FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Răzvan Lucescu a povestit: „M-am oprit în dreptul lui Ionel Ganea, mă gândeam să îi dau un pumn...” » Ce a urmat: „Ai grijă, Răzvan, că nu știi cum ești jos”

Razvan Lucescu în podcastul Rapid
Razvan Lucescu în podcastul Rapid

Articol de - Publicat marti, 13 iunie 2023 18:13 / Actualizat marti, 13 iunie 2023 18:49

Răzvan Lucescu, fost antrenor de succes la Rapid la mijlocul anilor 2000, a vorbit într-un podcast al clubului giuleștean despre mai multe momente din carieră. 

În vârstă de 54 de ani, Răzvan Lucescu și-a adus aminte când Rapid a câștigat Cupa României, în sezonul 2006-2007, într-o finală în care au marcat Ianis Zicu și Mugurel Buga, pe terenul celor de la Poli Timișoara, cu 40.000 de spectatori. A povestit o întâmplare haioasă cu Ionel Ganea, pe atunci jucător alb-vișiniu, fără minute jucate în finală. 

Mihai Iosif, la o echipă de tradiție » Vine pentru promovare în anul centenarului
CONTRACT
Mihai Iosif, la o echipă de tradiție » Vine pentru promovare în anul centenarului

Răzvan Lucescu: „M-am oprit în dreptul lui Ionel Ganea”

„După câștigarea Cupei României, a fost o noapte albă. Trebuia să luăm avionul, pentru întoarcerea de la Timișoara. După meci, am fost la hotel și toată lumea a fost liberă să iasă. Ca o paranteză, îmi aduc aminte ce atmosferă au făcut timișorenii acolo, coregrafie de vis. 

Meciul a fost câștigat cu un joc perfect, 2-0. După meci, toată lumea a dispărut. Eu am plecat cu organizatorii, cu sponsorii de la Timișoreana la un pahar de vin, șampanie. La ora 05:30, nu mai voiam să plec. Avionul era la 6 jumate. Văd că vin jucătorii de la Rapid și încep să cânte: hai acasă, hai acasă! Mi-a dat un prieten o bere, să mă dreg, m-a luat cu totul. Avionul era linie comercială, plină. Noi toți cântam, erau și două doamne în vârstă cărora le-a plăcut atmosfera. 

Am început să trec pe la fiecare jucător, pe unul îl mângâiam, altuia îi dădeam câte un pumn, dar tot cu dragoste, în funcție de evoluție. M-am oprit în dreptul lui Ionel Ganea. Care stătea sprijinit cu capul de scaunul din față, dormea. Am vrut să-i dau un pumn, dar m-am gândit... băi, stai puțin! (nr. râde) Nu știam cum reacționează. Și supărat că nu jucase finala... Dar s-a comportat excepțional la meci. Îmi revine în imagine cum stătea acolo și cum m-am oprit: ai grijă, Răzvan, că nu știi cum ești jos (nr. râde din nou)”, a explicat Răzvan în podcastul PodGrant

2 Cupe ale Românieiare Răzvan Lucescu în palmares ca antrenor al Rapidului. A ajuns până în sferturile de finală ale Cupei UEFA

Răzvan Lucescu a povestit: „M-am oprit în dreptul lui Ionel Ganea, mă gândeam să îi dau un pumn...” » Ce a urmat: „Ai grijă, Răzvan, că nu știi cum ești jos”
Ionel Ganea la Rapid, în sezonul 2006-2007, foto: GSP

„Datorită Rapidului am făcut trecerea de la «băiatul lui Mircea Lucescu» la «Răzvan Lucescu»”

„Intrând pe noul Stadion Giulești, am avut o stare specială. Amintiri, legătura cu trecutul, cu stadionul Giulești. În final, rămânem cu ele, poate așa e cel mai frumos. Lucrurile mai puțin plăcute se șterg. Am participat din tribune la meciuri și pe Republicii, la cuplaje, când Rapidul juca în Divizia B. 

Toată lumea era impresionată de atmosfera creată. Prima dată am călcat pe Giulești, aveam vreo 12 ani. Îmi place să spun că partea de copilărie este legată de Dinamo, pentru că tatăl meu era la Dinamo, mă duceam acolo. Dar partea de maturizare a mea și asta cred că este cel mai important, care rămâne în suflet, adică desprinderea de tatăl meu și creșterea mea ca om este legată ca Rapid. Conducător, antrenor, toată această poveste frumoasă. Datorez Rapidului trecerea mea de la «băiatul lui Mircea Lucescu» la «Răzvan Lucescu»”, a explicat Răzvan Lucescu pentru sursa citată. 

Fata mea este rapidistă total. Vorbeam acum despre nepotul meu de 5 ani, a zis că-l dă la fotbal și vrea numai Rapid. M-a bucurat foarte tare.
- Răzvan Lucescu

Citește și alte știri despre echipa Rapid: 

Rapid vrea să-l înlocuiască pe Sefer cu un jucător de la Universitatea Craiova

Rapid se transformă! Schimbări istorice anunțate azi de șefi: „Vom investi sume importante!” + Dan Șucu a preluat puterea

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
adrian.7
adrian.7  •  14 Iunie 2023, 12:19

Fapte...Respect Răzvan Lucescu...A trecut de la statutul de copil frustrat care a vrut să fugă de acasă căci i se părea că tatăl său îl iubea mai mult pe Gabor și vorbea doar de el, tânărul teribilist amator de lucruri interzise la omul asumat de astăzi...bravo lui...puțini știu cât de greu i-a fost

mehigh_ms
mehigh_ms  •  14 Iunie 2023, 05:58
Postat de ionescugeorge77 pe 13 Iunie 2023, 19:26

...nepotisme...

ce nepotisme ma frustratule!!! tot ce a realizat a fost pe munca lui...

nautilus
nautilus  •  13 Iunie 2023, 19:56
Postat de ionescugeorge77 pe 13 Iunie 2023, 19:26

...nepotisme...

Ioneascoooo.....după ce că ești fcsbist, mai ești și prost!!! Combinație fatală....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează