FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Un club de tradiție al României e în negocieri cu Viktor Orban: „Așa se pot obține rezultate!”

Investițiile lui Viktor Urban sunt așteptate precum pâinea caldă în România
Investițiile lui Viktor Urban sunt așteptate precum pâinea caldă în România

Articol de GSP - Publicat luni, 24 mai 2021 12:55 / Actualizat luni, 24 mai 2021 13:36

Cluburile românești sunt din ce în ce mai atrase de mirajul financiar venit dinspre prim-ministrul maghiar Viktor Orban, ale cărui investiții sunt deja vizibile la echipe precum Sepsi Sfântu Gheorghe sau Csikszereda Miercurea Ciuc.

Nici UTA, un alt club din Vestul României, n-ar spune nu unui ajutor primit din partea premierului maghiar. 

Invitat la GSP Live, Alexandru Meszar, unul dintre acționarii „Bătrânei Doamne” și politician UDMR, a dezvăluit că echipa pe care o reprezintă e dispusă să pună bazele unui pareneriat cu vecinii de la Budapesta.

Alexandru Meszar: „Vedem că se pot obține rezultate cu o finanțare suplimentară”

„Mă gândesc, da, pentru că este nevoie și vedem că se pot obține rezultate cu o finanțare suplimentară. Sunt exemple foarte bune din țară și nu numai. 

Există deja discuții inițiate în județul Bihor, există planul pentru academii în Satu Mare, deci sunt proiecte în derulare”, a spus Alexandru Meszar, în direct la emisiunea moderată de jurnalistul GSP Costin Ștucan.

VIDEO Va fi UTA finanțată de maghiari? Alexandru Meszar: „Așa se pot obține rezultate!”

De ce nu a a accesat UTA bani de la Budapesta până acum 

Meszar a mai afirmat că UTA nu a accesat până acum fonduri maghiare fiindcă s-a temut de un feedback negativ al comunității, în contextul în care peste 85% din populația Aradului e reprezentată de români. 

Totuși, acționarul arădenilor se află într-un permanent contact cu Viktor Orban: „Răspunde într-o zi la scrisorile noastre. În România, e nevoie de 30 de zile, plus alte zile de prelungire”, a mărturisit Meszar.

Unde a investit până acum Guvernul de la Budapesta

SEPSI:

  • echipă din Sf. Gheorghe
  • face parte din județul Covasna, unde maghiarii reprezintă 74% din totalul populației
  • Sf. Gheorghe are o populație de aproape 56.000 de oameni, dintre care maghiari 73,6% și români 21%

CSIKSZEREDA:

  • echipă din Miercurea Ciuc
  • face parte din județul Harghita, unde maghiarii reprezintă 85% din totalul populației
  • Miercurea Ciuc are o populație de aproape 40.000 de oameni, dintre care maghiari 78,5% și români 16,8%

Ungaria, 2 miliarde pentru fotbal!

În urmă cu aproape 10 ani, Viktor Orban, premierul Ungariei, a declanșat un megaproiect, prin care sportul, în general, și fotbalul, în special, să primească o infuzie masivă. 

Atât direct de la stat, cât și dinspre companii private, în baza unei legi fiscale prin care acestea aveau facilități majore dacă direcționau o parte din profit spre zonele de sport. Doar spre fotbal, între 2011 și 2020, investiția a fost de aproape 2 miliarde de euro.

Viktor Orban a fost fotbalist

Actualul prim-ministru al Ungariei are o afinitate către sport, mai ales către fotbal. În tinereţe a jucat fotbal la echipa Felcsut, iar în prezent a fost un mare susţinător al sprijinirii, prin proiecte guvernamentale, a dezvoltării infrastructurii din fotbal. 

Cluburile maghiare s-au dezvoltat, au mai toate stadioane de top şi au ajuns să deţină bugete şi de peste 13-15 milioane de euro.

Ferencvaros, care a fost în grupele Champions League, l-a angajat ca antrenor pe Sergei Rebrov, căruia îi plăteşte un salariu anual de 1 milion de euro, iar clubul depășește 20 de milioane de euro pe an ca buget, dublu față de cât a avut FCSB în 2019-2020.

15 aniare Viktor Orban în fruntea guvernului de la Budapesta, primul mandat a fost între 1998 și 2002, iar al doilea a început în 2010

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV VIDEO Dezvăluiri tari despre fostul antrenor de la FCSB: „Mă suna să-mi spună cum vrea să facă, era obișnuit de la Steaua”

EXCLUSIV Amenințată cu retrogradarea, UTA iese la atac: „Competitorii noștri nu știu să piardă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (69)
slobozia1974
slobozia1974  •  25 Mai 2021, 12:31
Postat de dordor pe 25 Mai 2021, 08:08

Da’ bravo ma ! Logica tipica a sudistului in slapi, cu treningul ridicat pina la piept si care rontaie seminte, mereu cautator de situatii care ii convin, doar pentru ca sa dea din gura ... ca si concluzie bai “talpa” eu ca roman ii prefer pe ungurii mei de aici in locul tau ! nu ma astept sa intelegi...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1339497666132494
Silviu Catalin Iorgulescu  •  25 Mai 2021, 09:37

De ce finanteaza Ungaria sportul in Romania? Simplu:pentru ca poate! Ca aceasta are si un iz politic este evident! Cine faciliteaza aceasta? Guvernantii Romaniei, indolenti, prosti si fara nici o viziune privind rolul sportului in imaginea unei tari. De fapt nu au nici o viziune in nici o directie!

dordor
dordor  •  25 Mai 2021, 08:08
Postat de talpaiadului pe 25 Mai 2021, 00:29

Bravo nene, vine Orban bacsi si "investeste" in Ardeal, va face autostrazi. Si in schimbul investitiilor ce urmareste sa obtina? Ca asta e scopul oricarei investitii, sa obtii ceva de o valoare superioara, altfel nu mai e investitie ci o simpla cheltuiala. Asa v-ati nascut voi ardelenii cu mana intinsa si v-ati inchinat la ala care a dat mai mult sau a avut sabia mai ascutita. Mai si tineti coada pe sus, vai de capul vostru...

Da’ bravo ma ! Logica tipica a sudistului in slapi, cu treningul ridicat pina la piept si care rontaie seminte, mereu cautator de situatii care ii convin, doar pentru ca sa dea din gura ... ca si concluzie bai “talpa” eu ca roman ii prefer pe ungurii mei de aici in locul tau ! nu ma astept sa intelegi...

Vezi toate comentariile (69)
Comentează