FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

VIDEO EXCLUSIV Cum și-a început cariera Rică Răducanu, cel premiat cu trofeul Legendă în Gala GSP 2021: „N-am fost portar de la început, mă bătea mama să renunț”

Rică Răducanu, în stânga imaginii. În fotografie apare și Ovidiu Ioanițoaia
Rică Răducanu, în stânga imaginii. În fotografie apare și Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat vineri, 31 decembrie 2021 18:31 / Actualizat vineri, 31 decembrie 2021 19:04

Puțini știu că Rică Răducanu (75 de ani), portar de legendă al Rapidului, a început fotbalul pe alt post. A fost extremă, însă „norocul”, cum chiar el îl numește, a făcut să ajungă între buturi.

Premiat în Gala GSP cu trofeul de Legendă, Rică Răducanu își aduce aminte începutul carierei de portar. Primul post a fost cel de extremă, însă o întâmplare l-a trimis în poartă, loc de unde n-a mai ieșit.

Rică Răducanu și-a stăpânit cu greu lacrimile, la primirea trofeului de Legendă GSP: „Eu sunt foarte timid, cât mă vedeți de mare!”
Gala GSP 2021
Rică Răducanu și-a stăpânit cu greu lacrimile, la primirea trofeului de Legendă GSP: „Eu sunt foarte timid, cât mă vedeți de mare!”

VIDEO EXCLUSIV Rică Răducanu: „N-am fost portar de la început

„Am început fotbalul ca extremă, nu portar. Cine știa că eu, venit de la țară, am asemenea valențe ofensive? Am fost și tare amărât, norocul meu a fost că am avut două mame și doi tați.

Apoi, al doilea noroc al meu a fost că am ajuns în poartă. Începusem ca extremă. Și am fost un fotbalist slab, atunci erau fotbaliști. Șansa mea a fost că s-a accidentat portarul și am intrat eu, că eram mai înalt", își amintește Rică Răducanu.

Rică Răducanu, carieră plină de sacrificii

Sacrificiile au fost multe, iar părinții n-au fost tocmai încântați de ideea de a-l vedea portar, mai ales că sosea de la antrenamente plin de lovituri.

„N-a fost simplu, trebuia să învăț să plonjez, să învăț să cad. Nu era ușor. Nu puteam dormi noaptea, se lipeau cearșafurile pe mine de la răni. Mă bătea mama să las fotbalul. I-am dat înainte", a mai povestit Rică Răducanu.

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Marea spaimă a lui Rică Răducanu, la 75 de ani: „Sunt supărat de beleaua asta, care nu mai trece!”

VIDEO Rică Răducanu, la un pas de tragedie: „A luat foc spitalul și am sărit pe geam! A fost rău tare!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
1901438053392290
Ionel Nichita  •  01 Ianuarie 2022, 11:54

Rica , cunoscut mai mult in acei ani cu numele ,, Tamangu '' a intrat in poarta in locul lui ,, Malaezu '' accidentat . Povestete bine Rica . Era o zi ploioasa de toamna . Terenul din fata porti era o mocirla iar Rica a aparat totul . A fost spectacol , ca la circ . Dupa meci pleca de multe ori agatat pe tampoanele ultimului vagon al tramvaiului . La multi ani, Rica !

badeadorian
badeadorian  •  31 Decembrie 2021, 23:21

Draga Rica .... Te-am avut adversar !!! Din pacate pentru mine ,atunci la nivel de divizia C ... Tu erai marea vedeta a celor de la Avicola Crevedia !!! .... Imens si la propriu si la figurat era indeajuns sa inchizi poarta cu aura de legenda in activitate !!! La multi ani cu sanatate si voie buna !!!! :)

fibra
fibra  •  31 Decembrie 2021, 21:26

Draga Rica, Te-am vazut jucand ca junior in deschidere atacant si apoi portar la seniori la Flacara rosie.Jucati pe terenul Timpuri noi care avea niste tribune de lemn.Veneau la meciuri 2-3000 de spectatori.Meciurile erau incrancenate cu Abatorul,Timpuri noi,TUG(TMB) unde juca Dumitrache senzational.Amintiri frumoase.Cred ca unele echipe ar rezista in Liga I de azi. Sanatate si la multi ani!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează