FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Exclusiv Un fost angajat amenință Dinamo cu falimentul: suma revendicată până la 22 august

Dinamo a pus în vânzare biletele pentru duelul cu Sepsi » PCH, sold out într-o oră și jumătate FOTO: facebook.com/DinamoBucurestiOfficial
Dinamo a pus în vânzare biletele pentru duelul cu Sepsi » PCH, sold out într-o oră și jumătate FOTO: facebook.com/DinamoBucurestiOfficial

Articol de - Publicat luni, 31 iulie 2023 14:07 / Actualizat luni, 31 iulie 2023 14:46

Fostul director de marketing, Radu Bîrlică, a depus luni, 31 iulie, la tribunal o cerere de plată, prin care somează conducerea lui Dinamo să-i achite până pe 22 august suma de 34.342,50 lei, jumătate din restanțele salariale, altfel va declanșa procedura falimentului.

Radu Bîrlică este înscris la masa credală, ca salariat, cu suma totală de 68.685 lei (circa 14.000 de euro). El și-a motivat cererea de plată, considerând că Dinamo își încalcă obligația de plată asumată prin Planul de reorganizare în vigoare.

Ultimele informații despre demolarea stadionului Dinamo: „Au fost somați să-și ia lucrurile”
DINAMO
Ultimele informații despre demolarea stadionului Dinamo: „Au fost somați să-și ia lucrurile”

„Potrivit prevederilor planului de reorganizare în vigoare, creanțele salariale se achită în anul 2, în două tranșe egale, respectiv prima tranșă trebuie achitată în trimestrul VII până cel târziu la data de 22.08.2023 și a doua tranșă urmând a fi achitată în trimestrul VIII până cel târziu la data de 22.11.2023.

Menționăm că nu a fost transferată nici până acest moment în contul creditorului salarial suma aferentă creanței salariale, respectiv suma totală de 68.685 lei, reprezentând suma aferentă tabelului definitiv de creanțe.

Întrucât, până la data prezentei, nu s-a transferat/încasat în contul creditorului salarial prima tranșă din suma totală și anume 34.342,50 lei din tabelul definitiv de creanțe și nici nu am primit vreo dovadă a efectuării plății acesteia", se menționează în cererea de plată formulată de Radu Bîrlică.

Un fost angajat amenință Dinamo cu falimentul: suma revendicată până la 22 august
Radu Bîrlică

Bîrlică este decis să apeleze la orice metodă permisă de lege pentru a-și recupera banii de la Dinamo.

„În situația în care nu veți achita creanța salarială în termenul menționat ne vedem nevoiți să solicităm instanțelor competente cerere de intrare în procedura falimentului împotriva debitoarei Dinamo 1948 S.A”, a menționat fostul angajat al lui Dinamo.

Pe de altă parte, Radu Bîrlică a contestat modificarea planului de reorganizare de la Dinamo, plan care a fost amânat de două ori și are un nou termen la 18 septembrie 2023.

Vlad Iacob, administrator special Dinamo: „Orice creditor cu peste 10.000 de euro poate cere falimentul clubului”

Vlad Iacob, administratorul special al FC Dinamo, club aflat în insolvenţă, a afirmat, vineri, 28 iulie, într-o conferinţă de presă, că societatea pe care o conduce are datorii de 800.000 de euro, în afara celor peste 7 milioane de euro din planul de reorganizare, şi că orice creditor cu o sumă mai mare de 10.000 de euro poate cere falimentul în instanţă.

„Astăzi, clubul Dinamo are datorii curente de aproximativ 800.000 de euro şi un singur plan de reorganizare aprobat, unde mai sunt datorii de aproximativ 7 milioane de euro. Din acest motiv fiecare contract cu un angajat sau jucător, furnizor, sau partener, trebuie atent analizat, punând pe primul loc principiul maximizării averii debitorului. 

Nu ne putem permite să luăm decizii bazate pe dorinţe personale sau afinităţi. Datoriile acumulate sunt către furnizori, către ANAF, către oameni care au fost în interiorul clubului, către impozite şi taxe locale, şi inclusiv o tranşă din planul de reorganizare. 

Aceşti 800.000 de euro sunt deja scadenţi, au diverse scadenţe. Există riscuri variate, evident că orice sumă de peste 10.000 de euro conferă şi riscul cererii falimentului. 

Nu cred că acesta este real astăzi, însă începând cu ziua de mâine, orice creditor care are o sumă de 10.000 de euro sau mai mare poate cere falimentul clubului. 

Şi mai există acolo şi o tranşă din planul de reorganizare, care este neachitată şi ar trebui achitată urgent. Nu este un semnal de alarmă, este o prezentare transparentă a situaţiei clubului şi a nevoilor financiare ale clubului", a declarat Iacob.

VIDEO. Vlad Iacob: „Nu consider că mă aflu într-un război cu acționarii clubului”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Dinamo, apel pentru suporteri înaintea meciului cu Sepsi

Ultima mutare plănuită de Dinamo a intrat în impas! Conflictul din club face „victime” colaterale!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
creeperno534
creeperno534  •  31 Iulie 2023, 22:44

Nota 1 pentru prestatia lui Birlic ca angajat la Dinamo

Eu2306
Eu2306  •  31 Iulie 2023, 20:14

Sa vina banii la baieti:) Hai cu falimentul :))))

Xzencumhim
Xzencumhim  •  31 Iulie 2023, 17:36

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează