LIGA 1  ·  DINAMO

Remus Răureanu explică haosul de la Dinamo » 4 momente în care „specialiștii de la Rin” au sabotat clubul

Remus Răureanu explică haosul de la Dinamo » 4 momente în care „specialiștii de la Rin” au sabotat clubul
Remus Răureanu explică haosul de la Dinamo » 4 momente în care „specialiștii de la Rin” au sabotat clubul

Articol de - Publicat marti, 30 iunie 2020 18:48 / Actualizat marti, 30 iunie 2020 22:12

Florin Prunea, Gabriel Răduță se plâng că au fost înghițiți de un triunghi al Bermudelor existent la hotelul Rin de unde Negoiță conduce clubul. Înaintea lor au mai picat mulți: Constantin Anghelache, Daniel Stanciu, Dinu Gheorghe, Adrian Mutu, Mircea Rednic. Niculescu a fost dat afară cel mai rapid, pe Bratu l-au sacrificat doar pentru că nu avea o relație bună cu Dan Nistor.

În spatele personajelor care au apărut la TV ca șefi ai lui Dinamo a existat mereu un nucleu apropiat de Negoiță, oameni care au beneficiat, cu adevărat, de încrederea proprietarului echipei. Echipa e ultima în clasament acum, dar hotărârile din anii în care hotelul RIN a devenit sediu au anticipat și au provocat starea din momentul acesta:

Navetist pozitiv la coronavirus

Dinamo nu s-a antrenat normal înainte de reluarea sezonului fiindcă un magaziner fusese depistat bolnav. Angajatul cu coronavirus făcea naveta până la Săftica folosind autobuzul, transportul în comun, din momentul în care clubul hotărâse să taie costurile prin anularea deconturilor de benzină. Lotul era degeaba izolat, magazinerul călătorea zi de zi la cantonament umăr la umăr cu oameni necunoscuți.

Șfaițer stabilea achizițiile

Negoiță a rulat zeci de persoane în conducere în șapte ani, dar i-a ascultat mai degrabă pe străini. Când Florin Bratu era antrenor, patronul i-a angajat pe Sergiu Popovici și pe Mircea Axente, pe care îi recomandase Cornel Șfaițer, un oficial de la Botoșani recunoscut drept dinamovist. Bratu i-a acceptat pe jucătorii noi. Dănciulescu a încercat să-i transmită lui Negoiță că achizițiile n-ar fi fost potrivite, ceea ce i-a șubrezit lui Danciu influența din club. Patronul a fost deranjat că angajatul nu-l confirma.

Scouting după ureche

Dinamo a avut, în era Negoiță, un departament de scouting pe care l-a condus Marius Iorga, un fost portar-junior, fost reporter al DigiSport devenit om de încredere al lui Negoiță. "Lotul e făcut de impresari!", crede Cornel Dinu. Un agent propusese câțiva fotbaliști pe care îi considera buni. Fusese refuzat. A trimis apoi profilul de InStat al unui jucător. "Nu este ceea ce căutăm noi", au răspuns oamenii din scoutingul lui Dinamo. "Normal că nu e ce căutați voi! E un internațional care costă 10 milioane de euro!", le-a răspuns agentul. El mascase intenționat numele ca să le testeze filtrele.

Sediul la hotel, conducerea la service auto

Negoiță i-a folosit pe Prunea și pe Dănciulescu, ca și pe alți foști fotbaliști dinaintea lor, deși conducerea au asigurat-o oameni în care el a avut o încredere mai mare. Bogdan Bălănescu, directorul general, are un service auto în care își repară mașinile clubul de fotbal și hotelul. Afacerea i-a sporit încrederea lui Negoiță în Bălănescu, a solidificat-o.

Sichitiu despre posibilitatea ca Mihalcea să o salveze pe Dinamo: „Eu l-aș fi pus pe Gigi Mulțescu”

Citește mai multe știri despre Dinamo:Elena Băsescu a dispărut complet din viața politică. Anunțul uluitor făcut acum de fiica fostului președinte
Libertatea
Comentarii (10)
cristoforo  •  01 Iulie 2020, 10:31

Cand mai scrieti de Dinamo puneti si prefixul ''muribunda''

tequlix  •  01 Iulie 2020, 04:21

Plus ca e si sifonaru presei, am uitat asta !!!!!

tequlix  •  01 Iulie 2020, 04:20

Balanescu e cel mai periculos de acolo, el la sapat pe Rednic sa plece, nici nu se pricepe la fotbal, se vede dupa transferurile facute iarna trecuta cu Neagoe. Plus ca manevreaza si banii din programu DDB , asa se aude, daca e adevarata informatia atunci e grav, baiatu ala se joaca cu focu, s-ar putea sa fie cam tarziu pentru el si Negoita, tic-tac-tic-tac, cand ajungem la usa rotativa, va dam si pe voi afaraaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Vezi toate comentariile (10 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
Program TV complet

Liga 1