FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - DINAMO 4-0

VIDEO + FOTO S-au autoevacuat și de pe teren » Dinamo, umilită de Rapid în Giulești! Clasamentul ACUM

Articol de , , , - Publicat vineri, 01 septembrie 2023 23:24 / Actualizat duminica, 03 septembrie 2023 08:56

Rapid a învins-o de o manieră categorică pe Dinamo, scor 4-0, în etapa #8 din Superliga.

Rapid - Dinamo 4-0. Cronică: Adevăratul fotbal-șampanie

Rapid a pulverizat Dinamo în Giulești, cu goluri unul mai frumos ca altul, doar cu suporterii gazdelor în tribune, elevii lui Ovidiu Burcă neavând nicio situație reală de a marca.

Singurul Merlin de la Dinamo e câinele lui Mister Dinu
editorial
Singurul Merlin de la Dinamo e câinele lui Mister Dinu

Doar rapidiști aseară pe stadion la derby! Dacă galeria „câinilor” a refuzat să mai intre pe stadion, din orgoliu, elevii lui Ovidiu Burcă au fost în vizită pe noua arenă și nu au fost pe măsura jocului de scenă al antrenorului lor. Roș-albii au încercat doar să țină piept adversarilor, care a avut controlul duelului, fără prea multe bătăi de cap.

Extremele Rapidului la înălțime

Practicând un fotbal inteligent, fără să se năpustească asupra adversarului, în situația în care jocul lui Dinamo a putut fi blocat cu lejeritate, Rapid a controlat meciul din acordul fin, pe fondul cântecelor neîntrerupte ale propriilor suporteri. 

Rrahmani (10) a arătat că alb-vișiniii nu trebuie să-și facă probleme din cauza absenței lui Dugandzic, la prima atingere din meci, a reluat cu latul puțin pe lângă buturile rivalei, după ce Homawoo i-a pus pe ai lui în pericol.

Funsho Bamgboye a făcut diferența. De fapt, „aripile” Rapidului au fost la înălțime, și Claudiu Petrila având o evoluție remarcabilă încă din startul partidei. Le-au înnodat picioarele „câinilor”. 

Bamgboye a provocat „galbene” pentru Amzăr și Ilic, dar mai ales l-a păcălit atât de lesne pe junele Amzăr, care a făcut un penalty inutil, într-o zonă oarecum neutră a careului, fix în fața lui Politic gata să intervină.

I-a bătut măr!

Dinamo a avut o tresărire de orgoliu în startul reprizei secunde, o tentativă de șut a lui Ilic, în rest, zero. Ovidiu Burcă a încercat să schimbe din mers, ceva, dar cei de la care se aștepta ceva, au fost la pământ. Ghezali? O umbră. Politic? O încercare și atât. Bani? Dopul de la sticla de șampanie. Goncalo și Gregorio doar s-au zvârcolit pe gazon. Iar apărarea „câinilor”? Este anti-defensivă, împotriva propriei echipe!

În cinci minute, golurile lui Oaidă (56) și Petrila (61) au descompus orice fărâmă de revenire a dinamoviștilor. Cei doi s-au servit pentru goluri care au făcut KO orgoliul roș-albilor. 

Euforie în tribune, echipa lui Bergodi a dansat în iarbă, se înclinase terenul spre buturile lui Golubovic. A mai venit și golul de fotbal-șampanie al lui Rrahmani (82), un atacant care sigur se va bate la titlul de golgeter, kosovarul fiind top!

Unii cu banii, alții cu grijile

La gazde a fost mai ușor să alegi un jucător care nu s-a ridicat la înălțime coechipierilor, ex-dinamovistul Borja Valle, neinspirat aseară, tocmai de aceea a și fost prima schimbare. Nu că Dinamo ar fi vreo forță în prezent, dar Rapid a arătat a echipă care chiar poate trage la titlu. La oaspeți, mai greu să alegi unul care să fi jucat decent. 

Dinamo rămâne cu gândul la tribunal, luni dimineață, planuri de reorganizare și veșnica căutare a finanțelor pentru, sperând să rămâne cât se poate de mult de subsolul clasamentului.

23 de aniau trecut de la precedenta victorie a Rapidului la acest scor, 4-0, în Giulești, pe 5 aprilie 2000, când echipa lui Mircea Lucescu a învins-o pe cea antrenată de Cornel Dinu

4 goluria adunat Rrahmani în 134 de minute jucate în tricoul alb-vișiniu

FINAL. Rapid - Dinamo 4-0

  • Final de meci. 
  • Ultimul Rapid - Dinamo 4-0 s-a înregistrat pe 15 aprilie 2000. E doar pentru a doua oară în istorie când Rapid se impune la 4 goluri diferență în fața lui Dinamo.
  • min. 83: GOL RAPID! Rrahmani reușește „dubla” - Rrahmani culege o pasă de la Funsho și îl execută pe Golubovic!
  • min. 66: Ocazie mare Rapid - Rrahmani trimite puțin pe lângă cu capul.
  • min. 61: GOL RAPID! Petrila se distrează cu Costin și cu Patriche și duce scorul la 3-0!
  • min. 59: Funsho pătrunde superb în dreapta, îi pasează lui Petrila, care nu cadrează din marginea careului mic.
  • min. 56: GOL RAPID! După un start bun de repriză al oaspeților, trupa lui Bergodi își mărește avantajul - corner executat precis de Petrila, „cap” la colțul lung Oaidă.
  • min. 53: Șansă irosită de Dinamo - din „căciulă”, Ilic șutează peste.
  • A venit și anunțul oficial: 12.474 de spectatori. 
  • min. 46: Start în repriza secundă. 
  • E pauză pe Stadionul Rapid. 
  • min. 35: GOL RAPID! Rrahmani transformă fără emoții, cu stil chiar, lovitura de la 11 metri.
  • min. 34: Penalty pentru Rapid! Funsho îl driblează ușor pe Amzăr, care îl faultează din spate.
  • 11.500 de spectatori asistă la meci în acest moment.
Borja Valle, Rapid - Dinamo (foto: Raed Krishan/GSP)
Marius Șumudică la Rapid - Dinamo (foto: Raed Krishan/GSP)
Marius Șumudică la Rapid - Dinamo (foto: Raed Krishan/GSP)
Vasile Maftei, Diana și Dan Șucu la Rapid - Dinamo (foto: Raed Krishan/GSP)
Rapid - Dinamo (foto: Raed Krishan/GSP)
+26 FOTO
  • min. 10: Prima mare ocazie e a Rapidului. Rrahmani nu prinde poarta din câțiva metri! 
  • min. 8: Iacob avansează și șutează de la 25 de metri, Golubovic reține fără probleme.
  • Scenografia afișată de fanii Rapidului:
S-au autoevacuat și de pe teren » Dinamo, umilită de Rapid în Giulești! Clasamentul ACUM
  • min: 1: A început meciul. Galeria lui Dinamo a părăsit stadionul pentru că nu a fost lăsată să afișeze scenografia pregătită pentru meciul din această seară. 

Rapid - Dinamo. Echipele de start

  • Față de runda trecută, 5-3 cu FCU Craiova, Bergodi a efectuat o singură schimbare în primul „11”, a ieșit din echipă Dugandzic, accidentat, și a intrat nou-venitul Rrahmani
  • La Dinamo e titular Larrucea, abia revenit după accidentare. El e, de altfel, unica noutate a lui Burcă în comparație cu formula de start de etapa precedentă, 1-1 cu Petrolul. Atunci, titular a fost Bani

RAPID: H. Moldovan - Braun, Săpunaru, P. Iacob, Borza - Emmers, Oaidă - Funsho, B. Valle, Petrila - Rrahmani
REZERVE: Drăghia - I. Cristea, Onea, Kait, Al. Albu, Pănoiu, Papeau, Al. Ioniță II, Cîrjan
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

DINAMO: Golubovic - Patriche, Bena, Homawoo - De Moura, Larrucea, Ilic, Amzar - C. Costin, Gregorio, Politic 
REZERVE: Dujmovic - I. Roșu, Abdallah, Bordușanu, Bani, Giafer, N. Roșu, Ghezali, D. Irimia
ANTRENOR: Ovidiu Burcă

Stadion: Superbet Arena - Giulești (Bucureşti)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Avram Valentin (Bucureşti), A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca) / Arbitru VAR: Dumitrache Bogdan (Bucureşti), Arbitru AVAR: Lucaciu Doru Claudiu (Cluj-Napoca)

Cifrele - cheie ale meciului:

  • Rapid și Dinamo s-au mai întâlnit de 113 ori în principala competiţie internă, de 38 de ori s-au impus giuleştenii, de 50 de ori au câştigat dinamoviştii, iar alte 25 de partide s-au terminat la egalitate;
  • Palmares cu Rapid gazdă: 57 de jocuri - 23 succese Rapid - 13 remize - 21 victorii Dinamo. Întâia confruntare a avut loc pe 9 septembrie 1948, Dinamo - CFR Bucuresti 0-1.

Informațiile transmise de reporterii GSP înainte de Rapid - Dinamo

  • Ultrașii lui Dinamo din FCD Sud au afișat un banner cu data de 30.08.1948. Aceasta reprezintă ziua în care au fost semnate documentele "arbitrajului" germano-italian ("Dictatul de la Viena"), prin care nordul Transilvaniei, începând de la Oradea, partea de sud-vest, şi Maramureş, partea de nord, înglobând Clujul şi judeţele de-a lungul versanţilor vestici ai Carpaţilor, până în apropiere de Braşov erau cedate Ungariei.
  • Toți susținătorii „câinilor” au venit în peluză îmbrăcați în negru. Aceștia au continuat să scandeze mesaje rasiste, fiind fluierați de tot stadionul. În momentul în care jucătorii Rapidului au ieșit la încălzire, împreună cu propria galerie au scandat împotriva Stelei, apoi i-au înjurat pe cei de la Dinamo.
  • Suporterii rapidiști din galerie au avut probleme la accesul pe stadion! Acești au fost controlați de către forțele de ordine, iar dacă CNP-ul din buletin nu era același cu cel prezent pe abonament, acesta era oprit și anulat. Același lucru se întâmplă și cu cei cu bilete. Măsura a fost luată ținând cont de încadrarea partidei în grad maxim de risc.
  • Pentru a nu exista probleme între suporterii celor două echipe, organizatorii meciului au decis să mărească numărul de stewarzi între sectoare. Aproximativ 50 de persoane au fost detașate pentru a interveni în caz de evenimente neplăcute.
  • La 20:30 suporterii dinamoviști au intrat în sectorul rezervat. Aceștia au fost fluierați de cei prezenți pe stadion, după ce-au fost provocați cu semne vulgare și înjurături. Aceștia au folosit inclusiv mesaje rasiste și au înjurat și „frații” giuleștenilor de la Poli Timișoara.
  • Înainte de fluierul de start, cei de la Rapid au organizat un concurs interactiv cu întrebări din duelul meciurilor dintre Rapid și Dinamo. Mai mult, mai mulți copii au primit un steag special, iar la șase prezente pe stadion vor beneficia de un premiu special.
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Andrei Petrescu
FOTO: Andrei Petrescu
FOTO: Andrei Petrescu
FOTO: Andrei Petrescu
+34 FOTO
  • Brigada lui Horațiu Feșnic (Cluj Napoca) a ieșit la inspecția gazonului înaintea ședinței tehnice. Arbitrii au dat o tură de stadion și au rămas surprinși de starea proastă a gazonului.
  • Lovitura de începere a meciului va fi dată de Ion Goanță (60 de ani), fost fotbalist legendar al Rapidului. Cu 147 de meciuri în Liga 1, fostul mijlocaș a jucat timp de 8 sezoane în vișiniu. A purtat banderola de căpitan plus banderola de căpitan.
  • Suporterii giuleșteni i-au ironizat pe dinamoviști înainte de startul partidei. „Ne era dor de Dinamo în Liga 1 să avem și noi pe cine bate”, au pus aceștia la unison.
  • Dinamo a fost prima echipă care a ajuns la stadion, iar suporterii giuleșteni prezenți în fața arenei nu au avut nicio reacție. Nu i-au fluierat sau înjurat, totul a fost extrem de civilizat
  • Din cauza căldurii din ultima perioadă care au pus stăpânire pe București, suprafața de joc nu se prezintă în condițiile cele mai bune. Există zone cu iarbă arsă, dar chiar zone fără iarbă.
  • Imediat după ce-au ajuns la stadion, jucătorii Rapidului au ieșit pe teren și-au stat minute bune de vorbă cu rivalii din Ștefan cel Mare. Neluț Roșu a fost luat în „primire” de Albu și Moldovan.
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Andrei Petrescu
FOTO: Andrei Petrescu
FOTO: Andrei Petrescu
FOTO: Andrei Petrescu
+34 FOTO
  • George Tănase (actor de comedie, stand-up-er) și Ionuț Rusu (comedian) au intrat în rolurile lui Cristino Bergodi și Dan Șucu. Aceștia vor realizat un vlog special cu ocazia meciului din această seară.
  • Cosmin Băleanu și Bogdan Cosmescu vor comenta meciul în direct de pe stadion pentru telespectatorii Prima Sport și Orange Sport. La Digi, partida o să fie comentată de Ionuț Angheluță și Andrei Tivilichi. Rapid - Dinamo se aude și pe frevențele Radio România Actualități.

Au apărut bișnitarii de parcări în Giulești! Totul sub ochii Jandarmilor detașați la stadionul Giulești

Cu două ore înainte de startul partidei din Giulești, dintre Rapid și Dinamo, toate locurile de parcare din jurul arenei au fost „preluare” de bișnițari. „Mergi la meci? Plătești la mine și după intri”, e mesajul cu care cei care vor să parcheze mașina sunt întâmpinați. 

Taxă de acces sub Podul Grant, acolo unde parcangii au pus monopol este de 30 de lei. Toată acțiunea se petrece sub ochii câteorva zeci de jandarmi detașați la derby-ul bucureștean din această seară.

FOTO: Andrei Petrescu
FOTO: Andrei Petrescu
FOTO: Andrei Petrescu
FOTO: Andrei Petrescu
FOTO: Andrei Petrescu
+34 FOTO

Delegare controversată la Rapid - Dinamo

Horațiu Feșnic, 33 de ani, a fost delegat la derby, în ciuda erorilor din startul ediției și a unui istoric recent cu clubul din Grant.

O delegare surprinzătoare, controversată! Din cauza erorilor pe care arbitrul clujean le-a comis în acest start de sezon, dar și la alte două confruntări ale giuleștenilor, pentru asta primind și o suspendare drastică.

Mai exact, Horațiu Feșnic, 33 de ani, ocupă locul 1 într-un nedorit clasament al greșelilor de arbitraj în ediția 2023/2024, poziție pe care o împarte cu Marian Barbu, arbitru din Făgăraș. Totul aici. 

Mai multe articole despre Rapid - Dinamo: 

Șocant: bătaie ca în filme cu 20 de minute înainte de Rapid - Dinamo. Săpunaru a urcat pe gard!
RAPID - DINAMO
Șocant: bătaie ca în filme cu 20 de minute înainte de Rapid - Dinamo. Săpunaru a urcat pe gard!
Șumudică, prima dată pe noul stadion din Giulești, la Rapid - Dinamo
RAPID - DINAMO
Șumudică, prima dată pe noul stadion din Giulești, la Rapid - Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (144)
Mache_mana_iute
Mache_mana_iute  •  03 Septembrie 2023, 19:38
Postat de Danemarca_Albania_2_0 pe 03 Septembrie 2023, 16:34

Vraja marii ma :)) Ciobanul e cumplit de ofticat ca noi avem o istorie de un secol iar el are 4 consoane :)) De-aia p(r)ostacii lui prostacesc la infinit pe aceste template-uri de dezonformare clare, de-aia tu bagi alt tip de dezinformare, aia cu "pana la urma ce conteaza". CONTEAZA MA, PENTRU CA RAPIDUL E UN FENOMEN NASCUT DE JOS, DIN PASIUNEA PENTRU FOTBAL A UNOR SIMPLI MUNCITORI. Asta in vreme ce Steaua, de pilda, e infiintata de un tradator (Emil Bodnaras, dezertor din armata ROmana, condamnat la moarte) si o sinistra femeie-komisar sovietic (Ana Pauker).

Hanna Rabinsohn aka Ana Pauker - un fel de Ursula von der Leyen din Vaslui. :-))) Fix de fotbal îi ardea băbătâii. Pe bune... o iei pe urmele lu' Predoșanu... mai ai un pic și începi s-o arzi pe tancuri sovietice. Detaliile astea... or conta ele... însă doar pentru ultrași de tastatură pasionați de istorie până la obsesie ... cum ești tu sau tictris. Ce am scris eu nu se încadrează la dezinformare. Așa simt eu... că n-ar trebui să conteze ... și nu văd mulți fani să se agite pe seama naționalității fondatorilor de la Grivița. Din partea mea, să mă fi născut în Giulești... putea să fie înființată și de Mussolini echipa aia. Atâta timp cât reprezintă cartierul meu nu mă interesează altceva decât palmaresul sportiv. Altfel... văd că ești la curent cu toate ofurile lui Gigi, știi după ce suspină el ... mai bine chiar decât cei care sunt "trup și suflet pentru cioban".

istet10
istet10  •  03 Septembrie 2023, 18:52
Postat de Danemarca_Albania_2_0 pe 01 Septembrie 2023, 23:58

Un zecesebist n-are dreptul sa scrie asa ceva :)) Pe la v0i se comenteaza arbitrajul si cand se incaseaza traditionala voastra manita :))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Danemarca_Albania_2_0
Danemarca_Albania_2_0  •  03 Septembrie 2023, 16:34
Postat de Mache_mana_iute pe 03 Septembrie 2023, 13:55

Atât 'Mache' cât și 'firfirel'... sunt creațiile tale. Dar nu eu sunt cel care scrie zilnic p-aici despre cioban :-))) Încă o dată l-ai adus în discuție fără să fie cazul și fără ca cineva să fi vorbit despre el. Ciobanul nu ar avea nimic de câștigat dacă s-ar demonstra ... prin absurd ... că Rapidul ar fi un club cu origini bolșevice ... cum încearcă emilio să sugereze. Pentru că "MIZA E UNA NESEMNIFICATIVĂ"... ca să te citez. Că a fost și iscălitura lui Kahane pe mâzgălitura aia ... nu interesează pe nimeni în afară de tine și emilio. Crezi că cineva n-ar mai iubi Rapidul dacă ar afla că vreun strungar de la Grivița era spion sovietic? Niște muncitori de la Atelierele Grivița au înființat în 1923 o echipă condusă azi de Regele canapelelor. Restul nu e nici măcar can-can pentru că nu contează cine erau muncitorii ăia. Eu unul simpatizez Rapidul pentru atmosfera specială din Giulești dar mai ales pentru rivalitatea cu Dinamo și FCSB. În derby-urile capitalei... mereu îmi doresc să câștige Rapidul. Și indiferent cine erau fondatorii de pe listă ... au lăsat ceva frumos în urmă. Dacă oamenii se bucură azi de echipa aia și vișiniul îi unește înseamnă că ăia au făcut un lucru bun.

Vraja marii ma :)) Ciobanul e cumplit de ofticat ca noi avem o istorie de un secol iar el are 4 consoane :)) De-aia p(r)ostacii lui prostacesc la infinit pe aceste template-uri de dezonformare clare, de-aia tu bagi alt tip de dezinformare, aia cu "pana la urma ce conteaza". CONTEAZA MA, PENTRU CA RAPIDUL E UN FENOMEN NASCUT DE JOS, DIN PASIUNEA PENTRU FOTBAL A UNOR SIMPLI MUNCITORI. Asta in vreme ce Steaua, de pilda, e infiintata de un tradator (Emil Bodnaras, dezertor din armata ROmana, condamnat la moarte) si o sinistra femeie-komisar sovietic (Ana Pauker).

Vezi toate comentariile (144)
Comentează