FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

Răzvan Burleanu ia în calcul cel mai negru scenariu pentru fotbalul românesc: „Nu vom mai avea 16 cluburi profesioniste” » 3 date la care se poate juca din nou

Răzvan Burleanu, șeful FRF +30   FOTO
Răzvan Burleanu, șeful FRF

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 aprilie 2020 11:58

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a vorbit despre situația din România și despre scenariile pe care Federația le ia în calcul în privința competițiilor interne.

Șeful fotbalului românesc a dezvăluit care sunt datele la care ar putea reîncepe meciurile în România și a vorbit despre cel mai negru scenariu luat în calcul de Federația Română de Fotbal: dispariția mai multor cluburi din Liga 1 și Liga 2.

„ Avem 3 obiective pe care vrem să le avem în vedere. Primul este sănătate tuturor celor implicați. Al doilea e legat de sustenabilitatea financiară a cluburilor. Al treilea este dorința ca orice decizie să facă cea mai mică nedreptate pentru cele implicate. La Liga 1 mai sunt 8 etape din play-off și 12 din play-out. În Liga 2 și Liga 3 mai sunt 14 etape și mai avem Cupa României și barajele de promovare în Liga 1. Acum lucrăm pe mai multe scenarii, de reluare graduală a competiției: 27 mai, 3 iunie și 13 iunie.

Toate cele 53 de de competiții din România se vor amâna până la ridicarea stării de urgență. Vorbim cu Ministerul Afecerilor Interne ca să vedem dacă se ridică anumite restricții la începutul lunii mai. Dacă începem pe 27 mai, finalizăm competițiile interne pe 28 iunie.

Dacă începem pe 13 iunie înseamă că vom comunica echipele care merg în cupele europene pe 15 iulie, iar barajul pentru Liga 1 se va juca pe 1 august.  UEFA nu ne-a zis că 3 august e termenul limită pentru terminarea campionatului. Acum avem ca termen data de 30 iunie. Nu poate fi 3 august pentru că anumite țări trebuie să termine competițiile mai târziu”, a declarat Răzvan Burleanu la Pro X.

„Fotbalul se va schimba. Va fi o resetare totală. Fotbalul va fi total diferit, inclusiv față de ceea ce știam în urmă cu câteva zile”
Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu: „Dacă nu reluăm campionatele în iunie, nu mai găsim 14 cluburi profesioniste”

„Dacă e să vorbim de impactul financiar, cele mai puternice campionate, preconizează pierderi între 20 și 25% dacă nu se vor relua campionatele. Asta preconizez că va fi și la Liga 1 dacă nu vom începe mai devreme de iunie. Îmi e teamă că dacă nu reluăm campionatul cel târziu în luna mai, nu mai găsim 14-16 cluburi profesioniste în primele două ligi. Impactul acestei crize poate fi dincolo de cel mai crunt coșmar. Chiar dacă unele se vor salva, vor fi afectate în următorii ani. Ăsta e scenariul cu care lucrăm acum, dacă nu reluăm competiția cel mai târziu în luna iunie. Impactul este unul uriaș.

Suntem într-o permanentă discuție cu LPF, AFAN, cluburi și cu Asociațiile Județene. Luând în considerare toate aspectele, spun că nu vom susține înghețarea competițiilor până nu vom epuiza toate variantele. Fotbalul trebuie să-și desemneze câștigătorul pe teren.

Obiectivul este salvarea cluburilor. Doar așa ne putem asigura că vom avea aceleași locuri de muncă în viitor”, a adăugat șeful FRF.

„FRF este poate singura organizația din fotbalul românesc care este stabilă financiară. Anul trecut am avut un excedent financiar de 1 milion de euro și rezerve de 4 milioane de euro” 
Răzvan Burleanu

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri despre Liga 1:

EXCLUSIV Gigi Becali, refuzat din start! Transferul dorit de FCSB nu se face: „Acum nu-l vând!”

Dusan Uhrin rupe tăcerea! Explică de ce a plecat de la Dinamo, ce face pe timpul pandemiei și de ce s-ar întoarce în Liga 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  10 Aprilie 2020, 19:08

Mai lasati tampeniile de habarnisti si cu Burleanu in frunte, mijlocul de saptamana vor fi ocupate de UCL si EL care se vor juca pana prin august si doar restul , wikendurile vor fi disponibile pentru competitiile interne, play-outul poate sa depaseasca termenul la care sunt date calificatele laUEFA, la fel si liga 2, faceti campionat de 16 clasic si avand 30 de etape se poate jongla lejer si cu inceperea editiei viitoare, bagati cupa in inceputul competitiilor sunt putine jocuri 2, 3 date si e si mai simplu fara spectatori, restul echipelor se mai pot pregati.

cv70
cv70  •  10 Aprilie 2020, 17:36

Toate datele sunt fezabile dar alegerea finală depinde de durata prelungirii stării de urgență. Pe varianta cea mai probabilă - 30 de zile (adică până la 15 mai), s-ar putea începe pe 3 iunie astfel încât cluburile să aibă aproape trei săptămâni de pregătire). Apoi, în ritm miercuri-sâmbătă, campionatul s-ar putea încheia în 5 săptămâni (playoff Liga 1), 7 săptămâni (playout Liga 1) și 8 săptămâni (Liga 2), cu tot cu barajul pentru promovare în Liga 1 și Cupa României. Se anunță un iunie și destul iulie pline de fotbal... Până atunci ne delectăm cu campionatul din Belarus :-)

2254271094823421
Michele Marinela  •  10 Aprilie 2020, 16:49
Postat de Michele Marinela pe 10 Aprilie 2020, 13:55

Care sunt cele 53 de competitii organizate de FRF? V-ati pierdut simtul ratiunii. Lasati lozincile. Traim vremuri foarte grele, ca sa vorbiti de dragul de a vorbi. Aveti cele cateva competitii importante, masculin si feminin, diviziile nationale si Cupa Romaniei. La care se pot adauga futsalul si eventual, doar competitiile de juniori traditionale, baieti si fete. Ca sa spui ca ai 53 de competitii de incheiat, este o nebunie. Cupa satelor, fotbalul pe ulita, fotbalul pe plaja, fotbalul pentru persoanele fara adapost, etc. Doar ca sa va dati mari. Cifre, raportari, merite asumate... Efectul izolarii.

Asa da. Cu precizarea de rigoarae, ca nu sunt competitii organizate de FRF, este de inteles. Si in 2014 declarati, dupa alegeri, ca o sa faceti cam 400 de terenuri sintetice in toata tara. Nu mai conteaza dimensiunile. Terenuri de fotbal sa fie. Nu va mai jucati cu vorbele. Nu toata lumea este proasta, cum credeti voi. Sau altfel spus, ca voi sunteti destepti si restul prosti. Si sfatul meu este sa nu mai intrati in polemici. Faceti ce trebuie facut. Sunteti la conducerea fotbalului romanesc, de o buna perioada de timp.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează