FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Lista îndrăzneață de transferuri a lui Mircea Rednic la Dinamo » Alb-roșiii doresc un jucător cotat în trecut la 15 milioane de euro

Ayrton Mboko, în albastru // foto: Imago
Ayrton Mboko, în albastru // foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 29 septembrie 2021 20:15 / Actualizat miercuri, 29 septembrie 2021 22:11

Mircea Rednic (59 de ani) nu pierde timpul după ce a bătut palma cu Dinamo pentru a prelua postul de antrenor principal. Doi sau trei fotbaliști vor ajunge la clubul alb-roșu în perioada imediat următoare, printre care fundașul dreapta Ayrton Mboko (23 de ani).

Mircea Rednic a acceptat astăzi să preia rolul de antrenor principal la Dinamo. El va avea o misiune dificilă, de a resuscita o echipă în plină criză de rezultate și de idei.

Pentru realizarea obiectivului, „Puriul” a început să lucreze la transferuri.

Ayrton Mboko, primul transfer al lui Mircea Rednic după revenirea la Dinamo 

Sursele GSP susțin că primul transfer pe care Dinamo îl va realiza după revenirea lui Rednic este acela al fundașului dreapta Ayrton Mboko. În vârstă de 23 de ani, el este belgian de origini congoleze. 

Mboko este liber de contract de la începutul lunii septembrie, când s-a despărțit de Beerschot. El a fost crescut de Standard și a jucat la seniori doar în Belgia, la Union SG și Beerschot.

Mircea Rednic are și o variantă de rezervă, în cazul în care transferul lui Mboko pică. Este vorba despre Luis Pedro Cavanda (30 de ani), și el belgian cu origini congoleze. Cavanda este liber de contract din mai 2020, când s-a despărțit de Standard Liege.

Cavanda a fost în probe la FCU Craiova vara trecută, adus pe filiera Luana Rednic, dar oltenii nu l-au semnat. Cavanda are un CV impresionant, în care figurează echipe precum Torino, Lazio, Trabzonspor, Galatasaray și Standard Liege.

Dinamo visează la un jucător cu CV impresionant 

Un alt nume de pe lista „Puriului” este fundașul central Joris Gnagnon (24 de ani), frate cu Harlem Gnohere. Crescut de Rennes, Gnagnon are 3 meciuri la echipa națională U21 a Franței și a jucat ultima dată la Sevilla, de care s-a despărțit în această lună. 

În iulie 2018, Sevilla a plătit 13,5 milioane de euro pentru Gnagnon, dar acesta nu a reușit să se impună la trupa andaluză, pentru care a adunat doar 17 meciuri.

110 meciuriși 6 goluri are Joris Gnagnon la Rennes

15 milioane de euroera cota lui de piață în ianuarie 2018

Revine Harlem Gnohere la Dinamo? 

Imediat după ultima rundă de negocieri purtate la sediul clubului, Mircea Rednic a recunoscut că se află în căutarea unui fundaș dreapta și al unui atacant. „Puriul” nu-l vede pe Deian Sorescu fundaș dreapta, post pe care căpitanul lui Dinamo a jucat în repetate rânduri în ultimele luni.

„E nevoie de un atacant și de un fundaș dreapta. Sorescu a făcut diferența în atac, și tu îl sacrifici, ca fundaș dreapta? N-am înțeles-o. Nu știu exact cine mai e în lot, ce probleme sunt. De mâine, când voi fi la Săftica la antrenament, voi începe evaluarea lotului”, a spus Rednic.

La capitolul atacanți, Rednic s-ar putea orienta către Harlem Gnohere, ex-atacant la Dinamo între iulie 2015 și ianuarie 2017, când a plecat la FCSB. „Puriul” a recunoscut, atunci când a fost întrebat despre revenirea lui Gnohere, că „s-ar putea, în iarnă”.

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Începe iureșul! Dinamo nu scapă de Bonetti: „Rezilierea e abuzivă!”

Cristi Borcea, după revenirea lui Rednic: „Și eu m-am zbătut pentru el”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (38)
van_dammage
van_dammage  •  30 Septembrie 2021, 12:40

Eduard Apostol, ce ar spune profesorul dumitale de limba și literarura română din școala generală, dacă ar citi că ai scris aici "nu l-a semnat" ? Crezi că ți-ar da notă de trecere ?

aress123
aress123  •  30 Septembrie 2021, 10:10
Postat de sempre.per.tutti pe 30 Septembrie 2021, 02:50

Cavanda și Gnagon sunt lux fata de ce e in tot fotbalul românesc, jnsfarsit se vede ca a venit Rednic, avem și noi șanse anu asta la ceva bun. Și bizonu nu e de desconsiderat, la ce avem in prezent , bizonu e brățara de aur

Ati inceput iar...Nu v-a ajuns episodul spaniol ?

1618597915124142
Alexandru Chis  •  30 Septembrie 2021, 09:38

Hai Rednic ca banii din pusculitele Serviciilor - cu contribuabili anonimi - sunt fara numar, fara numar! Oare a mai extstat vreo echipa care sa fie atat de slaba si atat de bocita si ajutata precum Dinamo? Torul pentru Dinamo, pentru mentinerea in Liga 1 si eventual pentru castigarea Cupei!!!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează