FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

Riscuri majore dacă FCSB - Dinamo se joacă pe „Arcul de Triumf”! Forțele de ordine au intrat în alertă

Imagine surprinsă din exteriorul stadionului la Dinamo - Universitatea Craiova / foto: Raed Krishan
Imagine surprinsă din exteriorul stadionului la Dinamo - Universitatea Craiova / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 19 iulie 2023 14:41 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 14:54

Cum varianta disputării derby-ului FCSB - Dinamo pe stadionul din Ghencea a picat, de data aceasta definitiv, partida programată sâmbătă, de la 21:30, ar urma să se dispute pe „Arcul de Triumf”. Varianta provoacă destul de multă îngrijorare în rândul forțelor de ordine și nici administratorii micuței arene nu sunt foarte încântați, din informațiile Gazetei, să pună stadionul la bătaie într-un meci cu o asemenea încărcătură. 

Stadionul de lângă Mănăstirea Cașin a găzduit până acum meciuri ale naționalei de tineret, plus partide jucate de Dinamo în Cupă și în Liga 2 iar, mai nou, în Superligă. Acolo nu s-a jucat, însă, niciun duel cu gradul de risc pe care-l presupune un derby între FCSB și Dinamo

Capacitatea redusă a arenei - 8.000 de locuri - plus configurația tribunelor și a străzilor adiacente stadionului aruncă derby-ul de sâmbătă sub umbra unui uriaș risc! Iar eventualele șicane provocate de cele două galerii rivale ar putea crea situații mai mult decât nedorite în rândul organizatorilor, Jandarmeriei și chiar a localnicilor din zonă. 

Gigi Becali dezvăluie prima mișcare pe care o face după ce FCSB a primit interzis în Ghencea
FCSB - DINAMO
Gigi Becali dezvăluie prima mișcare pe care o face după ce FCSB a primit interzis în Ghencea

Pericole la tot pasul dacă FCSB - Dinamo se joacă pe „Arcul de Triumf”

Forțele de ordine au tot pus presiune pe FCSB să anunțe locul în care se va disputa partida, iar acum, când situația cu Ghencea s-a limpezit, s-au trezit puse față în față cu o situație deloc ușor de manageriat. 

Reprezentanții Poliției și Jandarmeriei se tem ca nu cumva posibilele conflicte dintre cele două galerii să nu se transforme într-un veritabil război civil în incinta sau în afara stadionului considerat „casa rugby-ului românesc”. 

Gigi Becali dezvăluie prima mișcare pe care o face după ce FCSB a primit interzis în Ghencea
FCSB - DINAMO
Gigi Becali dezvăluie prima mișcare pe care o face după ce FCSB a primit interzis în Ghencea

Ce s-a întâmplat la Dinamo - Craiova pune pe gânduri pe toată lumea

Cel mai recent, pe „Arc” s-a jucat derby-ul dintre Dinamo și Universitatea Craiova. Au asistat la meci peste 6.500 de „câini” și aproximativ 700 de olteni. Galeriile s-au tachinat în permanență, însă forțele de ordine au reușit să blocheze escaladarea conflictelor. 

O situație mai puțin plăcută s-a petrecut, însă, după finalul meciului, când autocarul Craiovei a așteptat jucătorii printre fanii dinamoviști! Din nou, nu s-a ajuns la altercații, însă nu există vreo certitudine că situația nu s-ar putea repeta după FCSB - Dinamo.

Din punct de vedere numeric, situația ar fi similară, de data aceasta cu fanii dinamoviști în postura de oaspeți. PCH n-ar primi mai mult de 600-700 de bilete, în timp ce susținătorii FCSB-ului ar avea la dispoziție aproximativ 6.000 de tichete. Evident, e nevoie și de o zonă-tampon consistentă, mai ales pe un stadion atât de mic.

De asemenea, intrarea fanilor gazdă pe „Arc” se va face prin lateral, prin Stadionul de atletism, pentru cei de la peluză și tribuna a doua. Fanii oaspeților vor intra prin strada Alexandru Constantinescu, care va trebui închisă și păzită de Jandarmerie.

+1 FOTO

Ilie Dumitrescu: „Indiferent de stadion, FCSB - Dinamo va fi un meci important, de referință”

Citește și alte știri de actualitate: 

Gigi Becali dezvăluie prima mișcare pe care o face după ce FCSB a primit interzis în Ghencea: „Fac conferință”

FCSB - Dinamo nu se joacă în Ghencea! Varianta a picat după zile în șir de negocieri + ce se întâmplă cu derby-ul

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (8)
creeperno534
creeperno534  •  19 Iulie 2023, 22:52

Fara amanari!

arnautull
arnautull  •  19 Iulie 2023, 16:30
Postat de steauaefcsb pe 19 Iulie 2023, 15:05

Daca statul nu-i in stare sa inchirieze ce-i al alui,ca si-a pus toti hotii in conducere,atunci sa se joace pe acest stadion mic si n-are decat sa iasa ce-o iesi in afara lui! Oricum,tot fraierii care au platit 100 de milioane pentru un stadion pe care sa joace o clona fara drept de nimic,vor plati si eventuale distrugeri la meciul asta! Romania merita absolut tot ce este mai rau!

Statul nu s-a inregsitart ;a registrul comertului cu cod caen *** din stadioane :D nu e un srl care inchirizsa salaoane de nunti. adevarul ca ce om cu mintea la cap isi aduce puscariasii chiriasi? :D

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

msergiua
msergiua  •  19 Iulie 2023, 16:06
Postat de je__ pe 19 Iulie 2023, 15:58

De unde atatea temeri? Dinamo nu are vreo rivalitate cu FCSB. Singura noastra rivalitate este cu Steaua CSA, dar momentan (se pare ca nici la anul) nu se pune problema sa jucam cu ei. Poate in cupa.

Voi fiind care Dinamo?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează