FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapidiştii anunţă măsurile pentru salvare: "Vindem jucătorii sau le reziliem contractele!" Ce sumă îi datorează clubul lui Copos

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 05 decembrie 2012 16:07

UPDATE Zotta face o previziune dramatică pentru fotbalul românesc: "Vă asigur că vor mai fi şi alte echipe în această situaţie. Dar Rapid va fi prima echipă care va ieşi dintr-o asemenea situaţie dificilă".

UPDATE Preşedintele Rapidului, Constantin Zotta, a explicat ce se va întîmpla cu jucătorii în situaţia actuală:

"Am avut deja discuţii cu cîţiva jucători care vor să-şi rezilieze contractele. Alţii vor fi vînduţi, în funcţie de oferte".

UPDATE Chiar dacă se va afla în procedura de insolvenţă, clubul Rapid ar putea fi vîndut.

"Există posibilitatea să apară un investitor care să vrea să cumpere clubul, chiar dacă e în insolvenţă. Au fost asemenea cazuri în Anglia", a spus Ioan Taban.

 

Preşedintele CA Rapid, Ioan Taban, a organizat azi o conferinţă de presă pentru a explica ce se va întîmpla cu Rapid în perioada următoare. Potrivit lui Taban, în următoarele 3 luni, la clubul giuleştean se va elabora un plan de redresare, cînd se vor stabili sumele datorate creditorilor şi se vor purta negocieri cu jucătorii.

"La clubul Rapid s-a deschis o insolvenţă generală cu prezentarea unui plan de reorganizare a societăţii. Am dorit această conferinţă după nişte comentarii tendenţioase.

Este o procedură care dacă nu este bine înţeleasă poate să sperie. Situaţia clubului este foarte delicată. Nu este de ieri, de astăzi, este de cel puţin 3 ani. Am trecut printr-o perioadă cu multe incertitudini, o perioadă prin care am intenţionat să revigorăm clubul, asta şi prin obţinerea unor performanţe. Am sperat la obţinerea unor venituri care să ajute la asanarea unor situaţii delicate.

S-au făcut greşeli, trebuie să recunoaştem acest lucru. Dorinţa a fost una singură, de a revigora clubul, de a face performanţă. În toată această perioadă finanţarea clubului s-a făcut direct prin domnul Copos, sau prin firmele sale. Au mai fost contracte de publicitate şi sumele pe care le-am încasat din drepturi TV. Am mai primit şi bani de la Uefa. Nu este adevărat că au existat alte persoane care au plătit salarii, sau care au oferit bani clubului.

Clubul va deveni trasparent. Nu se vor găsi în tabloul creditorilor persoane care să fi oferit clubului sume de bani. În toţi aceşti 20 de ani finanţarea a fost făcută de domnul Copos. Acum nu-şi mai permite. Chiar s-a dorit vînzarea clubului, dar n-a fost niciodată intenţia de a păcăli pe cineva.

Fanii trebuie să înţeleagă faptul că e o acţiune serioasă, care ne va permite ca în următoarele 3 luni să elaborăm un plan de organizare, care să ducă la salvarea clubului. Au fost mari companii, bănci, concerne care au trecut prin insolvenţă şi s-au redresat.
Clubul se va reorganiza din temelii. Trebuie să definitivăm tabloul creditorilor, să negociem cu jucătorii şi cu creditorii principali. În masa creditorilor sumele care au fost finanţate de domnul Copos şi prin societăţile sale, cea mai mare sumă acolo este. Este vorba de 21 de milioane de euro. Domnul Copos e dispus să renunţe la o foarte mare parte dintre aceşti bani. Planul va conţine plata eşalonată faţă de creditori. Totalul datoriei însumează 30 de milioane de euro!

Vom negocia cu fiecare jucător în parte. E clar că nu ne vom permite să păstrăm actualul lot", a spus Ioan Taban.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (61)
mhaeu
mhaeu  •  09 Decembrie 2012, 15:25

Sper sa mori Copos !!!!

fiul_lui_titi
fiul_lui_titi  •  06 Decembrie 2012, 17:52
Postat de plischi pe 06 Decembrie 2012, 08:26

nu esti niciuna dnci alta; esti george copos.

Stai liniştit, asta se întâmplă dacă nu la toate cluburile din România, la cele mai multe dintre ele.

zaqqq
zaqqq  •  06 Decembrie 2012, 17:29
Postat de dumi67 pe 06 Decembrie 2012, 08:15

fratilor . cineva mai priceput sa ma lamureasca si pe mine . esti patron , detii un club dar toti bani pe care ii aduci in club sunt sub forma de imprumut . esti patron sau camatar ? imprumuti clubul iar banii ii cheltui cum vrei tu in afaceri tot cu firmele tale . esti patron sau escroc ?

Ca la orice societate comerciala, asociatii, patronii, actionarii...raspund in limita capitalului social varsat la momentul in care a devenit acel patron, actionar, asociat. Asadar se face distinctie clara intre persoana fizica (Copos) si persoana juridica (Rapid)...intre cele doua nu pot exista decat raporturi comerciale. Evident, exista si situatia in care patronul face donatii firmei....ceea ce nu e cazul aici...sau oriunde in Romania...

Vezi toate comentariile (61)
Comentează
Close