FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOSANI

EXCLUSIV Valeriu Iftime e categoric: „România are nevoie de fotbal! Cluburile nu rezistă până în toamnă așa!”

Iftime își dorește ca fotbalul să revină în Liga 1 +21   FOTO
Iftime își dorește ca fotbalul să revină în Liga 1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 aprilie 2020 13:01

Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani, este printre puținii patroni din Liga 1 care mai susțin ideea mutării campionatului în Antalya. Chiar dacă nu se va juca acolo, acesta speră ca sezonul să se reia, însă numai respectându-se toate normele de siguranță.

FC Botoșani prin vocea patronului Valeriu Iftime își dorește reluarea Ligii 1. Patronul moldovenilor crede că nu doar cluburile au nevoie ca fotbalul să se reia, ci și populația, iubitoare a acestui sport.

„Sunt de acord cu reluarea campionatului, dar vreau să fiu sigur de protejarea maximă a sportivilor. Trebie să jucăm fotbal, sunt lucruri esențiale. E bine pentru sănătatea mentală a poporului român, care e iubitor de fotbal. 

Pentru sănătatea financiară a cluburilor, care ar fi imposibil să stea să aștepte până în toamnă. Țara asta are nevoie de enterteiment, de felul ăsta de divertisment, avem nevoie de fotbal", a zis Iftime pentru GSP.RO.

„Antalya nu trebuie exclusă"

Finanțatorul celor de la Botoșani a rămas printre singurii susținători ai variantei cu disputarea Ligii 1 în Antalya, propunere venită din partea FRF: „Trebuie să vedem care e varianta mai bună și să o punem în practică. Părerea mea e că inclusiv varianta Antalya trebuie discutată în continuare. E destul de safe acolo, nu trebuie să o dăm ușor la o parte, pentru că siguranța e mare acolo. Unitățile de cazare sunt impecabile, distanțele n-ar mai fi de sute de kilometri, meciurile s-ar disputa ușor".

Pasul esențial: autoritățile trebuie să primească asigurări

Primul pas pe care cluburile trebuie să-l facă e să dea asigurări autorităților că pot organiza totul ca la carte, pentru ca niciun om implicat să nu fie în pericol crede Iftime: „Oricum, oricare ar fi ideile, trebuie puse pe hârtie, dezbătute atent, bineînțeles că autoritățile dețin punctul esențial. Ceea ce transmit cei care se îngrijesc ca totul să nu escaladeze trebuie întrebați și respectat punctul lor de vedere. Noi trebuie să demonstrăm autorităților că suntem capabili să avem o linie organizatorică impecabilă, care să nu pună în pericol sănătatea nimănui".

„Dacă vrem, putem face totul ca la carte. E o chestie de voință, suntem un grup de oameni ce putem, cu maximă atenție, să luăm cele mai bune decizii"

„Rămâne de văzut cum vom reuși, dar cert e că trebuie să găsim un cadru ideal, unul care să poată permite competiției să ajungă la final"

Valeriu Iftime, patron FC Botoșani

8 martieeste data ultimului meci jucat cu suporteri în România. Csikszereda - Petrolul s-a disputat cu 1000 de oameni în tribune

FOTO Imagini noi de la stadioanele Arcul de Triumf, Giulești și Ghencea

FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
+17 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 1:

Botoșani și FCSB, la un pas de acord! Valeriu Iftime anunță transferul: „Dacă e așa, ne înțelegem imediat”

Scandalul de la FCSB a ajuns și în L'Equipe » Ce scriu francezii despre decizia lui Gigi Becali

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
romulus65
romulus65  •  29 Aprilie 2020, 23:11

Romanii au nevoie, in primul rand, de bani pentru a-si intretine familiile. Fotbalul nu este o prioritate.

dora
dora  •  29 Aprilie 2020, 19:25

Din pacate nu se reia nimic. Ministrul sporturilor de la noi o spune clar: ”nu este momentul oportun”. Nu se vor schimba multe lucruri de la 16 mai incolo. Pentru o lună, cel puțin.

1189594351073689
Vladescu Mircea  •  29 Aprilie 2020, 19:24

Asta e fotbal ???? sa fim seriosi .......

Vezi toate comentariile (5)
Comentează