FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid se transformă! Schimbări istorice anunțate azi de șefi: „Vom investi sume importante!” + Dan Șucu a preluat puterea

Dan Șucu și Victor Angelescu
Dan Șucu și Victor Angelescu

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 12:06 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 12:35

Rapid a anunțat în cursul zilei de luni că Dan Șucu devine acționar majoritar în club, el urmând să dețină 70% din acțiuni! Totodată, capitalul social al clubului a fost majorat cu 24 de milioane de lei, totalul ajunge acum la 50 de milioane de lei!

La un an de când a preluat 50% din acțiunile clubului Rapid, Dan Șucu mută din nou. Afaceristul deține acum 70% din acțiuni, în timp ce restul de 30% se află în proprietatea lui Victor Angelescu. Detalii despre schimbările de la Rapid au fost anunțate azi, pe cale oficială, de clubul alb-vișiniu:

„Acționarii clubului FC Rapid au decis astăzi majorarea capitalului social și, implicit, a investiției, cu încă 24 de milioane lei. Urmare a acestei decizii, valoarea totală a capitalului social este de 50 de milioane lei.

Contribuțiile la această majorare vor fi în cote diferite, astfel încât noua structură a acționariatului este următoarea: Dan Șucu va deține 70% din acțiuni, iar Victor Angelescu, 30%”, se arată în comunicatul emis de site-ul oficial al grupării aflate în an centenar. 

Rapid se transformă, Dan Șucu a preluat puterea în Giulești

Inițiativa gravita de mult timp în birourile din Giulești, iar Dan Șucu a amintit despre planurile șefilor luna trecută, la GSP Live:

„Investiția noastră în club, adică banii care vor intra din conturile noastre în conturile clubului, va fi după așteptările mele undeva la 25 de milioane de euro. 

Angelescu spune că vor fi spre 20 de milioane, dar eu nu sunt atât de optimist ca el. Investiția asta se va face până în momentul în care clubul se va putea susține fără niciun fel de problemă, până când nu va mai fi nevoie de bani veniți din buzunarele acționarilor”, spunea Dan Șucu, în emisiunea moderată de Costin Ștucan.

Antonio Sefer, prezentat la noua echipă! Primele imagini
RAPID
Antonio Sefer, prezentat la noua echipă! Primele imagini

Dan Șucu promite: „Vom investi sume importante de bani”

Devenit omul #1 în conducerea clubului, Dan Șucu a oferit o primă reacție despre mișcările de trupe de la Rapid și a anunțat planuri mărețe la clubul din Grant: 

„Începând cu sezonul Super Liga 2023-2024, și toți anii care vor urma după, Rapid va lupta pentru a fi totdeauna pe podium, și poate chiar pentru a câștiga campionatul. 

Ca acționari, am promis suporterilor că vom face tot ce depinde de noi pentru a realiza acest deziderat. Mai sunt, însă, cel puțin alte cinci echipe care au aceeași ambiție. Investesc deja mult și devin din ce în ce mai puternice. De fapt, întreaga Superligă își ridică standardul de competitivitate, iar acest lucru ne obligă și pe noi să fim mai agresivi din punct de vedere financiar. 

Anul acesta, dar și în următorii doi ani, vom investi sume importante de bani, mai mari de cât ne-am propus inițial, pentru a avea convingerea că echipa noastră intră cu șanse reale în lupta pentru câștigarea titlului de campioană a României”.

Dan Șucu: „Viteza cu care avansează clubul va fi cea care primează”

Șucu mai spune că între el și Victor Angelescu există un acord: dacă unul nu mai poate investi bani, celălalt îi va cumpăra acțiunile.

„Înțelegerea între acționari este că, în cazul în care nevoile clubului sunt mai mari decât posibilitățile financiare ale unuia dintre noi, cel de-al doilea acționar va investi mai mult. În acest fel, viteza cu care avansează clubul va fi cea care primează. În următorii trei ani, eu voi investi suplimentar față de partenerul meu, Victor Angelescu, iar banii suplimentari necesari pentru performanțele pe care noi toți le așteptăm sunt și vor fi la dispoziția clubului. 

La Rapid, orice promisiune este și va fi respectată, iar noi, ca acționari, suntem obligați să dam un exemplu. Ne așteptăm ca toți colegii și partenerii noștri să aibă exact aceeași dedicare în respectarea promisiunilor lor”. 

Victor Angelescu: „Această mărire de capital este dovada noastră de seriozitate și profesionalism”

Rămas cu 30% din pachetul de acțiuni, Victor Angelescu a declarat: 

Cu toții ne dorim ca Rapidul să aibă obiective mărețe, să se bată pentru titlul de campioană în fiecare sezon, să devină o forță a campionatului si să joace an de an în cupele europene. Pentru a se realiza acest lucru este nevoie de seriozitate și multă muncă din partea tuturor celor implicați în acest club și, implicit, de investiții din partea acționarilor. 

Această marire de capital este dovada noastră de seriozitate și profesionalism, și așteptăm aceleași lucruri în toate departamentele clubului și la toți angajații. Doar așa putem fi cei mai buni!

Noua structură de împărțire a procentelor în club este mai aproape de realitate și de posibilitățile fiecărui acționar, în acest moment. Așa cum am stabilit la începutul colaborării, nevoile si obiectivele clubului trebuie să primeze în tot ceea ce facem. Forța Rapid!

- Victor Angelescu

VIDEO În direct la GSP Live, Dan Șucu a dezvăluit de ce va schimba Rapid sponsorul tehnic pentru sezonul viitor: „Este și o superstiție”

Citește și alte știri despre Rapid: 

Primul nume mare care pleacă de la Rapid! Favoritul tribunelor se transferă în străinătate

Sărbătoare în Giulești: cât costă un bilet la centenarul Rapidului + ce evenimente sunt pregătite pentru suporteri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
username_2
username_2  •  13 Iunie 2023, 00:02
Postat de anatol_karagandici pe 12 Iunie 2023, 14:17

PLANG P(R)OSTACII BECALISTI :)) Cand il iei pe Djuganzic cu 500.000 in timp ce ciobanul da 1.5 milioane pe Compagno e clar ca daca incepi sa bagi bani seriosi poti incepe sa iei trofee. E totusi raport de 1:3 si jucatorul cumparat de Rapid a fost clar mai bun decat cel cumparat de zecesebe. BINE, E DREPT CA UNA E SA TE ANTRENEZE MUTU SI ALTA-I SA TE ANTRENEZE UN CIOBAN CA N-A JUCAT FOTBAL NICI IN CURTEA SCOLII...

Dugandzic îi un adevărat Haaland cînd joacă cu Voluntari...„vino Marko peste noi, să ne dai și golu doi”, așa cică ar fi cîntat galeria Voluntarilor

firfirel_postacul_ciobanului
firfirel_postacul_ciobanului  •  12 Iunie 2023, 20:12
Postat de anatol_karagandici pe 12 Iunie 2023, 18:53

Daca prostia ar durea tu ai umbla urland pe strazi. Daca termini pe locul 2 cu lot de 20 de milioane nu inseamna ca esti mai bun antrenor decat unu' care a terminat pe 7 cu lot de 5 milioane (vorbim de sume reale nu de vise ciobanesti). Si asta e inainte sa aducem in discutie valize, omenii, arbitraje samd. Stai jos p(r)ostache, pe orice cont ai presta tot nota 1 iei.

E băiatu' care posta de pe contu' "digitalmasacrer". Ardelean... de undeva din zona Clujului;... ne povestea anu' trecut ceva despre 'fetele de pe Calea Turzii' . Își petrece o bună parte din timpul alocat pentru postări pe articolele cu deschiloțate, înșirând steluțe. Impulsiv, coleric, iute la mânie... cam în tonul pozei pe care o afișa la profil... dar simpatic prin consecvența cu care-i înjură pe gesepiștii cancan-iști. Băiat de treabă, familist convins, cu principii sănătoase. Păcat că e FCSB-ist. :-)))

ED_BAD
ED_BAD  •  12 Iunie 2023, 18:58
Postat de username_2 pe 12 Iunie 2023, 13:28

„vom investi sume importante”, probabil alea 300.000 luate de la israelieni pt Sefer...sumele luate pe Rareș Ilie s-au „investit” deja

WOW! Esti foarte destept! Desi pari atat de prost....

Vezi toate comentariile (24)
Comentează