Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 septembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 26 septembrie 2012 16:04

Gazeta Sporturilor este ziarul care a publicat ştirea potrivit căreia Gabi Safta, crainicul stadionului la meciul Steaua - Rapid, a dat tonul versului "Am avut şi vom avea mereu boală pe ţigani", preluat apoi de oficiali şi jucători stelişti.

Gabi Safta este angajatul Convergent Media, aceeaşi companie care editează ziarul, el fiind comentator la Radio GSP. Dar asta n-a avut nici o importanţă, n-a fost menajat în ştire, continuăm să credem că el a greşit grav!

Nu întoarcem privirea atunci cînd sîntem în faţa unor chestiuni delicate. Încercăm să le rezolvăm şi să le prezentăm în mod transparent publicului. Asta facem şi acum.

Conducerea companiei editoare a hotărît, de comun acord cu Safta, ca el să-şi ceară scuze publice suporterilor rapidişti şi tuturor celor lezaţi de incident. De asemenea, Gabi Safta va participa la acţiuni contra discriminării. Ca om care arde realmente comentînd un meci, el are suficiente argumente ca să explice tuturor cum patima te poate împinge la eroare, la pierderea controlului sau chiar la fanatism.

Poate că ar fi fost mai simplu ca Safta să fie concediat. Deşi nu e angajat al redacţiei ziarului, este angajat al Radio GSP. Dar nu întotdeauna calea confortabilă e şi cea corectă. Sîntem aici nu ca să fim perfecţi, ci ca să învăţăm din greşelile noastre şi credem că e bine să asumăm deschis din ceea ce s-a întîmplat, fără false scuze şi fără disproporţionări care nu ajută pe nimeni.

Cînd discutăm despre un astfel de episod, cînd explicăm de ce cuvintele rănesc şi de ce e nepermis să spui "Am avut şi vom avea mereu boală pe ţigani", abia atunci mergem cu toţii înainte.

Nu avem certitudinea că am luat decizia impecabilă, dar sîntem împăcaţi că am făcut ce ne-a dictat conştiinţa şi că v-am explicat deschis cum am judecat o situaţie sensibilă.

Convergent Media

Citeşte aici scrisoarea lui Gabi Safta: "Îmi cer scuze fanilor rapidişti şi demisionez din funcţia de crainic de stadion"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion