FOTBAL  »  LIGA 1  »  RAPID - CFR CLUJ

Galeria Rapidului s-a sucit! Anunț de ultimă oră: „Dezaprobăm discriminarea și îngrădirea drepturilor”

Peluza Nord a Rapidului a anunțat că nu va participa la meciul echipei favorite cu CFR Cluj (duminică, 20:30). Cu 24 de ore înainte, suporterii alb-vișiniilor își anunțase prezența la Mioveni.
Peluza Nord a Rapidului a anunțat că nu va participa la meciul echipei favorite cu CFR Cluj (duminică, 20:30). Cu 24 de ore înainte, suporterii alb-vișiniilor își anunțase prezența la Mioveni.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021 19:04 / Actualizat miercuri, 13 octombrie 2021 19:17

Peluza Nord a Rapidului a anunțat că nu va participa la meciul echipei favorite cu CFR Cluj (duminică, 20:30). Cu 24 de ore înainte, suporterii alb-vișiniilor își anunțaseră prezența la Mioveni.

„Unitate înainte de toate! Ne-am fi dorit ca astăzi să vă putem oferi mai multe informații referitoare la organizarea meciului de duminică, având în vedere că ieri am anunțat prezența. Din păcate, măsurile restrictive și incidența crescută a orașului disputării meciului cauzează o divizare în rândul Familiei Rapidului, iar noi nu vom susține asta. 

Mereu am militat pentru unitate și am făcut tot ce a fost posibil pentru a ajuta suporterii rapidiști să-și susțină echipa din tribune, dar în cazul de față nu avem alternative. Peluza Nord nu va fi prezentă la meciul de duminică, în ciuda comunicatului anterior. Decizia vine ca urmare a contextului de desfășurare al partidei. 

Cât timp vor exista rapidiști privați de dreptul de a încuraja clubul, noi vom fi alături de ei. Nu îndemnăm oamenii să rămână nevaccinați, nici să se vaccineze, dar dezaprobăm discriminarea și îngrădirea drepturilor. Crezul nostru a fost mereu: Toți înainte, toți înapoi! Toți pentru unul și unul pentru toți! Familia rămâne unită și la bine și la greu! Hai Rapid!”, a comunicat pe Facebook pagina „Peluza Nord - Rapid București”.

Peluza Nord va sta în peluza stadionului. Invitațiile pentru abonații peluzei se ridică de la stadion, înainte de meci, astfel încât organizarea să fie eficientă și să reușim să intrăm toți pe stadion
Ce anunțase Peluza Nord a Rapidului inițial, marți

Conform hotărârii nr. 76 din 30.09.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, la meci pot participa, până la 50% din capacitatea stadionului, doar persoanele vaccinate împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și persoanele care se află în perioada cuprinsă între zilele 15 și 180 ulterior confirmării infectării COVID-19. Astfel, la această partidă nu se intră pe bază de test PCR sau antigen. În incinta stadionului purtarea măștii de protecție și distanțarea socială vor fi obligatorii. Copiii până în 12 ani au acces gratuit la meci, doar însoțiți de un adult
Comunicat oficial Rapid

Două voci importante ale Gazetei, opinii diferite pe tema momentului în fotbal și în societate: pro și contra proteste pentru vaccinare!

Două voci importante ale Gazetei Sporturilor, reporterul Dan Udrea și editorialistul Cristian Geambașu, au întors pe toate fețele cea mai comentată temă a momentului în societate, dar și în fotbal: vaccinarea și protestele cauzate de discriminările din această situație.

Dan Udrea crede că fanii nu greșesc cu nimic boicotând meciurile, acuzând discriminarea celor care au ales să nu se vaccineze, care nu au voie să intre pe stadioane.

În schimb, Cristian Geambașu consideră că mesajul lui Jurgen Klopp pro-vaccinare este foarte bine argumentat.

S-a stins și entuziasmul fanilor lui Rapid

Ca în majoritatea cazurilor, aportul suporterilor a căzut odată cu lipsa rezultatelor. Dacă în primele 4 jocuri pe care Rapid le-a organizat tribunele erau populate, în medie, cu 17.313 de spectatori, la ultimele două meciuri de acasă ale giuleștenilor media a fost de doar 4.026 de fani.

Accesul Rapidului pe Arena Națională va fi blocat de organizarea turneului DOTA, care va avea loc între 7 și 17 octombrie. Cum stadionul din Giulești are șanse infime să fie inaugurat în 2021, Rapid va evolua în perioada următoare la Mioveni.

12.900 de fanieste media Rapdiului din actuala stagiune. Într-o scădere abruptă, dar suficientă pentru a domina Liga 1

Dezbatere GSP » Trebuie Rapid să continue cu Mihai Iosif antrenor?

Citește mai multe știri despre Rapid:

Omul care vrea să-i interzică Rapidului să joace în alb-violet își explică protestul: „Se încalcă niște drepturi! Să se facă puțină ordine în țară” + și FC Argeș e contestată!

Dănuț Lupu, despre situația de la Rapid: „Niciun antrenor nu e bătut în cuie. Iosif nu are experiența necesară să gestioneze vestiarul”

Playtech: Ana este cea mai frumoasă fotbalistă din lume, dar refuză propunerea la care alte femei ar spune „da” pe loc GALERIE FOTO


Comentarii (19)
paolo14
paolo14  •  14 Octombrie 2021, 10:25
Postat de ucluj2011 pe 14 Octombrie 2021, 08:22

Păi înseamnă că aprox. 70% dintre români au "ADN din Punjab". De fapt PESTE 90% , pentru că majoritatea din cei vaccinați sau vaccinat mai mult forțați de conjunctură și presiunile la care au fost supuși. Și bineînțeles că dacă peluza FCSBistă ar fi făcut acest anunț (și s-ar putea să-l facă și ei și alții) ai fi *** o cu totul altă "melodie"!!! ... dar ce mai contează...

Nu 70%, ci doar vreo 2 milioane, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

octavianus
octavianus  •  14 Octombrie 2021, 09:25

Nu comentez pro / contra vaccin, strict la Rapid si la peluza Nord, sau mai bine spus pentru toti rapidistii. Nu putem ajunge la stadion ? suntem insa rapidisti "adevarati" ca asa suntem toti pe facebook peste tot, nu ? suporteri activi..... exista bilete de sustinere 3 , 5 si 10 ron, plus bilete la meciul asta si la cele ce vor urma, va invit adevaratilor ca tot vad ca stiti cu calculatorul sa cumparati "masiv" de toti banii pe care doreati sa-i cheltuiti pentru aceasta deplasare si pe fan shop etc, banii vor ajunge la echipa, cred ca este mare nevoie de ei, vreti achizitii nu ? se vor plati si amenzile din ei.....hai baieti "blocati" siteul cu bilete, ce ziceti ? cati mai sunteti rapidisti adevarati ? FZR si Doamne ajuta !!

ucluj2011
ucluj2011  •  14 Octombrie 2021, 08:22
Postat de paolo14 pe 14 Octombrie 2021, 07:04

Oamenii au dreptate sa nu se duca la meciuri. S-a demonstrat de nenumărate ori ca unele ADN-uri sunt mai sensibile la virus decât altele. ADN-ul din Punjab este unul dintre ele.

Păi înseamnă că aprox. 70% dintre români au "ADN din Punjab". De fapt PESTE 90% , pentru că majoritatea din cei vaccinați sau vaccinat mai mult forțați de conjunctură și presiunile la care au fost supuși. Și bineînțeles că dacă peluza FCSBistă ar fi făcut acest anunț (și s-ar putea să-l facă și ei și alții) ai fi *** o cu totul altă "melodie"!!! ... dar ce mai contează...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează