FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Fostul mare fotbalist Rivaldo, anchetat în țara natală » Acționarul minoritar de la Farul, acuzat că a finanțat o lovitură de stat

Gică Hagi și Rivaldo +25   FOTO
Gică Hagi și Rivaldo

Articol de - Publicat sambata, 11 noiembrie 2023 12:48 / Actualizat sambata, 11 noiembrie 2023 12:49

Fostul mare atacant brazilian Rivaldo (51 de ani), acționar minoritar la Farul Constanța din luna septembrie a acestui an, este anchetat în țara natală, fiind acuzat că ar fi finanțat o lovitură de stat. 

În octombrie 2022, brazilienii au fost chemați la urne pentru a alege președintele țării. 

Valentin Țicu este și mai tupeist: „Eu sunt nebun, mă arunc cu capul înainte, asta poate Petrolul în acest sezon!”
U CLUJ - PETROLUL
Valentin Țicu este și mai tupeist: „Eu sunt nebun, mă arunc cu capul înainte, asta poate Petrolul în acest sezon!”

Cursa s-a dat între mai mulți candidați și a fost câștigată de Lula da Silva, care s-a impus în fața lui Jair Bolsonaro, cel care deținea funcția de președinte al Braziliei din 1 ianuarie 2019. Lula a obținut 48,43 % din voturi, iar Bolsonaro 43,20 %. 

Rivaldo, acționarul minoritar de la Farul, acuzat că a finanțat o lovitură de stat în Brazilia

La începutul acestui an, pe data de 8 ianuarie, mai mulți susținători ai lui Jair Bolsonaro au fost arestați după ce au luat cu asalt Palatul Planatto din capitala țării, Brasilia. 

Aceștia au recurs la acest gest fiind nemulțumiți de rezultatele alegerilor care avuseseră loc în urmă cu 3 luni, scriu spaniolii de la AS

După ce au fost arestați, susținătorii lui Bolsonaro au fost întrebați de autorități cine a finanțat întreaga acțiune, iar aceștia l-au indicat pe Salomao Vieira, un solist brazilian, refugiat între timp în Paraguay. 

Doar că artistul sud-american le-ar fi spus protestatarilor că banii au fost primiți de la Rivaldo, fostul jucător al Barcelonei, campion mondial în 2002 cu naționala braziliană. 

Sursa citată anterior mai arată că Rivaldo ar fi venit cu o „sponsorizare” în valoare de 9.500 de euro. 

Avocații fostului fotbalist au negat însă acest lucru și au precizat că Rivaldo a trimis numai 380 de euro, sumă care urma să ajute mai mulți oameni nevoiași de la o biserică. Între timp, ancheta continuă în Brazilia. 

Rivaldo este una dintre celebritățile braziliene care și-au exprimat în mod public simpatia pentru Jair Bolsonaro. Au mai făcut-o Neymar, Lucas Moura, triplul campion în Formula 1 Nelson Piquet, dar și solista Anitta. 

De altfel, Rivaldo a comparat victoria lui Lula da Silva în fața lui Jair Bolsonaro cu finala Campionatului Mondial din 1998. Atunci, brazilienii au fost învinși de Franța, țara gazdă a turneului, scor 0-3. 

VIDEO. Rivaldo a fost prezentat ca noul acționar de la Farul! Conferință de presă a lui Gică Hagi și a fostului mare atacant brazilian

Citește și: 

Reprimit în lot după scandalul legat de pariuri: „Decizia ne aparține tuturor”

Mihai Stoica e de părere că înlocuitorul ideal al lui Andrea Compagno e deja în lotul lui FCSB: „Văd un jucător cu certe perspective”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează