FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB 1-0

Cronică Rapid - FCSB 1-0 » Invincibila armadă vișinie

Rapid a învins-o pe FCSB, scor 1-0, și rămâne singura echipă fără gol primit în acest campionat! Vicecampioana a jucat modest și nu și-a creat nicio ocazie importantă de gol. +37   FOTO
Rapid a învins-o pe FCSB, scor 1-0, și rămâne singura echipă fără gol primit în acest campionat! Vicecampioana a jucat modest și nu și-a creat nicio ocazie importantă de gol.

Articol de , - Publicat duminica, 15 august 2021 23:27 / Actualizat luni, 16 august 2021 00:14

Nou-promovata Rapid a reușit o victorie mare în fața FCSB, 1-0, și și-a păstrat intact recordul defensiv. A ajuns la cinci meciuri fără gol primit

Alunecată brusc în adâncurile fotbalului românesc, Rapid s-a agățat de fiecare ocazie pentru a simți că aparține încă elitei. În Liga 4, rapidiștii au celebrat derbyurile cu CSA Steaua cu 36.000 de oameni în tribune. Au învins, au urcat ligă cu ligă, iar peste alți trei ani au decretat și meciul cu FCSB drept derby, în contradicție cu propriile bannere ironice afișate în startul partidei.

Într-o atmosferă electrică, jocul a început ca o furtună de violență, cu atacuri necontrolate din spate și crampoane înfipte nemilos pe ghete sau în gambele adversarilor.

„Centralul" Marian Barbu a vrut să arbitreze englezește și i-a iertat de "galbene" pe Morais (3), Grigore (7), Belu (10) și Olaru (12), însă consecința a fost un joc din ce în ce mai dur și tot mai puțin fotbal.

Opinie drastică după Rapid - FCSB 1-0: „ZERO organizare! Florinel Coman l-a abandonat pe Șerban”
Rapid - FCSB 1-0
Opinie drastică după Rapid - FCSB 1-0: „ZERO organizare! Florinel Coman l-a abandonat pe Șerban”

Cronică Rapid - FCSB 1-0 » Gol în 20 de secunde

În pauzele dintre numeroasele faulturi, FCSB a încercat să joace rapid și direct, fără un plan sofisticat, însă a găsit puține spații dincolo de închizătorii Crepulja și Albu. Rapid a părut mai răbdătoare și mai matură, chiar dacă jucătorii lui Mihai Iosif și-au pierdut orice idee în apropierea careului lui Vlad.

Rapid - FCSB, derby pe Arena Națională, foto: Raed Krishan/GSP
Rapid - FCSB, derby pe Arena Națională, foto: Raed Krishan/GSP
Rapid - FCSB, derby pe Arena Națională, foto: Raed Krishan/GSP
Rapid - FCSB, derby pe Arena Națională, foto: Raed Krishan/GSP
Rapid - FCSB, derby pe Arena Națională, foto: Raed Krishan/GSP
+33 FOTO

După jumătate de oră, Todoran - sau poate exorcistul de bulevard George Becali - l-a retras pe Tănase în linia de mijloc și a schimbat posturile celor patru oameni din atac, încercând să câștige controlul zonei de creație. La scurt timp însă, tocmai în acea zonă a apărut eroarea.

Altădată sigurul Olaru a pasat greșit (min. 38), punând Rapid pe contraatac. În 20 de secunde, mingea interceptată de Morais era în poarta FCSB, centrată de Belu, luftată de Alexandru Crețu și deviată în plasă de ghinionistul Vinicius: 1-0.

Fără creativitate

La pauză, Becali a exorcizat echipa de gafeurul Olaru, de ineficientul Octavian Popescu și de rigidul Alexandru Crețu, în încercarea de a desface invincibila apărare de veterani a Rapidului. Urmarea a fost o trezire subită, dar meteorică, a lui Florinel Coman.

În trei minute, șeptarul a produs două faze periculoase în careul lui Moldovan, fiind la un pas de egalare cu o execuție a la Ilie Dumitrescu din meciul cu Argentina din 1994 (min. 51).

Împinsă, în pericol de a fi sufocată, Rapid a absorbit un sfert de oră de presiune până când Iosif a reacționat, introducând doi oameni proaspeți, pe Moise și Sefer, care să păstreze presiunea pe construcția adversarilor.

FCSB a continuat să împingă, dar a făcut-o aproape mecanic, fără creativitate. Atunci când a reușit să deruteze axul apărării rapidiste (min.70), "centralul" Barbu i-a refuzat lui Mamut o lovitură liberă de la 17 metri, central, după ce Belu a faultat evident.

Înviat din abis

Finalul de meci s-a scufundat din nou în faulturi tari, de data aceasta cu accente de mortal kombat. Cei doi purtători de număr 77, Șerban și Belu, s-au luat la palme, dar doar primul a fost eliminat. Venit să-l culce la pământ pe Șerban ca un TIR în mare viteză, Sefer a luat "roșu" direct.

Aflat în zonă, Tănase a fost culcat la pământ de o sticlă primită în tâmplă, iar în mintea fanilor Rapidului a revenit pentru o secundă imaginea lui Alexandru Deaconu încheind un derby pentru o brichetă.

Fair-play, Tănase s-a ridicat de la pământ, deși putea produce un teatru neplăcut pentru echipa organizatoare. Tot el a avut șansa egalării, dar Moldovan i-a scos șutul de sub bară (90Ă3).

FCSB a rămas însă la podea, culcată de un Rapid agresiv, înviat din abis și venit să-și recapete eticheta de membru al elitei fotbalului românesc.

+32 FOTO

Citește mai multe știri despre Rapid - FCSB:

Rapid - FCSB, comentat de Țepelin, Geambașu și Gafiuc: „FCSB își reconfirmă statutul de paiață, care nu mai face însă pe nimeni să se distreze”

FOTO S-au luat la bătaie! Nervi întinși la maximum în finalul derby-ului Rapid - FCSB » 2 jucători au fost eliminați

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
parpalache
parpalache  •  16 August 2021, 08:55

Urat meci,minunata atmosfera de derbi bucurestean!Sau cum a zis (la o inmormantare)- unul din„eroii”asa zisei revolutii din decembrie 1989-nasol moment,misto coliva!Da domle!Pai se compara cu „frumoasele”meciuri din cooperativa binefacatorului fotbalului romanesc?!Unde fcsb joaca„minunat”(joaca si adversarii ca asa e „filmul”)si cand e vorba ca una din„perle sa dea un „supergol”adversarii se dau respectuosi la o parte?!

dragdim
dragdim  •  16 August 2021, 08:35

Error 404 Page Not Found!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează