FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Zăvăleanu a explicat ce riscă Dinamo în procesul lui Ionuț Negoiță: „Vorbim de o sumă de 6 milioane de lei. Dacă nu va exista o condamnare, aceste sume vor fi șterse din tabelul de creditori”

Ionuț Negoiță// Foto: GSP
Ionuț Negoiță// Foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 21 februarie 2022 14:13 / Actualizat luni, 21 februarie 2022 15:12

Conducerea lui Dinamo așteaptă cu sufletul la gură sentința în dosarul de bancrută frauduloasă în care este inculpat fostul finanțator Ionuț Negoiță, alături de alți doi foști oficiali ai clubului din „Ștefan cel Mare”.

Curtea de Apel București a anunțat la termenul de miercuri, 16 februarie, că a rămas în pronunțare. Sentința ar putea fi dată pe 13 aprilie 2022. SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul, este parte responsabilă civilmente în acest dosar. 

Fotbalistul căruia Dinamo nu și-a permis să-i plătească salariul a semnat cu alt club din Liga 1
ACADEMICA CLINCENI
Fotbalistul căruia Dinamo nu și-a permis să-i plătească salariul a semnat cu alt club din Liga 1

Zăvăleanu a explicat ce riscă Dinamo în procesul lui Ionuț Negoiță

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a explicat aseară la Radio Dinamo1948 care pot fi repercusiunile asupra clubului Dinamo, dacă Ionuț Negoiță va fi găsit vinovat. 

„Există o parte cunoscută și o parte necunoscută a lucrurilor. Știm cu câți bani s-a înscris Regia Parcurilor și cu cât s-au înscris cei de la Poli Timișoara, aceste entități fiind constituite în parte civilă în procesul penal. 

Sumele respective sunt înscrise la masa credală sub condiție suspensivă (n.r. - care oprește punerea în execuție a unei dispoziții, a unei prevederi), dacă va avea loc condamnarea, vor veni la masa credală. Vorbim de o sumă de 6 milioane de lei. Dacă nu va exista o condamnare, aceste sume vor fi șterse din tabelul de creditori.

Nu știu ce se poate întâmpla, văzând și făcând în funcție de rezultatul de acolo, vom vedea și vom reacționa și noi”, a spus administratorul judiciar al clubului. 

Potrivit dosarului de insolvență, Politehnica Timișoara este înscrisă la masa credală cu 5.418.600 lei, echivalentul a 1,1 milioane de euro (sub condiție suspensivă până la soluționarea definitivă a acțiunii civile în procesul penal în favoarea părții vătămate). Suma reprezintă 50% din transferul lui Dorin Rotariu la FC Bruges, în 2017. 

De asemenea, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București a solicitat recuperarea unei creanțe în valoare de 515.945,82 lei, datorie rezultată din contracte de evenimente sportive pe Arena Națională. 

Potrivit legii, firma lui Zăvăleanu poate solicita, dacă este cazul, ca eventualele creanțe rezultate din procesul penal să fie acoperite din sumele obținute din acțiunea în atragerea răspunderii patrimoniale a persoanelor ce au contribuit la aducerea clubului Dinamo în stare de insolvență.

De ce este acuzat Negoiță

  • Dosarul în care este inculpat Ionuț Negoiță priveşte ieşirea din insolvenţă a clubului Dinamo (în 2015) a fost înaintat către justiție la finalul anului 2017. 
  • Între mai 2014 şi septembrie 2015, Dinamo a trecut prin procesul de insolvenţă, ceea ce a redus datoriile clubului de la aproximativ 17.500.000 de euro la 4,48% din sumă. 
  • Statul avea de recuperat în jur de 5,5 milioane de euro, însă s-a ales cu doar 5,94% din sumă, chiar dacă a contestat decizia. 
  • „La fond, procurorul a luat un expert contabil. Într-un dosar de insolvență, cum era cel al lui Dinamo, ar fi trebuit să solicite un expert practician în insolvență. S-a apelat la Curtea Supremă de Justiție. La prima expertiză făcută de acesta a ieșit prejudiciu zero. Parchetul a mai solicitat o expertiză, se așteaptă să fie și aceasta gata. Expertul a transmis de la bun început că va oferi rezultatele în iunie-iulie 2021”, spuneau sursele GSP  în martie 2021.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Un personaj controversat, asociat cu mafia pariurilor, implicat într-un transfer făcut de Dinamo: „E un prieten foarte bun”

Reghecampf a plătit o avere ca să plece de la FCSB: „Am câștigat foarte mulți bani și am plătit cu drag clauza”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
creeperno115
creeperno115  •  21 Februarie 2022, 22:37

Bine ca nu sunt 16 milioane de euro

trink
trink  •  21 Februarie 2022, 18:34

canele moare de drum lung si prostu de grija altuia!

demolarii
demolarii  •  21 Februarie 2022, 17:30

Domnul Zavaleanu și Mureșan au nevoie de finanțe. Cand au venit la club exista o finanțare, din partea suporterilor prin DDB. Actele comise, modul de gestionare a crizei (trebuie sa fii absolvent de clasa 1 primară ca sa stii in Iunie 2021 ca Dinamo Fc e in criza, nu doctor ca și domnul Muresan) au convins majoritatea dintre cotizanti sa nu isi prelungească adeziunile. De asemenea, i-a pus pe conducătorii DDB in sah-pat,adică nu mai au cum sa ceara cotizantilor vreun leu, aceștia primind statutul de decor. Cu alte cuvinte,ei cotizantii, plătesc salarul lui Mureșan, dar ei nu au dreptul să își dea o parere. Vorba hâtrului, cotizanti sunt doar de decor.Pe de altă parte cei 2 au nevoie de bani. Banii de pe Sorescu și din drepturile Tv i-au cheltuit. Că nu au echipă, e clar.Calculul e simplist:2 victorii cu Academica și Gaz Metan în play-aut ,inseamna la situația actuală,loc de baraj.Cum până la meciul de baraj mai sunt 3 luni,și poate jucătorii vor dorii sa isi convinga pețitorii ca sunt buni, salvarea poate fi obtinuta. Dar, dacă UTA e un jokker pozitiv, restul echipelor din play-aut nu prea,si poate obține Gaz Metan vreo 2 victorii și să meargă ea la baraj,sau Academica.Astfel imaginea de om esențial a lui Mureșan trebuie apărată ,chiar și cu o sperietoare de cârpă ca și cea a domnului Zavaleanu.... da spaniolul e acționar majoritar, care prin nerespectarea propriilor promisiuni a forțat intrarea în insolventa. Deci e așteptat cu banii promisi,5 mil eur nu administrator..

Vezi toate comentariile (23)
Comentează