FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Falimentul lui Albu » „Motorul” Rapidului s-a stins în a doua parte a sezonului

Alexandru Albu, Rapid // foto: Imago Images
Alexandru Albu, Rapid // foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 15 februarie 2022 08:41 / Actualizat marti, 15 februarie 2022 08:58

Lipsa de rezultate a celor de la Rapid se leagă și de forma slabă arătată de mijlocașul Alexandru Albu (28 de ani) în acest retur, jucător care reușea să tragă echipa după el în prima parte a campionatului.

Criza vișiniilor se adâncește tot mai mult. Rapid a obținut un punct în prelungirile meciului cu Sepsi, dar acest lucru nu o ajută prea tare. Echipele cu care Rapid se luptă pentru play-off și-au câștigat meciurile directe, iar misiunea giuleștenilor de a se clasa în primele 6 la finalul sezonului devine tot mai dificilă.

Dinamo vrea să profite de situația de la Gaz Metan: are pe listă 4 jucători » Și Rapid a intrat pe fir
DINAMO
Dinamo vrea să profite de situația de la Gaz Metan: are pe listă 4 jucători » Și Rapid a intrat pe fir

A căzut Albu, a căzut Rapid 

Una dintre explicațiile pentru acest retur dezastruos, în care formația din Grant a strâns deja 7 etape consecutive fără victorie, se leagă de lipsa de formă a mai multor jucători importanți, cu precădere a lui Alexandru Albu, considerat cel mai bun transfer al echipei în vară și „motorul” echipei în prima parte a campionatului.

În turul acestui sezon, mijlocașul în vârstă de 28 de ani a fost o adevărată locomotivă pentru băieții lui Iosif. Un jucător box to box, foarte activ atât la recuperare, cât și pe faza de atac, unde a reușit să contribuie direct la multe goluri înscrise de către vișinii.

În partea a doua a sezonului, forma acestuia a început să se stingă. Evoluțiile sale nu s-au mai ridicat la nivelul celor arătate în tur, iar asta a dăunat jocului colectiv al echipei, care a intrat într-o criză a rezultatelor. 

Mai mult, evoluțiile slabe ale lui Albu din ultima perioadă au fost încununate de cartonașul roșu luat cu Sepsi, atunci când și-a lăsat echipa în 10 încă din minutul 31. 

Iar din cauza acestei eliminări, Albu nu va fi disponibil nici în meciul din etapa viitoare contra CFR-ului, o altă partidă extrem de importantă care, în cazul unei înfrângeri, ar cam pecetlui prezența Rapidului în play-out.

Bun în singura victorie din retur 

Rapid a câștigat un singur meci în retur, și anume partida de acasă din etapa 19, disputată în fața celor de la FC Argeș. 

Este de menționat că acela a fost singurul meci în care Albu a arătat ca fotbalistul care impresiona în prima parte a sezonului, reușind să înscrie și golul al doilea, care a securizat victoria pentru trupa lui Mihai Iosif. În acel meci, Albu a avut un index InStat foarte mare, 267.

Cifrele lui Alexandru Albu în acest sezon 

Tur CriteriuRetur
245Index InStat*219
4Goluri1
1Pase decisive0
5Șanse de gol create*2
84%Procentaj pase complete*86%
59%Procentaj dueluri câștigate*51%
6,2Recuperări*4,9
5,5Deposedări*3,9
5,8Intercepții*5,5
1,2Mingi pierdute*1,2

* Media pe meci

6 goluria creat Alexandru Albu în 24 de meciuri pentru Rapid în acest sezon

1 victorie,7 egaluri și 2 înfrângeri a înregistrat Rapid în acest retur

3 puncteo despart pe Rapid de Farul, echipa clasată pe ultimul loc care duce în play-off. Dobrogenii au însă un meci în minus

Mai multe știri din Liga 1: 

Caracatița pentru titlu are tot mai multe tentacule! Cum încearcă FCSB și CFR Cluj să câștige cât mai multă influență

Stoican, față în față Rednic » Cum arată rezultatele lui Dinamo cu cei doi antrenori

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ucluj2011
ucluj2011  •  15 Februarie 2022, 21:12

*** A jucat de a rupt , iar acum , când a dat Rapidul o grămadă de bani ca să-l cumpere , nu mai joacă nimic!!! *** ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează