FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Povestea de film a antrenorului-senzație de la Rapid, Rocky-Iosif: de la benzinărie la Liga 1 în 10 ani

Mihai Iosif, antrenor Rapid
Mihai Iosif, antrenor Rapid

Articol de , - Publicat marti, 20 iulie 2021 07:52 / Actualizat marti, 20 iulie 2021 08:20

Rapid a promovat în prima ligă și a câștigat întâia etapă cu un antrenor a cărui poveste e de film. Mihai Iosif (46 de ani) nu a fost un mare fotbalist, nu e calificat nici ca antrenor secund, înainte să ajungă în club lucrase într-o benzinărie.

Mihai Iosif dă peste cap toate criteriile cu care lucrează, în mod obișnuit, oamenii din fotbal. Pe el nu l-ar fi recomandat nimic să conducă o echipă din prima ligă.

Nu e calificat nici măcar ca antrenor secund, nu are Licența A. Pentru postul de asistent în "A" e nevoie de licența "A". Ca antrenor principal trebuie să ai "Pro".

Iosif e doar un suporter devenit tehnician. Când a rămas ca A1 în locul lui Nicolae Grigore, Rapidul se afla în pericol să rateze participarea în play-off. El a promovat echipa și a câștigat cu 1-0 meciul care a deschis sezonul, cu Chindia.

Mihai Iosif, din benzinărie în prima ligă

"Miță" a jucat în Giulești ca junior și a ajuns în prima echipă, după care a fost cedat la Dinamo. A fost considerat un mare talent, internațional de juniori, și a ajuns la un moment dat la Dinamo într-un schimb în care Iosif și Lupu au trecut la "câini", iar Tene și Adrian Matei au mers la Rapid. 

Iosif nu s-a acomodat la Dinamo, așa cum nu s-a acomodat nicăieri în afara Rapidului, și a eșuat ca jucător. Înainte să revină în club ca antrenor secund, el a lucrat o perioadă într-o benzinărie, alimenta mașinile!

La zece ani de când era la pompă, Iosif conduce Rapidul nou în campionat și a devenit un antrenor real. Recită poezii după meciuri sau cântă bucăți din melodii, ca să se potrivească perfect cu Giuleștiul, cu un spectacol creat din nimic.

Farmecul vieții
EDITORIAL
Farmecul vieții

Pe vremuri, fiecare echipă avea un decar care bătea loviturile libere de înnebuneai! Acum este exclus să mai apară asemenea fotbaliști, o să ne uităm la Budescu ca la Dumnezeu!

Nu sunt supărat pe Hizo, pe Cârțu, pe care i-am avut antrenori. Ne băteau în vestiar. Nu sunt adeptul bătăii, nu fac așa ceva! Dar pe vremea aia luai fluiere în cap și șuturi în fund. Îl iubesc pe Hizo!

- Mihai Iosif, antrenor Rapid

2 antrenorimai sunt în campionat, în afara lui Iosif, fără licențe Pro și fără A, nici măcar calificați ca secunzi: Marius Croitoru, de la FC Botoșani, și Andrei Prepeliță, de la FC Argeș

A jucat la „păcănele” banii de vizită medicală

Iosif ar fi fost dat afară din benzinărie fiindcă "îndoia" benzina cu apă. La Rapid a fost acuzat că a pierdut la "păcănele" banii pe care îi primise pentru vizita medicală a jucătorilor. Susținut de suporterii vișinii, "Miță" a rămas însă în club în ciuda gafelor lui și a ajuns acum să conducă echipa în prima ligă.

Cristi Săpunaru conduce din umbră

Rapid a câștigat meciul cu Chindia, 1-0, unul care a ilustrat influența pe care o au jucătorii noi și experimentați. Săpunaru i-a arătat la un moment dat lui Iosif că adversarii schimbaseră sistemul. "4231", a arătat fundașul central către bancă, un semn pe care Iosif l-a luat în serios. 

Iosif se comportă ca un amic al fotbaliștilor. "Fericirea are chipul meu", a spus el după succesul cu Chindia, un citat dintr-o melodie. În trecut a mai recitat poezii și a susținut că este un fan al lui Eminescu. 

Mutarea care i-a încheiat cariera de jucător lui Mihai Iosif: „Pentru ei eram țiganul de la Rapid”

Iosif a povestit într-un interviu din Gazetă cum a ajuns la Dinamo: "A fost un transfer forțat, eu cu Lupu la schimb cu Tene, cu Adi Matei și cu Marian Savu. Transferul la Dinamo mi-a încheiat cariera. 

Erau mulți buni: revenise Mateuț, mai erau Prunea, Kadar, Mihali, Cheregi. Buni de tot! Dar pentru ei eu eram «țiganul de la Rapid». Antrenor era Remus Vlad când am ajuns, pe urmă a venit Marian Bondrea. Mi-a fost foarte greu să mă impun, nu mă scoteau din «țiganul de la Rapid»!".

VIDEO. Cum simte Florin Motroc promovarea Rapidului? „Mă bucur pentru Iosif, a trecut prin multe încercări”

Citește mai multe știri despre Rapid:

Săpunaru: „Aveam pulsul 91 înainte de meci. Emblema Rapidului te obligă”

Victor Angelescu, avertisment pentru rivalele din Liga 1: „Va fi infern!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
valentindragobete
valentindragobete  •  28 Iulie 2021, 10:22
Postat de adriann_ pe 20 Iulie 2021, 11:37

Asa a crezut si ciobanul, ca sunt fleacuri :))) Acum ii arata Talpan hartie cu hartie si proces cu proces cum sta treaba de fapt in sec XXI :)))

Știi ce face jijica cu hârtiile lui talpan, desigur la figurat ?

supereduardo10
supereduardo10  •  27 Iulie 2021, 23:32

Inca o poveste de spus la nepoti, deasta unii sun rapidisti de 5 generatii:). Si pentru carcotasi la Rapid nu pot fi 5 echipe, pentru simplu fapt ca Rapid este unul singur este acolo unde sunt povestile legendele unde se aduna oamenii pentru pesiunea lor. Nu mai conteaza ca apar 100 de echipe pana la urma niste muncitori de la Gtivita Rosie au infintat echipa nu poate nimeni sa-i revendice istoria trecutul, nu este acelasi lucru ca la Steaua. Manoliu poate face si tumbe el cu *** de hartie in mana ca tot in liga a 5 a ramane poate revendica doar o sigla dar marca Rapid nu pentru ca nu poate avea exclusivitate, iar Rapid va merge mai departe.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

garfield875
garfield875  •  20 Iulie 2021, 12:15

Doar dacă ești *** crezi că cineva poate amesteca benzina cu apă. Nu merge, geniilor, apa se.lasă urgent la fund și sorbul pompei trage doar apă. *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează