FOTBAL  »  Superliga  »  SISTEMUL VAR

Răspunsul lui Răzvan Burleanu, după ce Gigi Becali a cerut VAR în Liga 1: „Dacă membrii FRF vor spune nu, atunci va fi nu”

Articol de GSP - Publicat marti, 23 aprilie 2019 22:14

Răzvan Burleanu a anunțat că FRF va face tot posibilul pentru a sprijini aducerea sistemului VAR în Liga 1, prin atragerea unor sponsori prin care să cofinanțeze implementarea. 

„Considerați că VAR-ul e un proiect de viitor? Eu nu-s de acord cu asta. Astăzi VAR-ul este o realitate. Trebuie să înțelegem că tehnologia face parte din viața noastră. În momentul de față, arbitrul e singurul care nu poate vedea reluări.

Sunt susținător al ideii cu VAR. Dar bugetul nostru e limitat. Avem o pătură scurtă. Oricum am trage, rămânem cu o parte descoperită. Avem însă inteligența să cofinanțăm proiectul ăsta, deși Liga are mai multe finanțe. Nu știu să vă spun un procent.

Dar nu vom tăia din nimic. În momentul ăsta, avem capacitatea de a cofinanța, dar totul va trece prin organismele noastre de vot. Dacă membrii FRF vor spune nu, atunci va fi nu”, a zis Răzvan Burleanu la TV Digi Sport. 

...sfat pentru deținătorii de drepturi tv: „Deținătorii de drepturi TV pot introduce în contract dorința de a implementa VAR. Puteți face asta”. 

...când s-ar putea implementa sistemul VAR: „Îl putem avea în play-off-ul sau play-out-ul viitor. Nu durează mai mult de 6-7 luni acest proces”. 

„O să facem către FRF o adresă în care să le solicităm să trimită arbitrii deja la specializare, ca să nu ne trezim că ajungem la concluzia că putem folosi VAR şi să nu avem arbitri specializaţi” Gino Iorgulescu

Recent, GSP a simulat cum ar fi arătat clasamentul sezonului regulat, dar și actualul play-off, dacă în România ar fi fost activ arbitrajul video: FCSB ar fi terminat pe primul loc primele 26 de etape și ar fi fost și acum tot lider, în timp ce Craiova ar fi 4-5. - Detalii pe larg, AICI!

Vezi și:LPF a vândut drepturile TV pentru următorii 5 ani » Modificări importante: „Luăm în calcul schimbarea orelor de disputare!” + nouă opțiune

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  25 Aprilie 2019, 21:37

Sunt pentru introducerea sistemului VAR ,sistemul de achizitie a acestuia cred ca poate fi rezolvat prin suplimentarea baremului de arbitraj la liga 1 cu o suma adecvata ce ulterior sa fie alocata, eventual in transe pentru achizitia VAR,pregatire arbitri tehnologie. Oricum rapid, imediat, trebuie si se poate introduce expermental,cu costuri minimale, un sistem VAR simplificat care sa se foloseasca de transmisia normala a meciului, de un arbitru de calitate acasa la el, si de o conexiune telefonica de calitate a acestuia cu arbitru central.Arbitrajul poate beneficia insa in viziunea mea de inca multe reforme fara tehnologie suplimentara si costuri aferente. Acum nu e spatiu si timp pentru expunerea acestora dar in cazul unei solicitari serioase pot sa le prezint public desi am mai facut asta si in alte situatii.

431516447010175
Nuta Radu  •  24 Aprilie 2019, 14:27

oameni buni nu va dati seama ca este o nebunie sa aprobi o initiativa prtu liga 1 sa aprobe cei din liga 4 ,3 si liga 2,este o nebunie acest lucru normal ce este ptru liga 1 sa fie aprobate de cluburile ligi 1.Dupamie sunt fraeri cei din liga 1 ca nu se opun,sa-si aprobe singuri nevoile sau sa anunte ca inceputul lui 2019- 2020 nu se va prezenta in atare conditii,dar aceste lucruri facute acum ca avertisment.

observator_federal
observator_federal  •  24 Aprilie 2019, 12:25

Bănuiesc că GSP nu are pretenția că se poate substitui VAR-ului când afirmă fără nici cea mai mică umbră de îndoială(!) că ”FCSB ar fi terminat pe primul loc primele 26 de etape și ar fi fost și acum tot lider, în timp ce Craiova ar fi 4-5.”. Doar dacă nu cumva experții (oameni și ei) care vor gira deciziile VAR vor fi tot gigiști...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează