FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CFR CLUJ

Rapid, singură împotriva campioanei » 3 metode prin care poate depăși diferența față de CFR Cluj

Articol de - Publicat sambata, 16 octombrie 2021 09:38 / Actualizat sambata, 16 octombrie 2021 09:42

Duminică, Rapid își dă examenul de maturitate împotriva campioanei ultimelor 4 ediții și actualul lider al campionatului, CFR Cluj. Asta în condițiile în care galeria giuleșteană va lipsi pentru prima dată în acest sezon.

  • Rapid - CFR Cluj se joacă duminică, de la ora 20:30. Meciul e liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe LookSport+, DigiSport și TV Telekom Sport

Băieții lui Iosif vor da cel mai greu examen din acest sezon, duminică seara, la Pitești. După o perioadă nefastă, care le-a mai tăiat din entuziasm, giuleștenii întâlnesc un CFR în formă și fără indisponibilități.

Mai mult, deși este un meci disputat teoretic pe teren propriu, Rapidul va porni cu un mare dezavantaj în acest duel. Nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități în ceea ce privește accesul pe stadioane, cei din Peluza Nord au anunțat că nu se vor prezenta la meciul de duminică. 

Va fi pentru prima oară în acest sezon când "vișiniii" nu vor primi din partea suporterilor sprijinul care  a fost atât de important în duelurile mari din actualul sezon.

Ce ar putea face giuleștenii în fața campioanei, pentru a avea șanse la un rezultat pozitiv în ciuda valorilor aparent disproporționate?

1. Să fie constanți 90 de minute 

Marea problemă a Rapidului în acest sezon a fost diferența uriașă de nivel arătată între cele două reprize. După un joc bun și exact în prima parte a meciurilor, „vișiniii" au pierdut total controlul câtorva partide după pauză, fapt pentru care au avut o cădere liberă în clasament.

 Într-un clasament al Ligii 1 luând în considerare doar rezultatele din prima repriză, Rapid ar fi între primele 2 echipe ale campionatului, cu 20 de puncte, la egalitate cu CFR. Faptul că rapidiștii au fost mult mai buni în primul act al meciurilor se vede și în diferența de golaveraj dintre cele două reprize. 

De cealaltă parte, ardelenii au evoluat mai bine din punct de vedere ofensiv în a doua parte a jocului, perioadă în care au marcat 10 din cele 17 goluri, primind doar 3.

2. Să profite de fazele fixe

O expertă a fazelor fixe în precedentele mandate ale lui Petrescu, CFR a rămas datoare la acest capitol în sezonul actual. Ardelenii au reușit să înscrie foarte puțin în urma fazelor fixe, încasând însă multe goluri în acest mod. 

La polul opus se află băieții lui Iosif, care au demonstrat că reprezintă o echipă extrem de organizată în momentele statice ale jocului, mai ales din punct de vedere defensiv, primind doar două goluri din penalty și unul în urma unui corner. Pentru a avea șanse mai mari de izbândă duminică, giuleștenii ar trebui să acorde o atenție sporită acestor situații.

Cum au arătat cele 2 echipe la capitolul faze fixe în acest campionat

EchipăGoluri marcate din faze fixeProcentaj goluri marcate din faze fixeGoluri primite din faze fixeProcentaj goluri primite din faze fixe
Rapid539%333%
CFR Cluj 212%467%

3. Să câștige duelul portarilor 

Cele două combatante de duminică au un lucru important în comun: au portari în mare formă, care până în acest moment au avut niște evoluții foarte bune. Dacă Bălgrădean a confirmat evoluțiile excelente din sezonul trecut, 

Moldovan a fost surpriza plăcută din rândul goalkeeperilor în acest campionat, având evoluții care l-au convins pe Mirel Rădoi să-l ia în lotul naționalei pentru meciurile cu Germania și Armenia. Cum ambele echipe au jucători experimentați și valoroși în defensivă, inspirația goalkeeperilor va conta foarte mult. 

Cum au arătat cei doi portari în acest sezon:

PortarȘuturi apărateProcentaj șuturi apărateIntervenții în situație iminentă de golGoluri încasate
Bălgrădean1983%54
H. Moldovan3680%129

17 victoriia reușit Rapid în fața CFR-ului în Liga 1, clujenii au câștigat 13 partide, alte 8 terminându-se la egalitate

VIDEO Totul despre Rapid - CFR Cluj, derby-ul etapei în Liga 1

Citește și: 

CFR Cluj riscă depunctarea! » Datoria care amenință campioana trebuie stinsă până luni

Patronul Victor Angelescu anunță cluburile uriașe care ar putea veni în Giulești la inaugurarea noului stadion

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează