FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Contestă schimbarea lui Iosif cu Mutu! Dan Petrescu: „A făcut ceva fantastic!”

Adrian Mutu a semnat astăzi cu Rapid și l-a înlocuit pe Mihai Iosif. Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, nu e de acord cu mutarea alb-vișiniilor.
Adrian Mutu a semnat astăzi cu Rapid și l-a înlocuit pe Mihai Iosif. Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, nu e de acord cu mutarea alb-vișiniilor.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 martie 2022 22:37 / Actualizat miercuri, 02 martie 2022 22:41

Adrian Mutu a semnat astăzi cu Rapid și l-a înlocuit pe Mihai Iosif. Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, nu e de acord cu mutarea alb-vișiniilor.

La finalul jocului FC Voluntari - CFR Cluj 0-1, Petrescu a ținut să transmită un mesaj de susținere pentru Iosif. „Bursucul” l-a amintit și pe Andrei Prepeliță de la FC Argeș, și el în pericol să fie demis.

Petrescu, revoltat de ce a pățit la Voluntari: „M-a înjurat de toate mamele. Uită-te la meci!”
FC Voluntari - CFR Cluj 0-1
Petrescu, revoltat de ce a pățit la Voluntari: „M-a înjurat de toate mamele. Uită-te la meci!”

Dan Petrescu nu înțelege decizia Rapidului: „De ce să-l schimbi pe Iosif?”

Cum poate să fie Iosif schimbat după rezultatele pe care le-a avut? Sau să fie presiune pe Prepeliță? N-am vorbit în viața mea cu el, dar Prepeliță se bate la play-off, erau vai de ei când i-a preluat, și acum vor să-l schimbe. 

Cum vrei să ai rezultate dacă schimbi antrenorul după o înfrângere? Iosif a făcut o treabă fantastică la Rapid. N-am auzit să dea o declarație urâtă despre alt antrenor... Iosif e un antrenor foarte bun, în opinia mea”, a declarat Petrescu la Look Sport+. 

Mihai Iosif la Rapid:

  • 49 de meciuri 
  • 18 victorii 
  • 16 remize 
  • 15 înfrângeri

Rapid ocupă locul 9 în Liga 1, cu 37 de puncte, și a pierdut matematic calificarea în play-off. Giuleștenii n-au mai câștigat din 10 decembrie (2-0 cu FC Argeș).

Adrian Mutu, primul interviu ca antrenor al Rapidului

Tehnicianul a vorbit pentru prima dată după instalarea la Rapid. Acesta a afirmat că este fericit să fie antrenourul giuleștenilor și că echipa va arăta altfel în mandatul acestuia.

Mă simt bine, e un club de tradiţie, un club important al României. Mă bucur să fiu aici. Sunt concentrat să facem treabă bună şi să reuşim să avem rezultate şi mai bune de acum încolo. Să spun ce înseamnă pentru mine... nu prea aş putea. Să spun din ceea ce am văzut ca adversar, acest spirit unic al Rapidului, pe care l-au construit de-a lungul anilor, alături de suporteri care transmit acea pasiune, pe care o vedem de fiecare dată. Au fost alături de noi când jucam pentru echipa naţională, în Giuleşti. 

E o mare responsabilitate. Rezultatele acestui club şi istoria te obligă să ai o mare responsabilitate şi să fii concentrat, să dai 100% pentru acest club. La începutul sezonului, Rapid juca extraordinar, cu o echipă foarte puternică. Pe urmă a fost acel recool, dar se poate remedia. Ceea ce e foarte important e că am mare încredere în echipă, de aceea am acceptat să vin, am încredere că putem scoate anul acesta un rezultat bun pentru club. 

După aia, la anul, când e şi centenarul, încercăm să ne întrecem. nu aş putea spune că sunt mulţumit sau nemulţumit de lot, fiind prima zi... mă abţin să dau verdicte, mai ales că înaintea mea a fost un antrenor care la început a avut rezultate pe măsură, pentru care trebuie felicitat. Un antrenor a cărui pasiune pentru Rapid se ştie, născut şi crescut cu spiritul Rapidului, merită respectat şi felicitat, dar să vorbesc despre ce a făcut el nu mi se pare normal. 

Îmi doresc să intru cât mai repede la antrenamente, e scurt timpul până la primul meci. Sunt bucuros că am astfel de jucători, Săpunaru şi Grigore sunt jucători alături de care am jucat la naţională. Sper, alături de ei, să redresăm echipa. Indiferent de adversar, mergem la câştig. 

Primul meci va fi greu, venim după 10 meciuri fără victorie, trebuie să lucrăm mult la moral. De sâmbătă începe alt campionat. Eu şi stafful meu vom da tot ce avem pentru club. Îi aşteptăm pe suporteri aproape de echipă, ei sunt esenţa acestui club


Adrian Mutu, antrenor Rapid

Staff-ul lui Adrian Mutu la Rapid: 

  • Bogdan Pătrașcu, Eduard Stăncioiu (antrenori secunzi)
  •  Roberto Buerrero (preparator fizic)
  • Ciprian Niță (analist video)
  • Puiu Niță
  • Mihai Nădăban (antrenor de portari)

Mutu va debuta pe banca Rapidului pe 5 martie, de la 20:30, în meciul cu Academica Clinceni.

Adrian Mutu e liber de contract din octombrie 2021, când a fost demis de la FCU Craiova. A mai antrenat la FC Voluntari, Al Wahda U23 și naționala de tineret a României.

VIDEO. LPF vrea să implementeze modelul spaniol și să impună praguri pentru salarii

Citește și: 

Mesajul de adio al lui Mihai Iosif, după ce a fost dat afară de Rapid: „Ăsta e singurul meu regret”

Transferul din Liga 1 care a generat dihonie la CFR Cluj: „M-a surprins neplăcut, nu trebuia să-l lăsăm să plece”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
1764061520284739
George Adrian Popescu  •  03 Martie 2022, 20:32

Foarte curând vor plange după Iosif.

gepeto
gepeto  •  03 Martie 2022, 10:53

Miscare prin care Rapid se va bate cu Dinamo . La retrogradare desigur. Dinamo aduce Stoican dat afara de fcu craiova pt ca nu juca echipa . Rapid il aduce pe cel care l-a inlocuit Stoican. Dar ai zice: craiova n-are lot. Uite ce a facut Napoli. Cine mai credea? Ps: dupa declaratiile reci se intrevede un conflict Mutu Sapunaru. Personalitati opuse. Daca se ajunge la conflict se va dezintegra echipa buna dar batrana a Rapidului. Asta era motivul pt care nu mai castiga Rapid de fapt: fundasi batrani caee obosesc. Nu antrenor

bulldo8
bulldo8  •  03 Martie 2022, 09:44

Daca e circ, circ sa fie

Vezi toate comentariile (5)
Comentează