FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

CORESPONDENȚĂ DIN SLOVACIA Cum s-au mișcat noile achiziții ale Rapidului la amicalul cu Gyor » Trimisul GSP din Slovacia a analizat prestațiile transferurilor

Iulian Cristea și Răzvan Oaidă în amicalul Rapid - ETO Gyor. Foto: Cristi Preda (GSP) +31   FOTO
Iulian Cristea și Răzvan Oaidă în amicalul Rapid - ETO Gyor. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 01 iulie 2023 18:57 / Actualizat sambata, 01 iulie 2023 18:57

Rapid a învins pe ETO Gyor, 1-0, iar cei ce au venit să ducă Giuleștiul spre titlu s-au mișcat bine și foarte bine. Gazeta Sporturilor îți prezintă evoluțiile lui Cătălin Cîrjan (20 de ani), Christopher Braun (31), Iulian Cristea (28), Răzvan Oaidă (25) și Omar El Sawy (19).

  • Primul amical jucat de Rapid în Slovacia s-a încheiat la egalitate, 1-1 cu DAC Dunajska Streda, vicecampioana Slovaciei.
  • După amicalul de astăzi cu ETO Gyor, rapidiștii vor mai avea două meciuri de pregătire în Slovacia, pe 3 iulie cu FK Rača Bratislava (Liga 2 Slovacia) și pe 5 iulie cu Slovan Bratislava, campioana Slovaciei.
  • Reporterul Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda vă țin la curent cu toate noutățile din cantonamentul Rapidului din Slovacia.

Rapid a învins în al doilea amical al stagiului slovac, 1-0 pe Gyor, formație cu zece trofee interne în Ungaria, dar care a ajuns în liga secundă a vecinilor. 

Dacă giuleștenii și-au propus titlul în ediția ce va începe peste două săptămâni, Gyor vizează promovarea în proximul sezon, tocmai de aceea s-a întărit serios în mercato estival, inclusiv cu trei români, Paul Anton, Claudiu Bumba și Eduard Pap.

Dan Petrescu, prima victorie în campionat » Jeonbuk a urcat pe locul 4
COREEA DE SUD
Dan Petrescu, prima victorie în campionat » Jeonbuk a urcat pe locul 4

Ocazii multe, dar și ratări multe pentru Rapid în amicalul cu ETO Gyor

Giuleștenii au avut un meci pe care l-au controlat fără probleme. Din acordul fin. Fără să se întrebuințeze prea mult, dar ratând cu seninătate multe oportunități de a avea un rezultat mai liniștitor, mai confortabil

Elevii lui Adrian Mutu au deținut controlul în prima parte, iar în repriza secundă situația a fost și mai evidentă, o posesie zdrobitoarea a românilor. Doar că ocaziile din fața porții nu au mai produs niciun gol.

Dugandzic a marcat unicul gol al întâlnirii, în minutul 30, după ce a driblat elegant și portarul, și-au făcut efectul reacțiile în italiană ale lui Adrian Mutu la adresa croatului.

+27 FOTO

Cum s-au mișcat noile transferuri de la Rapid

Dacă Borja Valle de-abia a sosit în cantonamentul giuleștenilor, spaniolul antrenându-se separat de restul echipei, urmând ca de astăzi să intre alături de coechipieri, ceilalți jucători sosiți în această vară au dat randament atât timp cât au fost folosiți de Adrian Mutu. 

Gazeta Sporturilor a fost singura instituție media din România prezentă la duelul giuleștenilor, vă prezintă cum au evoluat noii veniți din Grant:

  • Iulian Cristea: Așa cum i-a transmis și Adrian Mutu, a jucat din experiență. A încercat să nu se complice, pe final de primă repriză a avut un blocaj necesar la șutul unui adversar, foarte bună reacție. Antrenorul i-a solicitat, pe un ton imperativ, să fie mai agresiv.
  • Cătălin Cîrjan: Puștiul sosit de la Arsenal a fost și mai curajos decât la prima apariție, cu Dunajska Streda (1-1). Azi, cu Gyor, a jucat titular, s-a implicat mult și bine în joc, a avut incursiuni din stânga spre centru, iar la capătul unei astfel de faze a fost assist-ul, inteligent, pentru Dugandzic. A arătat atitudine și dorință de a impresiona.
  • Christopher Braun: Neamțul a bifat prima apariție la Rapid, după ce multe zile s-a antrenat separat o bună parte a antrenamentelor. Încă se reface după accidentarea provocată de un tackling dur al lui Kolinger ce-l viza pe Florinel Coman la CFR Cluj - FCSB! În banda stângă, la fel cum a terminat și în mandatul lui Dan Petrescu în Gruia, Braun s-a mișcat bine, a avut incursiuni bune în atac, chiar a finalizat de două ori, o dată aproape de un gol spectaculos. Tare ca o stâncă, germanul nu a avut bătăi de cap pe partea lui, a rezolvat totul clar.
  • Răzvan Oaidă: Fără prea mari probleme în zona centrală, i-a anihilat și pe Claudiu Bumba și pe alți jucători de la Gyor cu care s-a intersectat.
  • Omar El Sawy: Puștiul sosit de la Miercurea Ciuc a intrat în ultimul sfert de oră, a încercat să-și facă loc printre adversari, pentru a avea poziții de finalizare. Încă mai are de recuperat fizic, a fost toropit și de căldură. Adrian Mutu i-a cerut și lui, și lui Alexandru Stan să nu mai coboare atât de mult, să-și creeze culoare libere în careu pentru a primi pase decisive.

Rapid - ETO Gyor 1-0

  • A marcat: Dugandzic (30)

Rapid - prima repriză: Drăghia - I. Cristea, Săpunaru, Iacob - Onea, Oaidă, Albu, Cîrjan, Braun - Al. Ioniță II, Dugandzic.

Rapid - repriza secundă: Drăghia (Ungureanu 75) - I. Cristea, Dr. Grigore, J. Morais - Costache, Emmers, Kait, Fl. Ștefan - Pănoiu - Bamgboye (El Sawy 75), Papeau (Al. Stan 75). 
Antrenor: Adrian Mutu

VIDEO. Rapid - ETO Gyor 1-0 (meciul integral)

Citește și:

Glume cu Borja Valle, la amicalul Rapidului: „Mamă, dacă ai știi ce te înjurau unii când erai la Dinamo!”

Decizie RADICALĂ a lui Gică Hagi: „Nu mai participăm! Programul este foarte încărcat”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează