FOTBAL  »  Superliga  »  REGULAMENT

Răspunsul Federației Române de Fotbal după scandalul privind antrenorii fără licență

Marius Croitoru
Marius Croitoru

Articol de GSP - Publicat luni, 23 august 2021 16:08 / Actualizat luni, 23 august 2021 19:11

FRF a oferit un comunicat după ce în urma meciului de aseară dintre FC Botoșani și Rapid, cei doi antrenori, Marius Croitoru și Mihai Iosif nu au nu au dat declaraţii deoarece nu au licenţă de antrenori principali.

  • Mihai Iosif (Rapid), Marius Croitoru (FC Botoșani), Andrei Prepeliță (FC Argeș) și Ilie Poenaru (Academica Clinceni) sunt cei 4 antrenori din Liga 1 fără Licență Pro.
  • Cei patru riscă între 4 şi 6 etape de suspendare dacă dau indicaţii în timpul meciurilor, plus amenzi între 6.800 de lei şi 13.570 de lei pentru că nu au Licenţă PRO şi activează la echipe din Liga 1.

Federația Română de Fotbal a făcut unele precizări pe marginea acestui subiect, anunțând prin intermediul unui comunicat că nu are de gând să elimine sancțiunile pentru antrenorii care nu au licența PRO, dar dau indicații de pe marginea terenului.

Pot da instrucțiuni în timpul jocului doar Directorul Tehnic, antrenorul principal sau antrenorul secund. În cazuri excepționale (de ex. antrenorul principal și antrenorul secund sunt suspendați) antrenorul de portari va avea dreptul de a da instrucțiuni în timpul jocului. 

Prin decizia Comitetului Executiv FRF din 19 iulie 2021 s-a aprobat ca sesizarea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF cu privire la nerespectarea funcțiilor din cadrul staff-ului tehnic sau exercitarea atribuțiilor de antrenor principal de către persoane care nu dețin calificările necesare să se efectueze de către Școala Federală de Antrenori (SFA) sau de către delegatul de joc. 

Până în prezent, de la startul ediției 2021-2022 a Ligii 1, Școala Federală de Antrenori a sesizat Comisia de Disciplină și Etică a FRF cu privire la eventuale încălcări ale regulamentului de către 4 cluburi din Liga 1 și 4 antrenori aflați sub contract cu acestea, doi dintre aceștia posesori ai licenței UEFA A, iar doi ai licenței UEFA B. 

Școala Federală de Antrenori apreciază activitatea și rezultatele antrenorilor care fac subiectul acestor sesizări. În același timp, unul dintre principalele obiective ale FRF este prevenirea și sancționarea oricăror încălcări ale statutului, regulamentelor, directivelor și deciziilor FRF, FIFA, UEFA. 

Prin urmare, SFA are obligația de a respecta și proteja regulamentele în vigoare, dar și de a respecta eforturile tuturor antrenorilor din România în parcursul de dobândire a calificărilor și licențelor necesare pentru activarea în fiecare eșalon fotbalistic. În prezent la nivelul țării există 195 de antrenori cu licență UEFA PRO eliberată de SFA”, se arată în comunicatul postat de FRF.

Citește alte știri despre Liga 1:

Strigătul lui Mihai Iosif: „Dați-ne voie să muncim! O facem pentru familiile noastre” + „Acum sunt la școală, în Republica Moldova”

Oficial! Olimpiu Moruțan a fost vândut la Galatasaray » Gigi Becali a făcut publice toate detaliile tranzacției

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  24 August 2021, 10:19
Postat de Tibor Szoltan pe 23 August 2021, 22:09

Regula privind licenta pro incalca dreptul comunitar la munca. Si dreptul national. Sunt convins ca datorita licentei pro, Guardiola si Murinho nu au drept de a antrena in Romania. Oameni buni, licenta pro reprezinta o sinecura, s-au creat posturi pentru anumiti oameni, *** burleanu. Din acest motiv ne bate orice nationala. Christoph daum avea licenta pro????

Nu e adevărat! Așa e peste tot! Nu poți fi nici barman fără calificare!

nealiniatul
nealiniatul  •  23 August 2021, 23:52

Merg si astia de la FRF pe linia generala din tara. Adica sunt apreciati aia cu 4 facultati facute in acelasi timp ( sic) , iar aia care intr-adevar stiu sa faca ceva , nu sunt. Scoala federala de antrenori este de doi lei, a fost inceputa si condusa de "profesorul "Radulescu, un individ care a fost Zero ca antrenor. Toti care trec pe acolo fac doar figuratie si lasa o gramada de bani la trintorii federali. Circoteca de doi lei.

629818280865010
Tibor Szoltan  •  23 August 2021, 22:09

Regula privind licenta pro incalca dreptul comunitar la munca. Si dreptul national. Sunt convins ca datorita licentei pro, Guardiola si Murinho nu au drept de a antrena in Romania. Oameni buni, licenta pro reprezinta o sinecura, s-au creat posturi pentru anumiti oameni, *** burleanu. Din acest motiv ne bate orice nationala. Christoph daum avea licenta pro????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează