FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Robert Moldoveanu dezvăluie cum a trecut peste momentele grele din cariera lui: "Nu ai voie să te lași bătut"

Articol de - Publicat marti, 06 februarie 2018 16:07

Robert Moldoveanu a driblat ultimele ghinioane ale tinereții sale și a povestit pentru Gazeta Sporturilor cum vrea să devină fotbalist.

În minutul 74, Vasile Miriuță a făcut o mutare de un curaj nebunesc. La scorul de 1-2 al unui meci crucial cu Craiova, l-a scos pe Pesici, care oferise și o centrare decisivă, pentru a-l introduce pe Robert Moldoveanu, un puști de-abia revenit după accidentări de calvar ce i-au mâncat mai bine de doi ani din viață.

Tânărul vârf care se anunța un wonder-kid în vara 2015, când era promovat de Mircea Rednic la prima echipă, face 19 ani luna viitoare și a fost unul dintre oamenii care mențin încă Dinamo în lupta pentru play-off. O pasă de o simplitate impresionantă în minutul 86 pentru Daniel Popa, care a egalat și l-a făcut pe Miriuță să țopăie ca un copil. 

"Nu renunța, n-ai voie să te lași bătut!"

"E un copil teribil, în sensul pozitiv al cuvântului. Muncitor, modest, talentat, are toate calitățile să ajungă în continuare un mare fotbalist", a comentat ieri Ionel Dănciulescu. Actualul director sportiv al roș-albilor era alături de Moldoveanu subiectul unui material special în Gazeta Sporturilor în vara 2015, mai ales că puștiul ce avea atunci 16 ani și 3 luni se anunța de mare viitor.

"Dintotdeauna, Dănciulescu a fost idolul meu și un frate mai mare care m-a învățat lucruri despre fotbal, dar și despre viață, în general. Am trecut prin momente teribile pentru un copil, dar îmi spuneam mereu: «Nu renunța, nu ai voie să te lași bătut! Trebuie să lupți, să te faci bine». Ușor, ușor vor veni și recompensele, una a fost duminică seară, când am contribuit și eu cu ceva mic pentru echipă", a mărturisit Moldoveanu pentru Gazeta Sporturilor.

"Mă enervez când nu-mi iese ceva"

Puștiul se recomandă dinamovist de mic și este timid când vine vorba de promisiuni: "Am primit multe mesaje de încurajare în momentele grele, de la familie, de la prieteni, de la fani. Deocamdată mă concentrez pe antrenamente și îmi doresc să joc cât mai mult. N-o să renunț niciodată la dorința mea de a ajunge fotbalist!".

Puștiul a jucat până acum aproape 90 de minute în cele 4 prezențe din Liga 1. Duminică, plus ultimele 10 minute din meciul de final din 2017, cu Timișoara (0-0), plus alte două partide în iulie, respectiv septembrie 2015.

Trei accidentări teribile ale puștiului

1. Ligamentele încrucișate și meniscul rupte la piciorul drept - 7 luni de stat pe tușă.
2. Meniscul rupt la piciorul drept - 4 luni de stat pe tușă.
3. Ligamentele încrucișate, anterior și posterior rupte, precum și meniscul de la piciorul stâng - 1 an și 2 luni de stat pe tușă. 

83 de minute a strâns Moldoveanu în Liga 1 în cele 4 meciuri jucate pentru Dinamo, două în acest sezon, două în ediția 2015/2016

"Toți antrenorii pe care i-am avut m-au influențat în bine în cariera mea. Sper să nu-i dezamăgesc și să le răsplătesc încrederea" Robert Moldoveanu, atacant Dinamo

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  06 Februarie 2018, 19:54

La ce accidente ai avut ma mir ca mai ai curaj sa joci fotbal>Dar pentru acest curaj te felicit si iti urez ca viata sa-ti dea tot ce e mai bun.Mult succes si sa ajungi mai mare ca Dumitrache!

titiduru22
titiduru22  •  06 Februarie 2018, 19:26
Postat de jack_the_stripper pe 06 Februarie 2018, 16:23

Alta minune... Dupa aia de la Liberec, desigur...

Dupa suflet fiecaruia , noi cu Liberec , voi cu Boro ...

calinescu_
calinescu_  •  06 Februarie 2018, 19:18

ARE UN URIAS TALENT ....!!!! DACA E APT FIZIC , NIMIC NU-I STA IN FATZA PENTRU A FI NOUL DUMITRACHE ...!!!!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează