FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - UTA 4-1

VIDEO + FOTO Farmecul vieții în Giulești: gol în secunda 53, început tare, apoi Micovschi și UTA i-au enervat pe rapidiști » Noroc cu cel mai bun 9 din Liga 1! Clasamentul ACUM

Albion Rrahmani/ foto Cristi Preda (GSP) +18   FOTO
Albion Rrahmani/ foto Cristi Preda (GSP)

Articol de , , , - Publicat miercuri, 28 februarie 2024 23:01 / Actualizat joi, 29 februarie 2024 14:04

Rapid a învins-o pe UTA, scor 4-1, în runda cu numărul 28 din Superligă. Albion Rrahmani a fost omul partidei, marcând o „dublă”. Burmaz a reușit un gol excepțional la ultima acțiune.

Rapid a început furtunos meciul cu UTA, scor 4-1, dar jucătorul împrumutat la Arad, Micovschi, a sunat deșteptarea pentru UTA. Arădenii au pus presiune în partea secundă, însă n-au putut egala. Rrahmani a liniștit spiritele, Burmaz a readus fericirea în Grant.

Șucu e noul Becali » Pățanie neplanificată în Giulești, la Rapid - UTA
Rapid - UTA
Șucu e noul Becali » Pățanie neplanificată în Giulești, la Rapid - UTA

Rapid - UTA 4-1, cronică de Eduard Apostol

53 de secunde. Rapidiștii, ăia de-au stat la hotel după eșecul din Copou, au mâncat jăratic ca voinicul din poveste și au avut un început de meci furtunos pentru miile de suporteri care au cântat pentru echipă din prima secundă.

53 de secunde și o eroare incredibilă! Benga s-a împiedicat în pasă, i-a pus mingea pe tavă lui Rrahmani, acesta i-a dat-o lui Hasani, care a tras pe mijloc, fără să se mai uite. Săracu' Benga a scos de pe linia porții, dar apoi Rrahmani (1) a tras cu ciudă. S-a scuturat și el de praf, fiindcă a avut o prestație invizibilă cu Poli Iași.

Bădescu a prins un tren, s-a suit din mers, stă pe scaunul lui acum

UTA - surpriza mare a ultimelor etape, echipă ajunsă de la retrogradare în zona play-off - a fost descompusă în startul duelului. Pe muzica tobelor, absorbită de mii de glasuri. Arădenii au fost surprinși de incursiunea lui Braun (12), Iacob a parat din unghi și fiindcă Chris a vrut, parcă, să se strecoare cu mingea pe o porțiune extrem de îngustă. Dar a ieșit bine, chiar foarte bine, pentru giuleșteni.

La corner, Bădescu (13) n-a fost marcat de nimeni, s-a trezit cu mingea la picior, pe centru, toată poarta mare în față, a pălit-o cu elanul celor 18 ani ai săi. Ce debut pentru înlocuitorul nesăbuitului Borza! Bădescu, remarcatul patronului Șucu în Antalya, a arătat stăpânire de sine și dacă prinde cheag, cu noroc, ar putea fi șansa vieții lui. De care, se pare, știe să profite.

11 goluria reușit Rrahmani în tricoul Rapidului, este doar al doilea jucător străin care ajunge la această cotă pentru club în stagiunea de debut în Superligă, după brazilianul Juliano Spadacio, 16 goluri în ediţia 2008 - 2009

D-ale Grantului: Micovschi, împrumutat de Rapid la Arad, dă gol giuleștenilor!

După startul ce i-a bulversat pe elevii "textiliști", trupa lui Rednic și-a mai revenit, însă a plimbat mingea a pagubă. Atacul Rapidului a ajuns foarte repede la poarta adversă, Petrila (36) a avut o oportunitate. A circulat bine mingea pe traseul Krasniqi-Rrahmani-Hasani, dar ultimul n-a găsit ținta.

Farmecul vieții a deviat în Grant, elevii lui Bergodi n-au simțit avertismentul. După ce meciul a fost întrerupt 5 minute din cauza unor probleme medicale pentru un fan alb-vișiniu, arădenii au produs declicul.

În oprobriul general, UTA n-a dat mingea afară când Oaidă a rămas întins pe gazon undeva la mijlocul terenului, iar Fabry (38) a ratat ca un începător din superpoziție.

O fază tratată superficial de defensiva gazdelor, Căpușă a centrat în forță, iar Micovschi (44) a reluat furios. Nu s-a bucurat, a ridicat brațele spre galeria rapidistă: este împrumutat de giuleșteni la Arad până la finele sezonului!

Rapid - UTA / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
Rapid - UTA / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
Rapid - UTA / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
Rapid - UTA / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
+20 FOTO

Incredibil că oficialii Rapidului nu au știut să acceseze niște tertipuri folosite în branșă, în așa fel încât propriul lor jucător să nu evolueze contra clubului de care aparține. Claudiu a refuzat să celebreze, dar golul său a durut mai mult.

3 goluriau fost în prima repriză, toate validate după analiza VAR. Plus cel al lui Rrahmani din minutul 82

Finalul a făcut uitat începutul prost de repriză secundă

Repriza a doua a început la fel de furtunos. Dar invers, în zona careului giuleștean. Luckassen (51) a făcut o secundă liniște pe stadion, la o reluare cu capul. El mai lipsea să dea gol Rapidului! Stolnik (53) îl imită. Micovschi și Omondi au alergat cu poftă, de i-au înnebunit pe spectatori.

Tribuna a început să fiarbă, nemulțumită de faptul că giuleștenii se complăceau într-un joc de duzină. Krasniqi a atras multe fluierături din cauza egoismului său în niște momente în care ar fi trebuit să vadă niște coechipieri.

UTA a arătat de multe ori în acest sezon că nu cedează, e un adversar care se ține scai de adversar. Rapid a fost dominată în propria casă, au fost minute ce au adus panica în careul lui Bergodi.

Rapid a încercat și cu Rrahmani - Burmaz în atac, nu a mai funcționat nimic, pasele s-au întrerupt rapid. Funsho (80) a scăpat, sau cel puțin asta au crezut fanii, spre poarta lui Iacob, dar a fost prins de Benga, care și-a mai spălat din păcatul de la primul gol.

Giuleștenii au scăpat cu fața curată, n-au fost egalați, pe arădeni i-a lăsat energia, iar Rrahmani (82) a dovedit de ce este, probabil, cel mai bun nouar din Liga 1. Iar Burmaz a reușit un golazo la ultima fază, giuleștenii au uitat de stresul din repriza secundă.

Clasamentul Superligii, după Rapid - UTA 4-1

FINAL. Rapid - UTA Arad 4-1

Penalty cerut de UTA

În minutul 66, UTA a cerut penalty la duelul dintre Bădescu și Freitas. Fundașul Rapidului a avut mâinile în jurul adversarului, dar Cătălin Popa, bine plasat, nu a reacționat.

Farmecul vieții în Giulești: gol în secunda 53, început tare, apoi Micovschi și UTA i-au enervat pe rapidiști » Noroc cu cel mai bun 9 din Liga 1! Clasamentul ACUM
FOTO: Captură TV @Orange Sport 1

Faza a fost analizată în camera VAR de Rareș Vidican și Andrei Moroiță. Nici ei n-au considerat că trebuie dictată lovitură de la 11 metri.

Dan Șucu trăiește la intensitate maximă

Dan Șucu trăiește la intensitate maximă finalul de meci. Este singurul om din loja Rapidului aflat în picioare.

Farmecul vieții în Giulești: gol în secunda 53, început tare, apoi Micovschi și UTA i-au enervat pe rapidiști » Noroc cu cel mai bun 9 din Liga 1! Clasamentul ACUM

Fanii Rapidului, tot mai nemulțumiți

Suporterii Rapidului își pierd răbdarea la intrarea în ultimul sfert de oră, pe fondul unor ocazii mari ratate de UTA. Sunt tot mai multe vociferări. „Inamicul” galeriei devine Krasniqi, din cauza deselor mingi pierdute în ultimele minute.

Meci întrerupt în minutul 27

În minutul 27, unui suporter rapidist i s-a făcut rău în peluză. Medicii de pe ambulanță au sprintat în acea zonă. „Centralul” Cătălin Popa a întrerupt meciul. Căpitanul Cristian Săpunaru a mers în zonă pentru a se interesa de starea spectatorului.

Partida a fost reluată după o pauză de 5 minute.

Loredana Toma, vechea și noua regină a Europei la haltere, categoria 71 de kilograme, a dat lovitura de start în Rapid - UTA. Meciul se joacă cu casa închisă. Sunt prezenți și aproximativ 200 de susținători arădeni.

+14 FOTO

Echipele de start din Rapid - UTA:

Rapid: Aioani - Braun, Săpunaru, Iacob, Bădescu - Oaidă, Djokovic - Krasniqi, Hasani, Petrila - Rrahmani
Rezerve: Drăghia - I. Cristea, Grigore, Hromada, Cîrjan, Bamgboye, Papeau, Burmaz, El Sawy
Antrenor: Cristiano Bergodi

  • Cu Andrei Borza exclus din lot din cauza escapadei de la Iași, Cristiano Bergodi a mizat pe Robert Gabriel Bădescu (18 ani) pentru respectarea regulii U21. Bădescu, unul dintre pariurile finanțatorului Dan Șucu, evoluează tot pe postul de fundaș stânga.

UTA: Florin Iacob - Tiberiu Căpușă, Marko Stolnik, Alexandru Benga, Diogo Rodrigues - Cristian Mihai, Marcelo De Freitas - Claudiu Micovschi, Andrej Fabry, Eric Omondi - Kevin Luckassen
Rezerve: Kucher - Iarasciuc, Trif, A. Lopez, J. Pedro, A. David, R. Stanciu, V. Morar, Al. Tudorie
Antrenor: Mircea Rednic

Stadion: Superbet Arena Giulești
Arbitru: : Cătălin Popa (Piteşti)
Asistenți: George Neacşu (Câmpulung Muscel), Adrian Popescu (Craiova)
Arbitru VAR: Rareș Vidican (Satu Mare)
Asistent VAR: Andrei Moroiță (Ploieşti)

UPDATE 20:50 / Săpunaru și Bădescu, cei mai aplaudați

Cristian Săpunaru și debutantul Robert Gabriel Bădescu au fost cei mai aplaudați rapidiști înaintea partidei.

UPDATE 20:40 / Mesaj special pentru Marius Șumudică

Marius Șumudică rămâne un idol în Giulești. Câțiva fani au arborat un mesaj cu chipul fostului atacant, în zona tribunei 0.

Farmecul vieții în Giulești: gol în secunda 53, început tare, apoi Micovschi și UTA i-au enervat pe rapidiști » Noroc cu cel mai bun 9 din Liga 1! Clasamentul ACUM

„Dintre ei am plecat. Și respectul e reciproc", a reacționat Marius Șumudică din Turcia, când a văzut imaginea.

UPDATE 20:00 / Spectatorii încep să vină la stadion

Primii spectatori au ajuns la stadionul din Giulești. Printre ei s-a aflat și Marian Rada, fost fotbalist și antrenor la Rapid.

Farmecul vieții în Giulești: gol în secunda 53, început tare, apoi Micovschi și UTA i-au enervat pe rapidiști » Noroc cu cel mai bun 9 din Liga 1! Clasamentul ACUM

Ce a spus Cristiano Bergodi înainte de Rapid - UTA

Cum a prefațat Mircea Rednic meciul cu Rapid

Mă gândesc că o să fiu primit bine. Au trecut ceva ani de când am câștigat titlul și asta spune multe. Și l-am câștigat cu alte condiții... Condițiile au fost mult mai bune după ce-am plecat eu. Atunci nici măcar antrenorul nu avea salariu de 200.000 de euro. Peseiro a avut un milion! Iar rezultate n-au mai avut.

Avem interdicții pentru meciul ăsta, Vulturar si Rareș Pop. E prevăzută o sumă dacă vor juca, e normal, dar nu e vorba doar de bani. E vorba despre ei, nu aș vrea să-i expun. Michovschi e apt, dar la cum a jucat în ultimele două meciuri trebuie să-i dau eu interdicție...

- Mircea Rednic

VIDEO Totul despre Rapid - UTA

Citește și:

UTA propune un nou nume pentru granzi: „Anul trecut era în Liga 3, acum el dă echilibru echipei!”
UTA
UTA propune un nou nume pentru granzi: „Anul trecut era în Liga 3, acum el dă echilibru echipei!”
Lecția de presă a lui Cristiano Bergodi
RAPID
Lecția de presă a lui Cristiano Bergodi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (81)
FalconCrest
FalconCrest  •  29 Februarie 2024, 23:32
Postat de fcsbenimeni pe 29 Februarie 2024, 01:12

:)) despre ce ani lumină vorbești rătăcitule, ai nevoie de o lanternă să vezi cum te descurci prin întunericul minții? Bă gluma naturii, tu mai știi de când nu a bătut 10sb pe Rapid? Nu, nu știi că tu prinzi doar postul Crăciunului la radio, dar chiar și acolo puteai să-ți dai seama că pe unde a jucat cu 10sb, Rapidul le-a dat cu terenul în cap! Ani lumină fără Arad, Craiova X2, Botoșani și alți slujbași erați mineri bă obositule.

Steaua din liga 1a batut chiar sezonul trecut pe clona fc r avand vreo 3-0 in minutul 70. si acum 2 sezoane la fel,cu 3-1. in fiecare sezon batem clona fc r de cand este in liga 1. ce naiba ai fumat?

FalconCrest
FalconCrest  •  29 Februarie 2024, 23:24
Postat de Str82HeIL pe 29 Februarie 2024, 06:03

fcsb e in liga 1 prietene. Si Rapidul ia cam tras-o pe unde ia prins in ultimele 7 meciuri au 5 victorii. si un 5-0 anul trecut parca

inventezi lucruri bai ***. clona fc r o sa fie depasita peste 2 etape si de clona csu in clasament. o sa vezi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

FalconCrest
FalconCrest  •  29 Februarie 2024, 23:14
Postat de balderis pe 29 Februarie 2024, 09:01

Măi fălcoci, măi 5 - 1, mucles !

zece. 10 puncte avans. peste 2 etape trece csu peeste clona fcr bai septare.

Vezi toate comentariile (81)
Comentează