FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV // UPDATE Rapid a rămas pe dinafara cupelor europene! GSP.ro a aflat motivarea deciziei FRF + Reacția giuleștenilor

Rapid nu are nicio șansă să mai joace barajul de Conference League / Sursă foto: Facebok@Rapid 1923
Rapid nu are nicio șansă să mai joace barajul de Conference League / Sursă foto: Facebok@Rapid 1923

Articol de - Publicat marti, 17 mai 2022 11:50 / Actualizat marti, 17 mai 2022 17:34

Rapid nu are nicio șansă să mai joace barajul de Conference League, chiar dacă Sepsi va câștiga Cupa României! Învinși cu 2-3 la Mioveni, giuleștenii își iau adio de la cupele europene, Adrian Mutu ratând astfel primul obiectiv important în Giulești. 

UPDATE 14:20 Rapid nu face apel!

Nu facem apel, trebuia să batem aseară”, a precizat președintele Rapidului, Daniel Niculae, pentru Gazetă.

Știrea inițială

GSP.ro a aflat în această dimineață că FRF a înștiințat cluburile vizate în cursul zilei de azi, iar concluzia este că deși regulamentul nu menționează clar ce se întâmplă dacă o echipă clasată pe loc de baraj câștigă Cupa, responsabilii FRF invocă faptul că în ROAF este specificat doar când se înlocuiește un club cu altul. 

Adică doar în cazul în care una dintre echipele calificate la baraj nu are licenta pentru cupele europene.

Rapid e OUT din cupele europene!

Astfel, FRF o va trimite pe FC Botoșani (locul 2 în play-out) direct în finala barajului cu CS Universitatea Craiova, dacă Sepsi ia Cupa. În schimb, dacă Sepsi pierde Cupa, lucrurile sunt clare: barajul preliminar va fi Sepsi - FC Botoșani, iar câștigătoarea va da bătălia finală pentru Conference League cu Universitatea Craiova. Meciul va avea loc pe 29 mai.

GSP a aflat și strategia Rapidului în ceea ce privește această situație. Giuleștenii par resemnați, convinși că potrivit regulamentului n-ar trebui să joace barajul, și evită să se lanseze în comentarii până după disputarea finalei Cupei României.

Mutu, discurs fără precedent la Rapid: „Ne-am făcut de râs! Nu mi s-a întâmplat așa ceva în toată cariera”
Play-out
Mutu, discurs fără precedent la Rapid: „Ne-am făcut de râs! Nu mi s-a întâmplat așa ceva în toată cariera”

Hibă în regulament

O hibă regulamentară a pus inițial sub semnul întrebării desfășurarea primei faze a barajului pentru Conference League, meciul dintre ocupantele primelor două poziții din play-out. Sepsi a încheiat pe primul loc, dar clubul covăsnean este calificat și în finala Cupei României.

Dacă va câștiga ultimul act cu FC Voluntari, de joi, 19 mai, Sepsi va merge automat în preliminariile Conference League și va ieși din calculele barajului cu FC Botoșani. Regulamentul nu a prevăzut acest scenariu.

Așteptată toată ziua, motivarea LPF a venit în această după-amiază, sub forma unei note de subsol: „În cazul în care Sepsi OSK Sf. Gheorghe va câștiga finala Cupei României, FC Botoșani, ocupanta locului secund în play-out, va disputa acest meci de baraj. În cealaltă eventualitate, adică dacă Sepsi OSK nu va câștiga Cupa României, barajul preliminar va fi Sepsi OSK - FC Botoșani, programat luni, 23 mai, ora 20.30, la Sf. Gheorghe, iar câștigătoarea va da bătălia finală pentru UEFA Conference League.

Rapid a rămas pe dinafara cupelor europene! GSP.ro a aflat motivarea deciziei FRF + Reacția giuleștenilor

Adresă FRF și LPF vizavi de situația barajului pentru Conference League

Rapid a rămas pe dinafara cupelor europene! GSP.ro a aflat motivarea deciziei FRF + Reacția giuleștenilor
Rapid a rămas pe dinafara cupelor europene! GSP.ro a aflat motivarea deciziei FRF + Reacția giuleștenilor

Lista echipelor care au primit licența UEFA

  • Asociaţia Club Sportiv Sepsi O.S.K. Sfântu Gheorghe
  • Asociaţia Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş
  • Asociaţia Fotbal Club Botoşani
  • Asociația Fotbal Club UTA Arad
  • Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
  • Fotbal Club Rapid 1923 SA 
  • Fotbal Club Voluntari SA
  • SC Fotbal Club FCSB SA
  • U Craiova 1948 Club Sportiv SA

În ceea ce privește echipa participantă în competițiile europene intercluburi de pe ultimul loc disponibil pentru România (UEFA Europa League/UEFA Conference League), aceasta va fi stabilită astfel: Echipele clasate la finalul play-out-ului pe locurile 1 și 2 (respectiv locurile 7 și 8 în clasamentul general al Ligii 1) vor disputa un joc de baraj într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate. 

Învingătoarea din jocul mai sus menționat va disputa un joc de baraj într-o singură manșă cu echipa situată în clasamentul play-off-ului pe ultimul loc care asigură participarea în competițiile europene intercluburi în sezonul următor. Acest joc se va desfășura pe terenul echipei din play-off. 

Învingătoarea din acest ultim joc de baraj va participa în competiția europeană intercluburi (UEFA Europa League/UEFA Conference League. În situația în care una dintre echipele care ar avea dreptul să participe la cele două jocuri de baraj menționate în prezentul alin. nu deține licență pentru participarea în competițiile europene, locul acesteia va fi luat de următoarea echipă cel mai bine clasată care îndeplinește condițiile de participare în competițiile europene. 

- Comitetul de Urgență al FRF din 6 august 2020

În cazul în care echipele din play-off-ul competiției care ar avea dreptul disputării jocului de baraj mai sus menționat nu dețin licență de participare în competițiile europene echipa câștigătoare a jocului de baraj din play-out-ul competiției (locul 1 cu 2 din play-out) va participa în competițiile europene fără a mai disputa al doilea joc de baraj. 

În ceea ce privește echipele din play-out, au dreptul de a participa la jocul de baraj în situațiile descrise mai sus, doar echipele clasate în play-out pe locurile 1 – 4. 

În situația în care doar una dintre echipele din play-out care are dreptul de a participa la baraj deține licență de participare în competițiile europene, primul joc de baraj nu se va mai disputa, urmând a se disputa doar cel de-al doilea. În situația în care niciuna din cele 4 echipe din play-out nu deține licență pentru participarea în competițiile UEFA, echipa din play-off care îndeplinește condițiile de participare în competițiile europene nu va mai disputa niciun joc de baraj și va obține dreptul de a participa în competițiile europene în sezonul următor.

- Comitetul de Urgență al FRF din 6 august 2020

VIDEO Ce l-a deranjat pe Mutu în meciul CS Mioveni - Rapid 3-2: „Nu am apucat nici măcar să respirăm!”

Citește și alte știri despre Rapid:

VIDEO Mutu, discurs fără precedent la Rapid: „Ne-am făcut de râs! Nu mi s-a întâmplat așa ceva în toată cariera”

Daniel Pancu a găsit explicațiile pentru eșecul Rapidului cu Mioveni: „Oricât de bun ar fi antrenorul, sunt multe alte lucruri care pot face diferența”

NOTE GSP „Briliant” de nota 4! Mutu și jucătorii săi, prestații rușinoase în dezastrul de la Mioveni

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (72)
supereduardo10
supereduardo10  •  19 Mai 2022, 12:05

Vrajeala Rapid nu a vrut sa joace barajul. Nu stiu care sunt motivele dar se vad rezultatele in teren si declaratiile conducatorilor ca vezi doamne ii incurca la pregatirea nouilui sezon. In fine daca faceau apel la TAS castigau 100%, pentru ca in toate cazurile din lumea asta daca regulamentul este defect sau incompet si se dovedeste incompetenta crasa a celor care il fac castig de cauza il are reclamantul. Binenteles daca iti doresti acest lucru. Dar cum nu se doreste nu se face apel. Asa ca astepta sezonul urmator ce va fi foarte interesant cel putin pentru Rapid pt ca anul asat nu au vrut sa incurce pe nimeni.

ucluj2011
ucluj2011  •  18 Mai 2022, 09:30
Postat de tikitakabarceloona pe 17 Mai 2022, 22:25

Esti printre cele mai toxice persoane de pe site ul asta

Nu este numai toxic dar mai este și prost... sau o dace pe prostul. Păi dacă Rapid este clonă , atunci (cam) toată Liga I este o clonă formată din clone!

paolo15
paolo15  •  18 Mai 2022, 05:34

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (72)
Comentează