FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid a reacționat după dezvăluirile GSP despre a doua suspendare a lui Alexandru Ioniță: „Sancțiunea aplicată este lipsită de orice temei legal”

Alexandru Ioniță // FOTO: Inago
Alexandru Ioniță // FOTO: Inago

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 iulie 2022 13:49 / Actualizat sambata, 02 iulie 2022 14:57

Rapid a emis un comunicat după dezvăluirile GSP în cazul Alexandru Ioniță.

  • Context: GSP a anunțat în exclusivitate că Ioniță a fost suspendat până pe 15 iulieANAD a strâns probe conform cărora jucătorul s-a antrenat la stadionul Dinamo în perioada în care era pedepsit în cazul de doping de la Astra, alături de coechipierii Fatai și Takayuki.
  • Sancțiunea includea interdicția de a se pregăti în vreun club afiliat al Federației. Alex s-a antrenat la Dinamo cu Constantin Niculae, „Sensei", tatăl lui Marius Niculae.

Formația alb-vișinie a emis un comunicat în care îl apără pe mijlocașul de 27 de ani, contestă suspendarea și spune că va ataca decizia.

Agenția Anti-Doping l-a suspendat iar pe Alex Ioniță, după ce fotbalistul a încălcat interdicția inițială, de un an!
DEZVĂLUIRI
Agenția Anti-Doping l-a suspendat iar pe Alex Ioniță, după ce fotbalistul a încălcat interdicția inițială, de un an!

Rapid, comunicat în cazul Ioniță

În dorința de o informare corectă a suporterilor noștri, FC Rapid București ține să vină cu unele precizări legate de noua suspendare dictată împotriva jucătorului Alexandru Ioniță.

Fotbalistul a fost acuzat de încălcarea condițiilor suspendării aplicate în 2020. La modul concret, acestuia i s-a reproșat faptul că în luna iulie 2021 a fost surprins pregătindu-se în sala de forță a Complexului Sportiv Dinamo și jucând apoi o miuță în același complex în compania unor copii și a unui fost fotbalist dinamovist. 

În acest context sancțiunea aplicată este lipsită de orice temei legal având în vedere că legea îi „interzice participarea la competiții sau activități autorizate și organizate de către o organizație semnatară a codului anti-doping”.

Menționăm faptul că legea nu interzice sportivului suspendat orice fel de activitate sportivă, iar sala de forță a Clubului Sportiv Dinamo este deschisă publicului general, nu doar sportivilor legitimați la club.

Deși suspendarea încetează înaintea primului meci din campionat, jucătorul Alexandru Ioniță a depus apel în dorința de a demonstra că este nevinovat, iar clubul nostru îl susține în toate aceste demersuri refuzând să credem că această suspendare venită practic de nicăieri ar putea avea vreo legătură cu apropierea noului sezon. 
- comunicat Rapid

Patru ani și jumătate cu ghinioane pentru Alexandru Ioniță

Ioniță are 27 de ani și a fost vândut de Astra la CFR, în 2018, cu un milion de euro. Afacerea a fost una foarte importantă și ca sumă, și ca impact avut în campionat. 

Pe Alex îl dorise și Becali la FCSB, însă jucătorul anunțase în public că nu lua în calcul să meargă vreodată acolo: „Sunt rapidist de mic, am crescut în Giulești și nu voi juca pentru nicio rivală!". 

La CFR a jucat puțin. „Nu m-am integrat în stilul lui Dan Petrescu, acum nici nu știu de ce m-a dorit acolo", a spus Ioniță după plecarea de la Cluj. A fost împrumutat la U Craiova și nu a jucat nici acolo, cu Pițurcă antrenor. A urmat un împrumut înapoi la Astra, pe parcursul căruia Alex s-a ales cu suspendarea pentru doping. Pe urmă s-a întors la Rapid și a reușit să reintre într-o formă bună. 

A bifat 22 de partide, 11 ca titular, și a înscris patru goluri. Ioniță are o prezență în echipa națională, în 2017 a evoluat în ultimele 12 minute dintr-o victorie cu Kazahstan, 3-1.

VIDEO Denis Alibec recunoaște o ofertă bombă: „Am vorbit cu cei de la Rapid! Dar mă gândesc că am jucat la Steaua”

Citește și:

Reacție vehementă la adresa lui Ioniță: „Calci întruna pe bec, calci mereu. Unii nu învață nimic”

Adrian Mutu, după tragerea la sorți a programului: „Cel mai greu debut din istoria Rapidului”. Ce spune despre derby-ul cu FCSB

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
bunicu
bunicu  •  02 Iulie 2022, 15:10
Postat de rottwailer pe 02 Iulie 2022, 14:28

Toti is prosti numai clubul de *** are dreptate!

Dacă era jucătorul lui Becali nimeni nu se ocupa să spioneze ce face Ioniță dacă e suspendat trebuie să stea țeapăn fără să mai facă mișcare câtă răutate asupra rapidului le stă în gât

mike59
mike59  •  02 Iulie 2022, 14:49

Răzbunarea lui Balaj e arma... Trebuie să fie și el util *** de la club.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

doctorasul
doctorasul  •  02 Iulie 2022, 14:37

Plângăcioși, a luat ceva? Un pic de minte?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează