FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Răzvan Zăvăleanu, așa cum nu-l știai: „Am un band rock, cânt la chitară armonie. Exclus să calc pe urmele lui Johnny Depp” + Cum se numește trupa oficialului dinamovist

Răzvan Zăvăleanu e fan Guns N' Roses
Răzvan Zăvăleanu e fan Guns N' Roses

Articol de - Publicat duminica, 15 octombrie 2023 08:37 / Actualizat duminica, 15 octombrie 2023 09:18

Răzvan Zăvăleanu, 48 de ani, administratorul judiciar al lui Dinamo, a povestit într-un interviu inedit pentru Gazeta Sporturilor despre pasiunea sa pentru rock. Are și o trupă, „Vorbe goale”, și în timpul liber se relaxează cu muzică sau cu lectură de calitate.

Vi-l imaginați pe Răzvan Zăvăleanu cu părul lung și rocker înrăit? Actualul administrator judiciar al lui Dinamo, în vârstă de 48 de ani, are mina unui om serios și calculat, dar, ocazional, când îi permite timpul liber, cântă cu propriul band rock, format din trei prieteni, într-un studio improvizat la Cluj Napoca.

Fostul căpitan al lui Dinamo nu regretă decizia de a merge în liga secundă maghiară: „Sunt mult în fața noastră!”
UNGARIA
Fostul căpitan al lui Dinamo nu regretă decizia de a merge în liga secundă maghiară: „Sunt mult în fața noastră!”

Trupa lui Răzvan Zăvăleanu se numește „Vorbe goale” și cântă hard rock

Practician în insolvență de 14 ani, administrator judiciar al clubului Dinamo din vara 2021, Zăvăleanu a vorbit în cadrul unui interviu acordat Gazetei Sporturilor despre hobby-urile sale. „Cu mențiunea că îmi place să îmi petrec timpul liber în special cu familia mea, cu soția și cu cei trei băieți ai mei”, și-a început povestea Zăvăleanu.

„Puțină lume știe despre mine că am și o trupă de rock, un band, cu care cânt ocazional, de plăcere. La Cluj, avem un studio, unde ne întâlnim și cântăm.

În principiu, cântăm hard-rock. Poate că muzica gen Metallica, Scorpions, Guns N' Roses este considerată un pic obosită azi, dar mie îmi place. Merg și la concerte. Îmi plac foarte tare. Când ne distrăm, cântăm din repertoriul lor.

Trupa se numește «Vorbe goale» (râde). Ca stil, suntem aproape de Guns N' Roses. Eu cânt la chitară (n.r. - arată câteva video-uri, care rămân personale, în care cântă la chitară).

Cânt la chitară armonie. Exclus să calc pe urmele lui Johnny Depp, care din actor a devenit star rock. Slash e chitaristul preferat. Trupa mea de suflet e Scorpions, mă impresionează foarte tare. Au zis de atâtea ori că se retrag, de aceea am fost la atâtea concerte, și în România, și în Germania", a povestit Răzvan Zăvăleanu.

Exista o delimitare între rockeri și depechari în copilăria mea, eu eram cu rockerii. Cred că nu aveți cum să vă gândiți la mine cu părul lung, nici eu nu mă mai imaginez! Fiecare vârstă are momentele ei și atât.

- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo

Hobby-ul favorit rămâne lectura pentru Răzvan Zăvăleanu

O altă pasiune, în afara muzicii, a fost, este și va fi lectura. Răzvan Zăvăleanu este pe stilul clasic. A fost influențat, și-i mulțumește mereu pentru asta, mamei sale, profesoară în Corabia natală.

„Lectura a fost hobby-ul meu favorit, întotdeauna. Păcat că în ultima perioadă, efervescentă, am avut puțin timp să citesc. Dar în concediu îmi iau mereu câteva cărți cu mine.

O carte preferată? «Shogun» a lui James Clavell sau «1984» a lui George Orwell. Ultima nu trebuie să fie omisă de nimeni pentru a evita să se întâmple orori cum s-au mai petrecut. Istoria trebuie cunoscută pentru a nu repeta erorile trecutului. În ultimii ani, cultura, lectura au trecut la spate, de aceea ne confruntăm cu situații ce ar fi trebuit evitate.

Mama mea era profesoară, avea trecere pe la librăriile unde se găseau cărți, fiindcă se procurau greu. Mă gândesc acum la «Istoria Literaturii române», a lui George Călinescu, o carte impresionantă și de dimensiuni uriașe, o carte de căpătâi pentru mine. Reușeai să înțelegi multe detalii despre literatură română.

Am rămas într-o relație apropiată cu colegii mei de liceu, anul acesta ne-am revăzut, iar una dintre colege, a cărei mamă era bibliotecara instituției orășenești, mi-a zis: «Tot timpul eram supărată pe tine, pentru că te duceai zilnic să iei cărți de la mama, iar ea mă certa că eu nu citesc la fel de mult ca tine!»", a rememorat Zăvăleanu.

Îi sunt recunoscător mamei, m-a crescut singură și s-a ocupat intens de mine. Nu voi identifica un roman anume, dar Jules Verne a fost un autor de căpătâi pentru mine. M-a făcut să iubesc marea. Am căutat să regăsesc locurile identificate în cărțile lui și, câteodată, să pun în practică detaliile tehnice învățate în acele cărți.

- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo

VIDEO. Răzvan Zăvăleanu, amintiri cu idolii copilăriei

Citește și alte știri:

Un fost fotbalist de la CFR Cluj și-a direcționat prietenul spre U Cluj: „Mi-a zis că e un club mai bun și mai stabil”

EXCLUSIV Trei detalii de ultimă oră de la Dinamo: o veste bună, două proaste și decizia lui Ovidiu Burcă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează