LIGA 1  ·  CORONAVIRUS

Răzvan Burleanu e hotărât: ce se întâmplă cu „Liga 1 Antalya” » Președintele FRF: „Anularea sezonului a fost un scenariu”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 aprilie 2020 18:36

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, nu susține inițiativa ca meciurile rămase din Liga 1 să se dispute în Antalya și admite că s-a luat în calcul și varianta ca sezonul să fie anulat. 

„Anularea sezonului a fost un scenariu care a fost adus în discuție. Când discuți despre reluarea și finalizarea unei competiții, trebuie să iei în calcul toate scenariile. Așa cum a fost și scenariul de a muta finalul de campionat în afara țării, o variantă pe care nu o susținem absolut deloc. Este și o problemă de jurisdicție a Federației, noi putem să organizăm o competiție doar pe teritoriul României. Pentru a fi exceptați, e nevoie de acordul Federației din țara respectivă, precum și a FIFA și UEFA. Revenind, au fost doar discuții despre scenariul de înghețare/anulare a campionatului. În acest moment, singurul obiectiv este să finalizăm competiția, cel puțin la nivelul Ligii 1 și Ligii a 2-a“, a declarat Răzvan Burleanu la Realitatea Plus. 

Răzvan Burleanu: „”

„Cu siguranță revenirea fotbalului în prim plan ar însemna o bucată de ceea ce înseamnă viața noastră normală. Avem nu mai puțin de 300.000 de jucători care joacă fotbal cel puțin o dată pe săptămână. Așteptăm ieșirea din această stare de urgență. Trebuie să comunicăm către UEFA calendarul competițional, până pe 20 iulie trebuie să încheiem play-off-ul Ligii 1 și în același timp trebuie să disputăm și finala Cupei României pentru a desemna echipele care vor reprezenta România în Europa”, a explicat președintele FRF.

„Fotbalul românesc are un impact asupra economiei de aproximativ 740 de milioane de euro. Orice decizie pe care o luăm vrem să producă cel mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante”
- Răzvan Burleanu, președinte FRF

VIDEO / Ce voiau de fapt investitorii spanioli de la Dinamo

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:A fost un fotbalist muncitor, iar acasă un familist convins. După 12 ani de căsnicie, Cristi Chivu surprinde pe toată lumea: „Tot...„
Libertatea
Comentarii (3)
gago747  •  30 Aprilie 2020, 10:12
Postat de dora pe 29 Aprilie 2020, 19:33

Nu cred ca se reia nimic. Ministrul sporturilor de la noi o spune clar: ”nu este momentul oportun”. Nu se vor schimba multe lucruri de la 16 mai incolo. Pentru o lună, cel puțin.

Șezi blînd, tefelistule de serviciu, o ă se reia activitățile după 15 mai, nu mai ține escrocheria cu coronavirusul.

ceaiuri  •  29 Aprilie 2020, 19:44

***....numit politic,nota 4,repetent

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dora  •  29 Aprilie 2020, 19:33

Nu cred ca se reia nimic. Ministrul sporturilor de la noi o spune clar: ”nu este momentul oportun”. Nu se vor schimba multe lucruri de la 16 mai incolo. Pentru o lună, cel puțin.

Vezi toate comentariile (3 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:30 Fotbal, Liga 2
UTA Arad - Turris Turnu Măgurele
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Cupa României
Poli Iași - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Bournemouth - Tottenham
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Mallorca - Levante
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
SPAL - Udinese
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
20:30 Fotbal, La Liga
Eibar - Leganes
Digi 2, Telekom 4, Look Sport 3
22:15 Fotbal, Premier League
Aston Villa - Manchester United
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Verona - Inter
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Sevilla
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1