FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB 1-0

VOCILE GAZETEI Derby-ul Rapid - FCSB 1-0, comentat de Cătălin Țepelin, Cristian Geambașu și Justin Gafiuc

Rapid - FCSB, comentat live de Cătălin Țepelin, Cristian Geambașu și Justin Gafiuc
Rapid - FCSB, comentat live de Cătălin Țepelin, Cristian Geambașu și Justin Gafiuc

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 august 2021 23:26 / Actualizat duminica, 15 august 2021 23:48

Derby-ul Rapid - FCSB 1-0 a fost comentat live pe GSP.ro de Cătălin Țepelin (redactor șef GSP), Cristian Geambașu (editorialist GSP) şi Justin Gafiuc (reporter special GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Rapid - FCSB 1-0, scor final

Cătălin Țepelin: Rapid - FCSB a fost echipă versus niște băieți cu jambiere. Solidaritate versus fiecare pentru el. Spirit versus haos. O tactică realistă, croită pe entuziasm și agresivitate, versus nicio tactică (nicio surpriză). 

Ghiveciul ofensiv al FCSB-ului, acrit în plus și de super-schimbările de la pauză (cum să renunți la travaliul lui Olaru pentru floricelele expirate ale lui Moruțan?!), a avut zero șanse în fața unui Rapid care a plutit pe cântecele galeriei și, uneori, pe fluierul arbitrului Barbu. 

"Centralul" le-a tolerat prea multe faulturi violente și, în prelungiri, a ignorat și-un posibil penalty, la o talpă pusă în capul lui Cristea. Dar o remiză n-ar fi spus corect povestea acestui meci transformat în hit de peste 30.000 de rapidiști.

Cristian Geambașu: Mai e mult până acolo unde Rapid să devină un Nottingham Forest al României, iar Mihăiță Iosif un soi de Brian Clough. După acest 1-0 cu FCSB se vede însă de la o poștă că fotbalul nostru are nevoie de echipe ca Rapid, acolo unde energia suporterilor se cunună cu disciplina și dăruirea oamenilor din teren. Cu Iulian Cristea, Moruțan și Mamut trimiși după pauză în locul lui Alexandru Crețu, Olaru și Octavian Popescu, FCSB nu a arătat schimbată în bine, în ciuda unei evidente insistențe ofensive. 

Apropo, mâine cu cât îl mai vindem pe Moruțan? Și cui? Primul derby al sezonului a fost un meci în care s-a dat serios la temelie, cu ritm bun. S-a pasat mult și destul de prost, lucruri din care a rezultat o lipsă de calitate/spectacol care vorbește aproape brutal despre locul periferic al fotbalului nostru. Bătaia din final nu a fost decât desertul amar al unei seri care ne rezumă felul în care trăim. Nu doar în fotbal.

Justin Gafiuc:  Fără un vârf de atac și cu tot felul de halucinații ofensive pe gazon, FCSB ar fi găsit golul contra Rapidului numai dacă adversarul se dădea la o parte și lansa o invitație deschisă către propria poartă. Chiar și așa, cu un Coman ridicol, vicecampioana risca să se împiedice în bara adversă sau în vreun smoc rebel din careul lui Horațiu Moldovan!

Degeaba preacuviosul din Pipera a operat la pauză clasicele trei schimbări, căci nici Moruțan, nici Mamut în faza de atac n-au adus lumină peste bezna așternută în atac. Doar o fază fixă ar fi putut salva seara FCSB-ului, dar Tănase n-a putut nici el să fie pompierul de serviciu! 

În schimb, Rapidul și-a urmat judicios propria rețetă, și-a păstrat siguranța remarcabilă în apărare și a căutat doar replica pe contre. Finalul nervos, cu eliminările lui Șerban și Sefer, a developat doar încrâncenarea ajunsă la cote paroxistice. Giuleștiul își păstrează însă imaculată poarta, continuă lupta cu recordurile, în timp ce FCSB își reconfirmă pas cu pas statutul de paiață, care nu mai face însă pe nimeni să se distreze.

Rapid - FCSB, 1-0 la pauză

Cătălin Țepelin: Multe fețe încruntate, puține glezne fine. Cum ar veni, www.Rapid+FCSB=fotbal -> error 404 page not found. Cel puțin până când Crețu, care își avertizase colegii de vreo 2-3 ori că e pe cale să o comită, chiar i-a tras lui Vinicius scaunul de sub fund. 

1-0, surpriză și nu prea. Rapidiștii or fi mai puțin talentați, dar sigur sunt și mai antrenați, și mai motivați. Băncile sunt ofertante, Rareș Ilie sau Sefer vs Moruțan sau Mamut, ar fi premise de mai bine. Doar să nu primim la schimb doar un festival de cartonașe galbene.

Cristian Geambașu: Anticipasem ceva legat de Vinicius și Săpunaru. Ceva în sens pozitiv. Brazilianul a fost victima lui Alexandru Crețu atunci când și-a băgat mingea în poartă și a stabilit fără să vrea rezultatul la pauză. 

Încă o dată, apărarea fecesebistă se clătina și nu din cauză că vișiniii erau de neoprit. Rapidul a avut mai mult entuziasm, susținut de Pănoiu, Junior Morais sau Carnat, FCSB a crezut că ajunge plusul de calitate tehnică și experiență. 

În continuare, Cordea este singurul jucător decent al roș-albaștrilor. Iar Tănase, un fel de Hopa Mitică. Așteptăm totuși ceva mai mult decât semiocazii și un autogol pentru repriza a doua. Și bineînțeles schimbările, deliciul cântătorului de psalmi.

Justin Gafiuc: Rapidul are o organizare defensivă ruptă din lecțiile de catenaccio. Iar Săpunaru dovedește încă o dată că e liderul perfect pentru renașterea Giuleștiului. Trupa lui Mihai Iosif a arătat mai bine, a presat în special pe flancul stâng al FCSB-ului, unde Șerban pare deseori un jalon la incursiunile lui Belu, Hlistei sau Carnat. 

În schimb, vicecampioana încearcă să susțină ritmul, dar e insuficient să fii periculos cu dramul de tupeu al lui Cordea și cu câte o pasă luminoasă a lui Tănase. Schimbările dese din ofensiva lui FCSB, cu mutări de poziție continue, arată o echipă nesigură în ofensivă, de care golul se poate lipi mai degrabă accidental. 

Cu avantajul autogolului lui Vinicius, Rapidul are resurse în teren, pe bancă și în tribune să țină mai departe la respect un adversar dezumflat.

Rapid - FCSB, înainte de meci:

Cătălin Țepelin: Înainte - discursuri motivaționale, aroganțe, scheme, mușchi încordați, las’ că vedeți voi. Acum - fum, bannere, tu ești clonă, ba tu ești clonă, multe puncte-puncte. În curând - fotbal, sperăm. 

Dueluri de urmărit: Cordea - J. Morais, Tănase - Săpunaru, Pănoiu - Ov. Popescu, Olaru - Crepulja. Bucureștiul are nevoie de spectacolul ăsta. Hai să vedem cât a fost promisiune electorală și cât e valoare!

Cristian Geambașu: După ce s-au gratulat reciproc - FCSB este Steaua, Rapid este chiar Rapid, ne era dor de el - arcașii celor două tabere au tras și săgețile. Mister Penalty, Florin Tănase, are totuși dreptate: Rapid e o nou-promovată, al cărei lot se află valoric sub cel al FCSB. Nu știu ce i s-a părut jignitor în afirmația asta lui Daniel Pancu. 

Altfel, ocupat să alunge demonii de pe Calea Victoriei, e posibil ca antrenorul de facto al eternei vicecampioanei să fie mai obosit decât Mihai Iosif. Care a făcut din Rapid o echipă cu zero goluri primite, zero înfrângeri și 10 puncte după 4 etape. Și o presimțire fotbalistică. De forma veteranilor Săpunaru și Vinicius s-ar putea să depindă multe.

Justin Gafiuc: Rapid – FCSB nu e despre cea mai bună apărare a campionatului, niciun gol încasat în patru runde de Săpunaru și compania, sau despre cel mai bine plătit jucător din L1, Florin Tănase, 30.000 de euro pe lună după prelungirea contractului cu roș-albaștrii. 

E despre reverberația unui derby care aduce în tribune 40.000 de oameni, gata să dea viață unei partide de foc pentru acest început de sezon. Trebuie să fie meciul suporterilor, cu speranța că măscărelile suburbane nu vor acapara prim-planul întâlnirii. 

Și că nici arbitrul Marian Barbu, o delegare alunecoasă, nu va ține să devină actor principal! Iar în această seară vom afla un prim răspuns și la întrebarea cine e mai calificat ca antrenor fără licență PRO: Mihai Iosif sau Gigi Becali?

+32 FOTO

Gigi Becali anunță că nu se mai bagă la echipă la meciul cu Rapid: „Nu am vorbit cu Todoran nici ieri, nici azi”

EXCLUSIV „FCSB schimbă rapid acel 4-3-3” » „Nașul Stelei” face tactica Rapidului: „Aici e cheia, dacă face asta, câștigă”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (14)
847153178690789
Ticu Troya  •  16 August 2021, 14:42
Postat de Sorin Pato pe 16 August 2021, 00:10

Geambasu,Tepelin,Gafiuc,trei nume care din start nu iti inspira incredere .Ce meci au vazut, doar ei pot să raspunda. Sunt suporter stelist, de acord ca nu am jucat nimic, dar sa nu scrii nimic despre greselile enorme de arbitraj, in primele 30 de minute au fost cel putin 5 faulturi ,in urma carora rapidistii trebuiau sanctionati cu cartonas galben.Nici comentatorul de la Telekom nu a avut prea multe reactii. La ce sa ma gandesc?Nepricere sau rea vointa?La fel si despre arbitru.Oricum, sa va fie rusine!

Băiete , ai probleme serioase , ești și prost și *** ! Păi dacă ți-a placut meciul cîștigat cu bricheta , tu vrei să cîștigați la nesfîrșit tot așa !? Arbitrul acesta - trimis tot de Diaconu - a arbitrat excepțional , n-a vrut omul să se facă de rîs !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fibra
fibra  •  16 August 2021, 08:16

Foarte bine a observat Justin Gafiuc "FCSB isi reconfirma statutul de paiata". Dupa chipul si asemanarea "antrenorului". Pare ca sfarsitul este aproape. "antrenorul"genial spune in fiecare an "de la anul jucam in grupele UCL" si viseaza chiar sa castige UCL. Mai mult ca sigur va avea numai cosmaruri precum are de 6 ani.

1549383678604598
Sorin Pato  •  16 August 2021, 00:10

Geambasu,Tepelin,Gafiuc,trei nume care din start nu iti inspira incredere .Ce meci au vazut, doar ei pot să raspunda. Sunt suporter stelist, de acord ca nu am jucat nimic, dar sa nu scrii nimic despre greselile enorme de arbitraj, in primele 30 de minute au fost cel putin 5 faulturi ,in urma carora rapidistii trebuiau sanctionati cu cartonas galben.Nici comentatorul de la Telekom nu a avut prea multe reactii. La ce sa ma gandesc?Nepricere sau rea vointa?La fel si despre arbitru.Oricum, sa va fie rusine!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează