FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rică Răducanu vrea ca noul stadion din Giulești să-i poarte numele: „Am umblat pe la minister, pe la Primărie”

Rică Răducanu +23   FOTO
Rică Răducanu

Articol de - Publicat vineri, 18 martie 2022 10:28 / Actualizat vineri, 18 martie 2022 12:22

Legendarul portar Rică Răducanu și-ar fi dorit ca noul stadion al clubului Rapid să-i poarte numele: „Mi s-a zis de la minister și de la Primărie că nu se poate decât după ce mor. Mersi, eu aș fi vrut acum!”

E oficial! Inaugurarea noului stadion din Giuleşti va avea loc pe 26 martie, când se va juca un meci între Rapid și Poli Timișoara. O partidă care va fi precedată, printre altele, și de meciuri ale echipelor de copii și de juniori ale alb-vișiniilor.

Au fost deja trimise sute de invitații către foști jucători și antrenori din istoria clubului, dar și către Casa Regală. Este așteptată chiar Principesa Margareta, care împlinește 73 de ani exact în acea zi. Tatăl său, Regele Mihai l, a fost prezent la inaugurarea oficială a vechii arene, în 1939.

Invitat special la inaugurarea arenei din Giulești: „Ne onorează că a acceptat invitația!”
Rapid
Invitat special la inaugurarea arenei din Giulești: „Ne onorează că a acceptat invitația!”

Rică Răducanu vrea ca noul stadion din Giulești să-i poarte numele

O legendă a clubului, unul dintre puținii supraviețuitori ai echipei Rapidului care cucerea primul titlu de campioană în 1967, fostul portar Rică Răducanu povestește mucalit, ca de obicei.

„Am debutat pe vechiul stadion la juniori, în '64. Stadionul ăsta e casa mea. Aici am copilărit, pe cel vechi, apoi l-am văzut crescând pe cel nou. Mă gândeam să-i dea numele meu, că cel vechi se numise «Valentin Stănescu», care a fost tot portar la Rapid. 

Am umblat pe la minister, pe la Primărie, dar mi s-a spus că nu se poate decât după ce mor. Mersi, eu aș fi vrut acum, când sunt în viață, băi tată! La Voluntari cum s-a putut cu Anghel Iordănescu?! În fine, asta e, om vedea ce-o mai fi. Abia aștept inaugurarea, o să fiu acolo. Și mai am o singură dorință, să apuc s-o mai prind o dată pe Rapid campioană!”, a spus fostul internaţional, acum în vârstă de 75 de ani.

Am văzut stadionul, dar numai pe afară. E frumos, abia aștept să-l văd, la inaugurare. E bine că l-au făcut pe același loc ca și cel vechi, unde s-a strâns atâta istorie.

- Ion Motroc (85 de ani), fost jucător și antrenor al Rapidului

+19 FOTO

Cum se poate intra la inaugurarea noului stadion „Rapid - Giulești”

  • toți abonații clubului au prioritate la bilete, atât cei cu abonamente din sezonul regulat, cât și cei care le dețin pe cele pentru play-out. 
    Pentru a beneficia de reducere, metodele de achiziție diferă
    - cei cu abonament doar pentru play-out vor primi pe e-mail un link personalizat, în care să introducă codul de bare 
    - cei cu abonament doar pentru sezonul regulat, dar nu și pentru play-out, pot beneficia de reducerea la bilete printr-o comandă pe site, unde trebuie să adauge codul de bare la secțiunea „Aveți un cod de discount? Introduceți-l mai jos”. 
  • de această reducere vor beneficia toți abonații până azi, 18 martie, la ora 17:00. 
  • Ulterior, biletele rămase se vor pune în vânzare către toți suporterii, la casele de bilete.

Rică Răducanu, Legendă GSP

În decembrie 2021, Rică Răducanu a primit trofeul de Legendă GSP în cadrul Galei tradiționale a Gazetei din finalul de an.

„Sunt foarte emoționat, îmi vine să și plâng, că eu sunt foarte timid, cât mă vedeți de mare! Trofeul ăsta vine din iubirea oamenilor. Și eu i-am iubit, tot spectacolul pe care îl făceam pe teren era pentru ei”, a transmis Rică Răducanu, în momentul în care a primit vestea intrării în galeria Legendelor la Gala GSP 2021.

Inițiativa a fost lansată de Gazeta Sporturilor în anul 2019. De atunci, astfel de distincții au fost acordate pentru Ioan Igna, Leon Rotman, Leonard Doroftei, Gabriela Szabo, Doina Melinte, Simona Amânar, Anghel Iordănescu, Ladislau Boloni, Cristian Gațu, Emerich Ienei, Mircea Lucescu, Ilie Năstase, Nadia Comănci, Elisabeta Lipă, Gică Hagi și Ivan Patzaichin.

Mai multe știri din Liga 1: 

Scenariu-șoc la Dinamo! Cortacero ar putea prelua din nou controlul asupra clubului

Filip, jucătorul cu mai multe tratamente decât meciuri în ultimii ani, va fi preparator fizic la FCSB!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (19)
899401133777278
Eugen Bitica  •  18 Martie 2022, 23:08

Rica să meargă la Steaua să le propună sa îi poarte numele lui pentru că a lăsat RAPIDUL că să meargă la Steaua după bani și grade. Asta el a spus că sa dus sa cistige de zece ori mai mult. Așa fac mercenarii. Sau să-i poarte numele stadionul Sportului studențesc că a jucat și la sportul. NUMELE STADIONULUI să îl poarte doar jucători care nu a trădat RAPID.

kwd2015
kwd2015  •  18 Martie 2022, 18:02
Postat de ucluj2011 pe 18 Martie 2022, 13:04

Palmares nu ănseamnă doar campionate. Înseamnă și cupe ale României , și de câte ori (de 15 ori) a fost Rapidul la un pas să câștige campionatul... adică a fost VICE campioană... Rapidul , după Steaua și Dinamo este pe locul TREI ca palmares. Stai jos , ai nota UNU.

Pai voi astia fara valoare fotbalistica, dsr cu ani in spate, va luati apararea. Echipe de traditie, fara palmares.

ali.bec
ali.bec  •  18 Martie 2022, 17:49

Tamango Arena. Like!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează