FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI

Fotbalistul căruia Dinamo nu și-a permis să-i plătească salariul a semnat cu alt club din Liga 1

Ayrton Mboko, în echipament albastru // Foto: Imago
Ayrton Mboko, în echipament albastru // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 21 februarie 2022 13:00 / Actualizat luni, 21 februarie 2022 15:06

Academica Clinceni a anunțat transferul fundașului dreapta belgian, Ayrton Mboko (24 de ani), chiar în ziua meciului cu CSU Craiova, din etapa cu numărul 27 a Ligii 1.

  • Meciul e liveTEXT pe GSP.ro, televizat de Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

Mboko a semnat un contract valabil până în vara anului viitor cu gruparea ilfoveană. Crescut de Standard Liege, fundașul dreapta a mai evoluat pentru Union Saint Gilloise şi Beerschot VA. 

Gigi Becali face declarații aiuritoare: „Keșeru nu mai poate juca la nivel înalt pentru că s-a vaccinat! De asta și jucătorii lui CFR Cluj dormeau pe teren cu Rapid”
FCSB
Gigi Becali face declarații aiuritoare: „Keșeru nu mai poate juca la nivel înalt pentru că s-a vaccinat! De asta și jucătorii lui CFR Cluj dormeau pe teren cu Rapid”

Ayrton Mboko, fotbalistul căruia Dinamo nu și-a permis să-i plătească salariul, a semnat cu Academica Clinceni

Pentru Mboko va fi prima experiență în afara Belgiei și este hotărât să pună umărul la salvarea de la retrogradare a echipei din Clinceni.

„Este o experiență nouă pentru mine. Sunt de câteva zile în Bucureşti. Îmi place oraşul. Aştept cu nerăbdare să fiu din nou pe teren. Cunosc câțiva jucători belgieni care au evoluat în campionatul României. Nivelul jocului este unul ridicat în Liga 1. Şi noi suntem o echipă formată din jucători buni şi sunt convins că în scurt timp vom avea şi rezultate bune”, a declarat Ayrton Mboko pentru site-ul oficial al celor de la Academica Clinceni.

Dinamo nu și-a permis să-i plătească salariul 

În urmă cu 5 luni, GSP anunța în exclusivitate că fundașul dreapta se afla pe lista lui Mircea Rednic, după ce „Puriul” a preluat-o pe Dinamo la finalul lunii septembrie.

Ayrton Mboko era liber de contract, după despărțirea de belgienii de la Beerschot, dar nu s-a înțeles cu Dinamo în privința salariului, conform informațiilor Gazetei. Aflați în insolvență, „câinii” nu au putut accepta pretențiile lui Mboko.

Probleme mari pentru Academica Clinceni

Adrian Budeanu, primarul din Clinceni, anunță că Academica se va desființa în cazul - foarte probabil - în care echipa va retrograda la finalul sezonului, iar clubul nu va reuși să intre în insolvență. 

Edilul din Clinceni, cu influențe puternice asupra echipei de fotbal, spune că Academica nu poate intra în insolvență deoarece datoriile nu sunt foarte mari. Totuși, chiar dacă sumele nu sunt uriașe, ele pot închide clubul de fotbal promovat în Liga 1 în 2019.

„La Clinceni nu sunt datorii atât de mari ca la Dinamo sau Gaz Metan, care sunt protejate de insolvență. Suntem singurul caz din țară care nu se încadrează ca și insolvenți. Suntem aceeași formă de organizare, datoriile nu sunt mari, dar cererea de intrare în insolvență nu a fost aprobată. Vom mai trimite una cât de curând, în speranța că va fi aprobată. 

Deci, repet, problema nu sunt datoriile mari, ci incapacitatea de a le plăti. Dacă am fi beneficiat și noi de insolvență, nu am fi avut probleme.

 Dacă retrogradăm în Liga a 2-a și nu intrăm în insolvență, nu vor exista resurse financiare. Dacă picăm, mai mult ca sigur ne desființăm”, a declarat Budeanu pentru playsport.

VIDEO. Laurențiu Reghecampf despre duelul cu Academica Clinceni

Citește și alte știri din Liga 1:

Concluzia lui Gigi Becali după CFR Cluj - Rapid: „Acum sunt convins” » Ce face dacă echipa nu merge în cupele europene

Dan Petrescu, un car de nervi după meciul cu Rapid: „Dacă jucăm așa, în play-off facem zero puncte. Zici că au luat toți o pastilă invers la pauză”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
creeperno115
creeperno115  •  21 Februarie 2022, 22:40

Mai buni sunt jucatorii de la Medias

ericdupont
ericdupont  •  21 Februarie 2022, 13:54

Awesome

Vezi toate comentariile (2)
Comentează