FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - RAPID 1-0

Rapid, poziție oficială după scandalul stupefiant cu Săpunaru protagonist: „Este firesc ca liderul echipei să își apere colegii” + Cere sancțiuni pentru FCU

Cristian Săpunaru, pus pe scandal, a fost ținut cu greu după meciul cu FCU Craiova +12   FOTO
Cristian Săpunaru, pus pe scandal, a fost ținut cu greu după meciul cu FCU Craiova

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 septembrie 2022 08:07 / Actualizat duminica, 11 septembrie 2022 08:23

Clubul Rapid a publicat un comunicat oficial în urma incidentelor de la finalul meciului cu FCU Craiova, câștigat de olteni cu 1-0. Cristian Săpunaru, căpitanul echipei, s-a ciondănit cu forțele de ordine și a sărit la bătaie cu o persoană din anturajul gazdelor în drumul spre vestiare.

„Siguranța este pe primul loc”, titrează Rapid comunicatul emis după ora 03:00.

Giuleștenii pun accent pe faptul că persoana cu care Săpunaru a intrat în conflict a avut acces în zona vestiarelor și susțin că aceasta a „iscat un conflict fizic cu jucătorii noștri și l-a agresat pe căpitanul echipei”.

Rapid vorbește despre „deficiențe grave de organizare” din partea celor de la FCU Craiova, împotriva cărora cere măsuri, și îl apără pe Săpunaru în ciuda gesturilor șocante ale acestuia: „Este firesc ca liderul și căpitanul echipei să încerce să își apere colegii de astfel de agresiuni”.

Cum se apără Săpunaru după scenele șocante de la Tg. Jiu: „Filmarea e o minciună! N-am făcut nimic, n-am lovit, voiam doar să-l prind de gât”
FCU CRAIOVA - RAPID 1-0
Cum se apără Săpunaru după scenele șocante de la Tg. Jiu: „Filmarea e o minciună! N-am făcut nimic, n-am lovit, voiam doar să-l prind de gât”

Rapid, comunicat oficial după incidentele de la finalul meciului cu FCU Craiova

Clubul FC Rapid a primit cu îngrijorare vestea despre incidentele petrecute imediat după terminarea partidei de la Târgu Jiu, în zona tunelului de acces spre vestiarele echipelor.

Faptul că o persoană străină, care nu avea niciun drept să se afle în acea zonă a stadionului, a putut nu doar să se apropie de jucătorii noștri, dar a și iscat un conflict fizic cu aceștia, denotă deficiențe grave de organizare din partea clubului gazdă.

Potrivit Art. 59 alin. 5 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), accesul în zona vestiarelor este limitat exclusiv arbitrilor, observatorilor, persoanelor înscrise în raportul de arbitraj (jucători, antrenori, etc.) și agenților de pază.

Prin urmare, deși numărul persoanelor care ar fi trebuit să se afle în acea zonă este unul limitat, imaginile apărute în mass-media aduc mai mult cu o nuntă sau un botez. Tot din aceste imagini, se poate observa că persoana care l-a agresat pe căpitanul echipei, Cristian Săpunaru nu poartă niciun ecuson ori alte însemne ale clubului organizator.

Astfel, este firesc ca liderul și căpitanul echipei să încerce să își apere colegii de astfel de agresiuni, venite din partea unor persoane cu intenții necunoscute și imprevizibile.

Indiferent de miza din teren, siguranța jucătorilor și a staff-ului în interiorul stadionului trebuie să rămână, exact cum o impun și regulamentele din domeniu, obligația clubului gazdă.

Regulamentele impun sancțiuni pentru neîndeplinirea acestei obligații, astfel încât ne așteptăm ca aceste sancțiuni să fie impuse în scurt timp.

În același timp, dorim să ne asigurăm toți adversarii că, în Giulești, siguranța acestora va fi întotdeauna la fel de importantă ca siguranța jucătorilor noștri.

- Facebook @ FC Rapid 1923

VIDEO cu scenele de la finalul meciului FCU Craiova - Rapid: Săpunaru a sărit la bătaie pe tunel

Mai multe știri despre acest subiect: 

Mititelu Jr. îl face praf pe Săpunaru: „Se închipuie luptător de K-1, îl țineau 10 inși! Eu sunt interzis pe stadion, dar el poate juca?!”

Răducioiu și Gică Popescu, șocați în direct de Săpunaru: „Doamne! E căpitan?! Mi-e milă de el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
Catisr
Catisr  •  12 Septembrie 2022, 08:53

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Catisr
Catisr  •  12 Septembrie 2022, 08:51

Cine seamănă vânt .....

DoarUTAconteaza
DoarUTAconteaza  •  11 Septembrie 2022, 12:01
Postat de demolarii pe 11 Septembrie 2022, 10:59

Clubul gazdă avea obligația să asigure condiții sa nu se ajungă la astfel de situații. Cu ani în urmă un fan a Petrolului a intrat pe teren și la atacat pe Galamaz. Martinovici l-a lovit pe suporter. Gest normal de apărare. Dar codul penal și violență pshiologica. Care din pacate exista pe stadioane și e întreținută de mesajele războinice ale vânzătorilor de stiri. Parca Becali a afirmat că fanii i-au cerut să distrugă Rapidul și Dinamo? Stire reluată în exces în presa sportiva. Ca sa nu reamintim amenințările emise de Mititelul senior sau junior în presa, de cate ori sunt supărați? Logic ca fani au ajuns la manifestări suburban.....de ce fani Fcsb nu raspund cu psalmi? De ce MM cere pedeapsa și nu spune o rugăciune pentru iertare.....Pentru ca de fapt ei sunt cei ce provoacă, cei ce instigă......farisei.

Sa fim seriosi ! Ce a facut Sapunaru este ***, a trecut peste cordonul de jandarmi, s-a ratoit la ei, alti colegi..l-au urmat. Apoi catre vestiare ...parea "Rambo"...voia sa ii loveasca pe mai multi. Dar galeria rapidista, care arunca cu scaune in teren ?. Acum ...FRF.... TREBUIE sa dea dovada de atitudine responsabila, lui Sapunaru sa-i dea " o odihna" de vreo 6-10 etape, clubului amenda serioasa, si suspendarea terenului propriu pentru huliganismul suporterilor. Asta daca mai exista dreptate si echitate...in Romania

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează