Telekom Sport, TV Digi Sport și liveTEXT pe GSP.ro.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  01 Aprilie 2018, 17:53

*** Normal că e indispensabil, menirea lui e să rupă picioarele jucătorilor adverși până primește primul galben după 6-7 faulturi grobiene !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

spinoza
spinoza  •  01 Aprilie 2018, 15:46

Nedelcu e foarte bun! Sa-i dati credit nu sa-l certati dupa fiecare meci!

mosvasile
mosvasile  •  01 Aprilie 2018, 14:11

Tocmai de aceea arbitri au avut "interzis"sa-i dea cartonase!Si se stie ce le mai cauta!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close