FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Se anunță iureș la Rapid: „Să plece toți, nu numai Mutu! Dacă îl mai apără, vor avea probleme!”

Adrian Mutu, antrenor Rapid. 
Foto: Imago
Adrian Mutu, antrenor Rapid. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2023 16:53 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 17:12

La Rapid, conducerea a reușit să domolească focul ivit după înfrângerea cu Universitatea Craiova, 1-3, însă atmosfera a rămas una încărcată. Suporterii îi ceruseră demisia lui Adrian Mutu spre finalul partidei din Oltenia, apoi liderii lor au continuat să se exprime împotriva antrenorului și în declarațiile publice din zilele trecute. 

Ei sunt dezamăgiți de parcursul din sezonul acesta și nici nu mai au încredere că Adrian ar fi tehnicianul potrivit pentru ca echipa să progreseze în viitor. Ce se va întâmpla mai departe? 

Marius Șumudică, dezlănțuit în direct: „E prăpăd dacă încep să vorbesc despre Rapid!” » „Dacă ia FCSB titlul în an de centenar, va fi cea mai mare palmă”
RAPID
Marius Șumudică, dezlănțuit în direct: „E prăpăd dacă încep să vorbesc despre Rapid!” » „Dacă ia FCSB titlul în an de centenar, va fi cea mai mare palmă”

Surse: „Dacă-l mai apără pe Mutu, vor avea probleme toți!” 

Mutu are ocazia să dezamorseze „bomba” pe care i-a aruncat-o galeria, dar pentru așa ceva trebuie să câștige meciul cu FCSB. Cu o victorie, roș-albaștrii ar putea să urce pe primul loc chiar după meciul din Giulești, un scenariu pe care fanii vișiniilor îl cunosc și-l consideră îngrozitor, de aceea ei nu acceptă ca „principalul” să mai fie păstrat dacă Rapidul ar pierde duelul cu rivalul principal. 

Surse care cunosc planurile suporterilor ultras din Grant povestesc că ei au de gând să pornească proteste și față de conducerea clubului dacă oficialii vor continua să funcționeze ca un scut în dreptul lui Mutu. Ar urma să le ceară să plece și acționarilor Angelescu și Șucu, și președintelui Daniel Niculae. Și să-i amenințe cu repercusiuni. 

„Suporterii vor arunca torțe, fumigene pe teren la fiecare meci, pentru ca societatea să fie amendată”, explică sursele. Consolarea a rămas victoria cu FCSB.  Acționarilor le-ar fi greu să-l mai protejeze pe Adrian și într-o asemenea situație. Ei continuă să-l susțină deocamdată, l-au asigurat și în discuțiile directe, și în declarațiile din media că tot el va fi antrenor principal. 

Angelescu și Șucu au anunțat că lucrează alături de Mutu la un plan pentru campionatul următor. Sezonul acesta e ca și terminat pentru giuleșteni, din moment ce ei nu mai sunt îndreptățiți să spere la calificarea în Conference League. 

Teoretic, locul al patrulea ar putea prinde barajul cu cea mai bună formație din play-out pentru ultimul bilet european. Nici poziția aceasta nu îi este tocmai accesibilă Rapidului, care e cu patru puncte în spatele Universității Craiova și se află într-o formă dezastruoasă, cu șase meciuri la rând fără victorie. 

Victor Angelescu, acționar Rapid: „Aducem cinci sau șase jucători” 

Victor Angelescu a vorbit la GSP Live despre situația în care se găsește echipa și a explicat că există deja programată o reformare a lotului pentru campionatul următor: „Încă de la începutul play-off-ului am creionat o strategie pentru sezonul care va veni. 

Vor sosi cinci sau șase jucători, iar la plecări, numărul o să fie similar. Evaluăm în continuare fotbaliștii pe care îi avem, iar pentru achiziții am pornit deja niște discuții”. 

Gigi Corsicanu': „L-aș fi vrut la Rapid pe Pancu sau pe Șumi” 

Gigi Corsicanu', liderul suporterilor rapidiști, a încercat să demonstreze că nu suporterii sunt cei care aleg antrenorul, ei doar au dreptul să-și manifeste nemulțumirea pentru rezultatele pe care le înregistrează echipa: „Conducerea clubului l-a angajat pe Mutu, iar noi am continuat să susținem echipa, deși eu poate că mi l-aș fi dorit pe Pancu sau pe Șumudică, rapidiști de-ai noștri”. Pancu e selecționerul lotului sub 20 de ani, iar Șumudică o antrenează pe Al Raed, din Arabia Saudită. 

Adrian Mutu e un antrenor foarte bun, care are nevoie să fie ajutat, nu încurcat. Iar Daniel Niculae e un președinte dedicat total clubului, competent și e un om foarte cinstit. Pe astfel de oameni trebuie să-i ții lângă tine, nu să-i îndepărtezi.

-Dan Șucu, acționar Rapid 

N-aș vrea să discut despre Rapid, e mai bine să nu comentez... Bine, dacă aș vorbi ca un suporter ar fi prăpăd! Dar ca antrenor nu îmi permit să discut despre o formație care are un antrenor acum, e un coleg al meu, practicăm aceeași meserie.

-Marius Șumudică, la DigiSport

Cine e Rapid? Îl are pe Moldovan al treilea portar la națională și-i mai convoc eu la „sub 20” pe Ignat și pe Pănoiu. Plus Kait la naționala Estoniei. Păi, se compară cu Craiova, care are șapte, opt internaționali? Cu FCSB, cu CFR, cu Farul nici nu mai vorbesc!

-Daniel Pancu, la GSP Live 

Citește și: 

Rodion Cămătaru și Sorin Cârțu, dezvăluiri incredibile despre meciul generației Craiova Maxima: „Dacă aș avea puteri supranaturale, aș rejuca acel meci”

Ovidiu Hațegan a revenit pe teren, la un an de la infarct: „Ne bucurăm să-l revedem făcând ceea ce iubește”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
Ciocolici
Ciocolici  •  22 Aprilie 2023, 12:52

Surse... vedeți că la scurt timp Bocciu a scris pe facebook că nu este adevărat nimic din ce ați scris aici. Să vă fie rușine.. cică ziariști.. cică articole...

fabulos
fabulos  •  21 Aprilie 2023, 15:53

''Ar urma să le ceară să plece și acționarilor Angelescu și Șucu, și președintelui Daniel Niculae. Și să-i amenințe cu repercusiuni.'' In ce calitate ar urma sa faca aceste solicitari? Si ce repercusiuni ar fi? De stat in tribuna si injurat este foarte usor.

ratonell07
ratonell07  •  21 Aprilie 2023, 11:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează