FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB

Istoria e de partea lor! 3 episoade tari din rivalitatea tumultoasă Rapid - FCSB

„Centralul” Alexandru Deaconu a oprit întâlnirea din cauza unei brichete aruncate din sectorul suporterilor rapidiști, care l-a lovit pe acesta / foto: GSP +48   FOTO
„Centralul” Alexandru Deaconu a oprit întâlnirea din cauza unei brichete aruncate din sectorul suporterilor rapidiști, care l-a lovit pe acesta / foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 12 august 2021 08:06 / Actualizat joi, 12 august 2021 09:00

RAPID - FCSB. Alb-vișiniii conduc la partidele directe cu clubul lui Gigi Becali. 

  • Rapid - FCSB e programat duminică, ora 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe DigiSport, Telekom Sport și Look Sport

Duelul dintre Rapid și FCSB se va disputa după niște coordonate puțin diferite. Față de ultimele sezoane în care cele două rivale s-au întâlnit, Rapidul este acum echipa aflată pe val, clasată pe un loc mai înalt în clasament

Dacă se ia în calcul palmaresul deținut în acest moment de formația patronată de Gigi Becali, din anul 2003, rapidiștii sunt cei ce s-au descurat mai bine în meciurile directe. 

În cele 22 de partide desfășurate între alb-vișinii și roș-albaștri în Liga 1, giuleștenii s-au impus de 6 ori, rivalii de 4, alte 12 întâlniri terminându-se remiză. Interesant este că trupa din Grant s-a descurcat mai bine în deplasare decât acasă! 

Pe teren propriu, palmaresul este 2 victorii, 6 egaluri, 3 eșecuri, iar "afară" e 4 succese, 6 remize și o singură înfrângere. 

Vedeta de pe maidan » Fotbalistul crescut în cartier a ajuns titular în derby-ul Rapid - FCSB
RAPID - FCSB
Vedeta de pe maidan » Fotbalistul crescut în cartier a ajuns titular în derby-ul Rapid - FCSB

Gazeta rememorează azi 3 episoade interesante din istoria tumultuoasă a rivalității Rapid - FCSB.

20 martie 2008: „Cazul Bricheta”

Aflate în luptă pentru titlu, cele două formații au disputat unul dintre meciurile ce au intrat în istorie. 

+44 FOTO

Săpunaru a deschis scorul în minutul 68, iar giuleștenii păreau că se îndreaptă spre o victorie extrem de importantă. Soarta partidei și, ulterior, a campionatului a fost schimbată în minutul 74, când "centralul" Alexandru Deaconu a oprit întâlnirea din cauza unei brichete aruncate din sectorul suporterilor rapidiști, care l-a lovit pe acesta. 

Meciul nu s-a mai reluat, a fost câștigat cu 3-0 la "masa verde" de către oaspeți, iar dușmănia dintre Rapid și Steaua (numele de atunci al FCSB-ului) a atins cote uriașe.

24 septembrie 2012: Unicul eșec „afară” al Rapidului a venit în 90+6

Rapid a pierdut un singur joc în deplasare în fața celor de la FCSB, 0-1, chiar la ultima fază a meciului tur din sezonul 2012-2013. 

Într-o partidă dominată de gazde, golul decisiv a picat în minutul 90+6 al întâlnirii, când Chipciu i-a pasat în careu lui Bourceanu, care l-a învins pe Pecanha cu un șut la colțul lung. Roș-albaștrii aveau să câștige titlul de campioni, în timp ce Rapid termina campionatul abia pe locul al 8-lea.

22 februarie 2015: Ultimul șoc, decis de Gecov 

Rapidul se afla într-o situație critică la finalul turului stagiunii 2014-2015. "Feroviarii" adunaseră doar 8 puncte după prima parte a sezonului, aflându-se pe loc retrogradabil. Ca o soluție disperată, conducerea de la acea vreme l-a instalat pe banca tehnică pe Cristi Pustai, făcând și o campanie de achiziții furibundă. 

Au fost aduși nu mai puțin de 13 străini, dar și doi dintre cei mai importanți fotbaliști în istoria recentă a clubului: Daniel Niculae și Cristian Săpunaru

Primul meci al returului a avut loc în Ghencea. Deși gazdele porneau ca mari favorite, în minutul 60 Rui Miguel l-a găsit cu o pasă excelentă în careu pe Marcel Gecov, care a înscris singurul gol al partidei. În ciuda succesului de atunci, guleștenii au retrogradat și nu s-au mai duelat cu FCSB până acum

VIDEO Tot ce trebuie să știi înaintea derby-ului Rapid - FCSB

Citește și alte știri de actualitate:

Interes uriaș pentru Rapid - FCSB! Coadă încă din prima zi la casa de bilete de la Arena Națională

RAPID - FCSB. Becali și Angelescu au strategii diferite » Unii joacă pe bani, alții pe burta goală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
knxdan
knxdan  •  13 August 2021, 10:09
Postat de knxdan pe 13 August 2021, 10:08

pronostic, scor corect: Rapid 2 - 1 FCSB ;-)

si CFR nu invinge Farul. Rapid urca pe primul loc. Si nu e doar dorinta, e pronostic

knxdan
knxdan  •  13 August 2021, 10:08

pronostic, scor corect: Rapid 2 - 1 FCSB ;-)

partea47mea
partea47mea  •  12 August 2021, 13:15
Postat de fcsbesteaua pe 12 August 2021, 11:16

Daca se vorbeste din punct de vedere al ultimului patron,da,e corect,daca se vorbeste din punct de vedere al existebtei echipei,atunci asa cum a decis si instanta,se calcyleaza din 1947,de cand exista echioa la primul patron,Csa! Echipa profesionista de fotbal a fost cedata in 1998 de Csa la Afc,asa ca pe mine nu ma ibtwreseaza pateonul,ci echipa,cea profesionista,care exista din 1947 si azi se numeste Fc Fcsb.Echipa ramane si nu inseamna nici Csa,nici Becali,nici urmatorul!

Daca nu te intereseaza, ar fi bine sa nu te mai agiti. Sustine echipa care vrei, spune-i cum vrei. Tu esti suporter ,asa ca nu te opreste nimeni sa apreciezi situatia cum o vezi tu. In schimb cu cei din presa e altceva, ei trebuie sa prezinte situatia reala.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează