FOTBAL  »  Superliga  »  CONFERINȚĂ DE PRESĂ

Conferință de presă Răzvan Burleanu » Președintele FRF, lămuriri despre regula U21 și lotul pentru Jocurile Olimpice

FOTO Elena Driu
FOTO Elena Driu

Articol de - Publicat luni, 24 mai 2021 16:30 / Actualizat luni, 24 mai 2021 18:47

Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, a susținut o conferință de presă la capătul Comitetului Executiv al FRF. 

Regula U21 nu a suferit modificările dorite de oficialii de la Casa Fotbalului. Răzvan Burleanu dorea ca al doilea fotbalist U21 să rămână obligatoriu pe teren cel puțin o repriză, cluburile din Liga 1 s-au revoltat. 

Pentru a ajunge la un consens, în Comitetul Executiv de astăzi s-a decis formarea unui grup de lucru, care va conține 5 președinți de club din Liga 1. Între aceștia și reprezentanții fotbalului românesc vor exista discuții pe tema regulii U21, la următoarea Adunare Generală a Federației, programată pe 28 iunie. 

Răzvan Burleanu: „S-a decis formarea unui grup de lucru”

„Am luat act de faptul că 15 din cele 16 cluburi din Liga 1 au fost împotriva introducerii celui de-al doilea jucător U21 pentru următoarele sezoane competiționale. Argumentele oferite de FRF nu au fost suficient de puternice sau înțelese, aș vrea să clarific că obiectivul FRF nu a fost acela de a avea 2 jucători U21 pentru cluburile din Liga 1, ci de a folosi regula U21 pentru a crește investițiile la nivelul Academiilor de Copii și Juniori. 

Viziunea FRF este ca în Liga 1 să regăsim cluburi care să-și asume investițiile la acest nivel mult mai mult decât în 2014. La nivelul ședinței de Comitet Executiv s-a decis formarea unui grup de lucru cu reprezentanții cluburilor din Liga 1, doi din play-off și trei din play-out, la care să se adauge și președintele LPF. 

Votul cluburilor retrogradate direct va fi luat de cluburile care au promovat direct din Liga 2. Obiectivul este ca peste o săptămână să ne putem întâlni și să vedem ce garanții putem oferi întregului ecosistem fotbalistic, astfel încât să ne asigurăm că investițiile la nivelul tuturor Academiilor vor continua să crească în anii următori”, a declarat Burleanu. 

Pentru a renunța la ideea de a implementa obligativitatea utilizării celui de-al doilea fotbalist U21 pentru cel puțin o repriză, Burleanu a propus și variante de compromis: „A fost o invitație la dialog, am avansat mai multe propuneri, precum această propunere de a crește numărul jucătorilor formați la nivel național la 7 și totodată ca cel puțin 10% dintre cheltuielile unui club din Liga 1 să meargă în investiții la propriile Academii de Copii și Juniori

Dacă cluburile din Liga 1 propun alte variante în ceea ce privește investițiile în propriile Academii, suntem deschiși dialogului. Suntem foarte încrezători că ne va ajuta grupul de dialog”. 

UTA a fost clubul care nu și-a exprimat dorința referitor la subiectul regulii U21.
- Răzvan Burleanu, președinte FRF

Răzvan Burleanu: „FCSB și Universitatea Craiova, singurele cluburi incerte”

În cadrul conferinței de presă, președintele FRF a abordat și subiectul Jocurilor Olimpice. Mirel Rădoi, cel care va conduce selecționata olimpică, nu se va putea baza pe toți jucătorii pe care îl dorește, întrucât o parte dintre cluburile de care aceștia aparțin le refuză participarea. În acest sens, Burleanu spune că va purta un dialog cu Gigi Becali, finanțatorul de la FCSB. Becali a fost unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai conducerii FRF.

„În momentul de față, avem confirmată susținerea următoarelor cluburi: CFR Cluj, FC Viitorul, care ne dă și cei mai mulți jucători, Chindia, FC Botoșani și Gaz Metan. Vreau să le mulțumesc tututor acestor cluburi pentru efortul pe care îl fac pentru a putea contribui la prima prezență a României la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani. 

Singurele cluburi incerte sunt FCSB și Universitatea Craiova. Am avut o discuție cu domnul Rotaru, așteptăm poziția lor în următoarea perioadă, urmează avem un dialog și cu domnul Becali, pentru a definitiva lotul cu care vom merge la Olimpiadă”, a spus Burleanu.

„În perioada următoare, urmează turneul de pregătire pentru Olimpiadă, vom avea două meciuri amicale, cu Mexic și Australia, două echipe calificate la Jocurile Olimpice. Echipa națională olimpică va fi condusă de Nicolae Dică, iar acesta va fi ajutat de stafful reprezentativei U21

Mirel Rădoi se va alătura lotului, dacă nu vom avea parte de restricții, pentru ultimul meci, din 8 iunie, împotriva Australiei, a adăugat președintele forului. 

Răzvan Burleanu, despre...

  • ... meciurile la care vor asista spectatori: „Următoarele meciuri cu spectatori vor fi meciul amical al României cu Georgia din 2 iunie, la Ploiești, finala Cupei României de fotbal feminin de la Arad, din 6 iunie. Apoi, tot în organizarea FRF, dar și UEFA, meciurile din cadrul EURO 2020, unde în grupe vom avea o prezență de 25%, iar pentru meciul din optimile de finală lucrăm la un scenariu care să permită deschiderea a 45% din capacitatea stadionului”.
  • ... datele competiționale pentru sezonul următor: „S-au aprobat date importante cu privire la campionatul competițional. Cupa României va debuta pe 28 iulie, faza 1, iar finala va fi pe 19 mai 2022. Liga a treia va debuta pe 28 august, iar Liga 2 pe 31 iulie. Supercupa României va fi organizată pe 10 iulie, cu o săptămână înainte de reluarea Ligii 1”. 
  • ... mutarea Supercupei României în străinătate: „Ne dorim să aducem cluburile de fotbal cât mai aproape de toți românii. De aceea, în 2022 ne propunem să organizăm Supercupa României în una dintre țările cu comunități mari de români: Italia, Germania, Spania, Marea Britanie, SUA sau Moldova, oricare dintre aceste țări poate reprezenta o opțiune din 2022”. 
  • ... un nou proiect implementat de FRF: „La nivelul CEx ne-am asumat finanțarea unui proiect inedit pentru România, care va debuta din toamna anului viitor, dedicat tuturor managerilor Academiilor de top din România, în ceea ce privește conectarea cu toată cunoașterea pe care o găsim astăzi în fotbalul occidental. Asta presupune și vizite internaționale, pe care le vom organiza începând din această toamnă, precum și cursuri cu cei mai renumiți profesioniști la nivel de copii și juniori. Toate vor fi finanțate de FRF. Ne dorim să dezvoltăm și să creștem jucători pentru primele 5 campionate din Europa”. 
  • ... posibilitatea ca UTA să fie retrogradată: „Am primit sesizarea din partea Astrei. Poziția FRF este următoarea: trebuie să așteptăm o decizie definitivă a Instanței pe acest subiect. Clubul UTA și persoanele care fac obiectul acestei anchete se bucură de prezumția de nevinovăție. Suntem obligați să așteptăm o decizie definitivă a Instanțelor din România, apoi ne vom putea pronunța. În aceeași situație se află și clubul care a făcut această sesizare, Astra Giurgiu, în ceea ce privește cazul de doping, este aceeași politică. Comisia de Disciplină decide, sancțiunea poate să meargă până la retrogradarea echipei în cauză”.
  • ... Adi Mutu, fostul selecționer U21: „Adi își dorește foarte mult să antreneze o echipă de club. Noi ne dorim să îl avem pe Adi și în următoarea campanie de calificare, dar viziunea noastră este că ne dorim să terminăm campania de calificare cu selecționerul cu care o vom începe. De aceea, cred că în momentul de față șansele de a continua împreună sunt destul de mici. Știu că Adi are foarte multe oferte, inclusiv din străinătate, cred că în perioada următoare va trebui să ia o decizie. Eu nu sunt implicat în aceste discuții, ci directorul tehnic (n.r. - Mihai Stoichiță). Din partea noastră are un termen, ca în jurul datei de 1 iulie să cunoaștem numele următorului selecționer al echipei naționale U21.”
  • ... implementarea VAR: „Contractul este aproape finalizat, este doar o formalitate semnarea acestuia. Le mulțumesc reprezentanților LPF pentru că și-au oferit tot sprijinul în această perioadă de timp. Așteptăm confirmarea din partea deținătorului de drepturi TV în ceea ce privește termenul la care vor putea ajunge simulatoarele de pregătire a arbitrilor în România. Estimăm data de 1 iulie, pentru a putea să ne ținem de implementarea pe care ne-am asumat-o. Anume în play-off-ul și play-out-ului următorului sezon competițional să avem implementat VAR-ul în România”.
  • ... formatul Ligii 1: „Acest format competițional cu siguranță va continua. Toate meciurile din play-out au miză sportivă, jocurile au un ritm mult mai înalt și toate echipele din play-off au o miză. Dacă am fi avut și echipe aflate în insolvență, ce am fi făcut?”

Citește următoarele știri din Liga 1:

Dezvăluiri tari despre fostul antrenor de la FCSB: „Mă suna să-mi spună cum vrea să facă, era obișnuit de la Steaua”

Un club de tradiție al României e în negocieri cu Viktor Orban: „Așa se pot obține rezultate!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
sdaniel1972
sdaniel1972  •  24 Mai 2021, 20:37

burlene, esti varza, vai *** ta, nesimtitule! si tu si si slugarnicii aia ***, ca i vede cineva...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionica007
ionica007  •  24 Mai 2021, 18:43

Asta chiar ne crede adunati de pe la gropile de gunoi ale marilor orase?! Pentru a dezvolta Centrele de copii si juniori trebuie BANI, fraiere! Ungurul Orban ti-a dat un exemplu despre CUM SE FACE, dar tu laba/re vrei sa obligi cluburile, care si asa sunt vai de mama lor sa sustina centre de excelenta, care costa extrem de multi bani! Ai exemplul lui Hagi, fraiere... Toate merg pana la un loc, dupa aia ce faci?! Nu avem o lege a sponsorizarii care sa ajute sportul in general, nu mai vin nici banii proveniti din bilete sau abonamente, a fost un an ''pandemic''... Si tu vrei sa lasi NEAPARAT ceva in urma, ca orice politruc care s-a cocotat in fruntea unui minister si vrea reformele LUI, chiar daca sunt reforme de ***/o...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

joscenzura
joscenzura  •  24 Mai 2021, 18:40

Portari: 2 dintre Radu, Vlad, Aioani, Esanu Fundasi: 6 dintre Capusa, Manea, Pascanu, Dragusin, 1 senior, Chindris, Boboc, Velisar Mijlocasi centrali: 4-5 dintre Cicaldau, Marius Marin, Ciobanu, 1 senior (R Marin sau Stanciu au avut cel mai bun sezon), Dulca, Campanu Extreme: 3-4 dintre Ianis (daca il lasa), Sorescu, Matan, Octavian Popescu, Baiaram, Petrila Atacant: 2 dintre: 1 senior (Puscas/Alibec)+ o rezerva dintre Ivan si Costache. Daca erau si Olaru si Morutan probabil ca prindeau lotul. In conditiile in care astia nu sunt si stii ca Man, Mihaila sunt accidentati toata vara, e inadmisibil sa nu il iei in lotul pre-olimpic pe Valentin Gheorghe de la Astra. Ati vazut cum a jucat aseara in finala Cupei? Pt 23 de ani joaca foarte bine. Si chiar si Ronaldo Deaconu merita macar ca solutie, in loc de alde Perianu. Aven grupa cu Honduras, Coreea de Sud so Noua Zeelanda. Aia nu stau sa ceara voie sa ii lase cluburile, vin cu ce au mai bun. Pana si Sonn de la Tottenham si alti 10 jucatori din campionatele mari sunt in lotul coreean pre-olimpic. Daca ne calificam din grupa asta suntem la 1 meci de medalie si la 2 de o finala istorica. Nu ne dam seama de ce culoar avem si de importanta ei. Toata lumea care se uita prin 1996 tine minte finalele Nigeria-Argentina cu Nwankwo Kanu sau Brazilia-Germania de acum 4 ani cu Neymar, Gnabry, Gabriel Jesus etc. Olaru si Morutan vor regreta amarnic ca au ratat acest turneu.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează