FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

exclusiv Replica lui Stoican după acuzațiile lui Prunea: „Îmi consum energiile pentru a salva cel mai mare brand din sportul românesc”

Flavius Stoican, antrenor Dinamo
Flavius Stoican, antrenor Dinamo

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 februarie 2022 19:08 / Actualizat miercuri, 09 februarie 2022 19:11

Florin Prunea (53 de ani), fost președinte la Dinamo și la CSMS Iași, a reaprins securea războiului cu Flavius Stoican (45 de ani), lăsând de înțeles că antrenorul i-ar fi propus lui Gigi Becali în 2018, atunci când era antrenor în Copou, să "trântească" meciul cu FCSB.

„Calomniile și cancanurile nu fac parte din sistemul meu de valori”

Insolvență, faliment, colaps! » Cu mai mulți bani, Dinamo și alte 11 echipe din Liga 1 s-au scufundat în datorii
SISTEM
Insolvență, faliment, colaps! » Cu mai mulți bani, Dinamo și alte 11 echipe din Liga 1 s-au scufundat în datorii

Flavius Stoican a oferit o reacție vizavi de declarațiile lui Florin Prunea, după antrenamentul din această seară, ultimul înaintea confruntării cu CS Universitatea Craiova. 

Tehnicianul s-a declarat consternat de afirmațiile fostului oficial și a ținut să transmită un mesaj scurt, prin intermediul GSP.ro: „Sunt antrenorul lui Dinamo și-mi consum toate energiile posibile pentru salvarea de la retrogradare a celui mai mare brand din istoria sportului românesc! Restul - acuzații, invenții, calomnii și cancanuri - nu face parte din sistemul meu de valori. Punct”.

Acuzații grave la adresa lui Stoican: „Cine era antrenor la Iași când Becali spunea că i s-au cerut bani să ia campionatul?” + „Știți ce făcea în ziua când Ilie Balaci a fost înmormântat?”

Florin Prunea (53 de ani), fost președinte la Dinamo și la CSMS Iași, a lăsat de înțeles că Flavius Stoican (45) i-ar fi propus lui Gigi Becali în 2018, atunci când era antrenor în Copou, să „trântească” meciul cu FCSB. Fostul portar spune că „este o rușine pentru istoria lui Dinamo să aibă un antrenor ca Stoican”.

7 mai 2018. Cu 3 etape înainte de finalul sezonului, CSMS Iași a învins-o pe FCSB în play-off, scor 1-0, iar clubul lui Gigi Becali a pierdut titlul, având în final un punct mai puțin decât CFR Cluj.

Pe 22 mai 2018, Gigi Becali anunța la TV că „mă costa 200.000 şi eram campioni acum, însă mă pedepsea Dumnezeu şi nu ajungeam nici în grupele Europa League. Mai multe detalii nu dau”.

În februarie 2020, Gigi Becali detalia: „Dacă voiam să fiu campion, trebuia să fac un singur lucru, să dau 200.000 de euro când am jucat cu Iaşiul ca să câştig meciul. Atâta mi s-a propus: «domnule, îmi dai 200.000 şi îţi dăm meciul»”.

Flavius Stoican promite: „Dinamo nu va retrograda! Important este să nu cedăm!”
DINAMO - CSU CRAIOVA
Flavius Stoican promite: „Dinamo nu va retrograda! Important este să nu cedăm!”

Marți, Florin Prunea, fost președinte la CSMS Iași, a lansat un atac dur la adresa antrenorului de atunci al moldovenilor, Flavius Stoican. Printre altele, Prunea a lăsat de înțeles că Stoican a fost în spatele propunerii de „trânti” meciul cu FCSB.

Apoi, l-a acuzat pe actualul antrenor de la Dinamo că l-a „sărăcit” pe patronul de la Viitorul Pandurii de mai mulți jucători talentați și că în ziua înmormântării lui Ilie Balaci, care i-a fost naș, Stoican „cânta manele la un microfon, la Iași”.

Florin Prunea: „Cine era antrenor la Poli Iași atunci?”

„Referitor la Stoican... a fost antrenor la Poli Iași, unde am stat președinte 5 ani și jumătate. Vă aduceți aminte când Gigi Becali a spus că «de la Iași mi s-a cerut o sumă de bani să iau campionatul, și n-am vrut?» Cine era antrenor la Poli Iași atunci? De ce Eugen Trică nu mai este antrenorul secund al lui Stoican, și nici măcar prieten?

Există un dosar pe rol la Iași vizavi de chestia asta, un meci Poli Iași - FCSB 1-0, gol Andrei Cristea. De ce, după aceea, Stoican cu Trică n-au mai avut treabă? Bine, Trică n-a avut nicio vină.

Asta spun, nu e în regulă. Apoi te duci și stai 3 etape la Viitorul Pandurii Tg. Jiu. Ia întrebați-l pe domnul Sarcină cum Viitorul Pandurii a pierdut copiii ăia, jucătorii, gratis! Ia să vedeți pe la ce echipe au ajuns”, a spus Prunea la emisiunea „Stop pe Piept”, de pe Național FM. 

Florin Prunea: „Dinamo are un antrenor manelist!”

„Dinamo are un antrenor manelist, Stoican nu are ce căuta acolo. Este o rușine pentru istoria acestui club să aibă un antrenor ca Stoican, la ce antrenori am cunoscut acolo. Când am văzut, înainte de meciul cu Botoșani, că a zis că n-au nimic de pierdut, m-am gândit că el n-are nimic de pierdut, că n-are nimic în comun cu cultura acestui club. Dar suporterii dinamoviști au de pierdut! Am rămas siderat!

Să vă mai spun o istorisire cu Stoican. Când a venit antrenor la Iași, Iașul l-a dat afară pe Neagoe, care a câștigat play-out-ul cu 15 meciuri fără înfrângere. El era în oraș de 3 zile, dar nu l-a sunat pe Neagoe să-i spună că vor să-l pună în locul lui. Asta ca să vedeți caracterul lui.

Știți cine e nașul lui Stoican? Ilie Balaci! În ziua înmormântării lui Ilie Balaci, el n-a fost la înmormântare. Seara cânta manele la un microfon, la Iași! În ziua înmormântării nașului său”, a adăugat Prunea. 

VIDEO Imagini sensibile: cum a petrecut Stoican în ziua înmormântării nașului său, Ilie Balaci. Acuzat că și-a vândut tatăl spiritual în 2001. Fiica lui Balaci: “Mi-e scârbă. E jenant”

Îl dai afară pe Mircea Rednic, unul dintre cei mai mari jucători din istoria lui Dinamo, dinamovist, și să vii cu Stoican... e o blasfemie!

Nu vine Dusan Uhrin la Dinamo, eu vorbesc cu el și a plecat extrem de dezamăgit de la Dinamo.

- Florin Prunea 

VIDEO » Ce spune Flavius Stoican înainte de Dinamo - CSU Craiova 

Mai multe știri din Liga 1: 

Răducioiu, deranjat de ultima iniţiativă a celor din DDB: „Nu trebuie ca fanii să conducă Dinamo”

Clubul din Liga 1, depunctat din cauza datoriilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  10 Februarie 2022, 21:06

Sa nu lesini de cat te strofoci stoicane tata....

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  10 Februarie 2022, 21:06

Sa nu lesini de cat te strofoci stoicane tata....

10218426943569564
Ioan Stiopei  •  10 Februarie 2022, 17:38

Stoican sa-si vada de echipa ca sa castige ca e zero ca antrenor, nici nu exista decat pe hartie la statistica si acolo la negativ.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează