FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSA STEAUA

Pune presiune pe Gigi Becali: „Daca vă câștiga palmaresul și numele Stelei, nu cred că îi va mai permite cineva să facă ce vrea”

Articol de - Publicat joi, 30 martie 2023 19:48 / Actualizat vineri, 31 martie 2023 00:00

Gabi Balint, fost câștigător al Cupei Campionilor în 1986, a vorbit despre lupta în instanță între FCSB și CSA pentru palmaresul Stelei.

  • Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au casat marți decizia Curții de Apel București din iunie 2021, prin care celor de la CSA Steaua le-a fost atribuit palmaresul Stelei istorice de la înființare până în 1998, iar FCSB-ului palmaresul din 2003 încoace.
  • În consecință, Curtea de Apel București va rejudeca apelul la decizia inițială a Tribunalului București, din iulie 2019. Conform acesteia, CSA Steaua deține palmaresul Stelei de la înființare până în 2003 (21 de titluri și 20 de Cupe, printre altele).

Fostul mare internațional susține că în 1998 trecerea de la MApN la AFC Steaua nu s-a făcut legal și spune că dacă Gigi Becali va câștiga palmaresul Stelei, va avea o responsabilitatea mai mare decât ce pe care o are acum, când echipa se numește FCSB.

Talpan acuză: „Sunt urmărit și m-au amenințat cu moartea! Totul din cauza lui Gigi Becali și Dragomir”
ACUZAȚII
Talpan acuză: „Sunt urmărit și m-au amenințat cu moartea! Totul din cauza lui Gigi Becali și Dragomir”

Gabi Balint, despre disputa FCSB - CSA Steaua: „Eu știu cum s-a făcut trecerea de la Minister, știu ce ilegalități s-au făcut atunci”

„În ceea ce privește palmaresul, eu știu un lucru clar: o parte din el e și al meu, și al lui Lăcătuș și al lui Ilie Dumitrescu. Noi am contribuit, ne rămâne nouă. Nicio decizie judecătorească nu ni-l poate lua. Eu nu cred că Clubul Sportiv al Armatei nu poate pierde palmaresul de la înființare până în 1998. Atunci s-a început schimbarea. Din momentul acela, și pentru mine Steaua a început să dispară ușor-ușor. Am fost membru în Adunarea Generală, după aceea am fost exclus. La fel ca mine și mulți alții. Totul a fost «Cum să punem mâna pe Steaua».

Eu știu cum s-a făcut trecerea de la Minister, știu ce ilegalități s-au făcut atunci. Iar FRF și LPF au făcut o altă ilegalitate și le-a permis să schimbe totul în timpul campionatului. Nu era normal. Trecerea la AFC și apoi la asociația lui Becali nu s-a făcut legal.

Se poate da orice decizie. E vorba de ce simte fiecare. Unii consideră că FCSB e Steaua. Asta e. Problema va fi dacă FCSB va câștiga numele și palmaresul și se va muta în Ghencea. Din acel moment, patronul va trebui să investească mai mulți bani și să câștige titluri. 

O parte din suporteri se vor întoarce pe stadion și nu cred că le va conveni să se întâmple ce se întâmplă acum. Așa cred. Vor reveni foarte mulți suporteri. Și nu cred că îi va mai permite cineva să facă ce vrea. Dacă va redeveni Steaua, vom vedea dacă suporterii vor accepta acest lucru. Dacă vor accepta, înseamnă că echipa e terminată de multă vreme...”, a spus Gabi Balint în emisiunea „Fotbal Club”, de la DigiSport.

VIDEO Gigi Becali, conferință de presă la Palat, a doua zi după decizia ÎCCJ: „Ne luăm Steaua înapoi! Ei se vor numi Fotbal Club Talpan SB”

Citește și: 

Gabi Balint, după numirea lui Elias Charalambous la FCSB: „Ierarhia rămâne aceeași. Antrenor principal va fi omul cu banii” + „Nu cred că i se va permite să facă prea multe”

Imagini cu primul antrenament al lui Charalambous la FCSB » Ce s-a schimbat în comportamentul lui MM Stoica

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
clasicpun
clasicpun  •  31 Martie 2023, 18:56

macar bine ca deja incep si ei sa inteleaga ca sunt sanse mari ca Steaua din liga 1 sa isi recupereze marca si numele. sa nu isi faca probleme balint de becali,becali deja este pe punctul sa se pensioneze,o sa mearga la muntele athos,deci nu o sa se mai bage peste antrenor. dar sa vina o data decizia aia cum sa Steaua din liga 1 are palmaresul din 1947 si pana la sfarsitul lumii si toata lumea o sa fie multumita. ca uefa oricum deja spune asta,dar ar fi frumos sa spuna asta si justitia,ca justitia asta nenorocita ne-a baga in *** in 2014 decembrie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mutulica10
mutulica10  •  31 Martie 2023, 09:56

daca era totul in regula de la csa si venea cu dovezi clare , castigau din prima zi procesul . Sa arate acele ilegalitati , probabil csa si toti specialii din mapn vor niste banisori care sa vina de la becali si acest conflict s-ar incheia :) , daca doreaua ca csa sa fie in prima liga se faceau din prima zi actele necesare

Cristib2009
Cristib2009  •  31 Martie 2023, 08:33
Postat de istet10 pe 30 Martie 2023, 21:23

Exact asta ma tem ca nu va face Becali. Este in starea in care nu mai este capabil sa fie rezonabil.

Pai unde sa iasa ca actele originale de atunci arata adevarul si crizatul talpan *** ...De ce nu se arata actele cerute de instanta in 2019 si pe care talpan si armata au zis ca sunt secrete de stat?Pt ca sunt multi generali si juristi printre care si crizatul la menopauza Talpan care au cam semnat debarasarea sectiei de fotbal ...Si mai sunt si unii fosti jucatori care stiu adevarul ca doar au avut procente la cea vanzare a echipei catre Becali..intrebati l pe Piturca Barbugiul

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close